Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2016 10:17
Pralinka: Bylo by ale fajn ho přenést někam do chladna, aby nezhnědlo tím, že se příliš vysuší. Každou sklenici, kterou pak budeš otvírat a hned nespotřebuješ, tak vždy si odeber kolik potřebuješ a zbytek vždy zalij trošinkou studené vody a zmáčkni zelí, aby bylo malinko pod vodou. Já to tak dělám, někdy i přidám špetku soli a zaleju trošinkou studené vody a dám do lednice
23. 10. 2016 09:15
Jana Remkova: Děkuji moc, měla jsem strach ať to neskončí na dvorku u slepic
22. 10. 2016 22:14
Pralinka: Bude to dobré!! Je to možná tím, že v místnosti, kde to máte je docela teplo. pak to kvasí rychleji
22. 10. 2016 18:04
Zelíčko jsem naložila, dva dny vytékala voda, ale po týdnu už nic - víčka vcucnuté - bude to dobré? Píšete, že to potřebuje 2 - 3 týdny ....
17. 10. 2016 18:53
Jarka Sýbková:
Díky, zkusím to.
Díky, zkusím to.
13. 10. 2016 20:31
Jana Remkova:
Já tu možnost tady nemám, bohužel.
Musí to být parádní výhoda.
Já tu možnost tady nemám, bohužel.
Musí to být parádní výhoda.
13. 10. 2016 20:29
Casino: Ten pepř asi nebyl odpovědí na moji otázku, předpokládám.
Ale jinak dík za odpověď, i když jsem tomu W - krouhači parádně zmrvila jméno, pochopil jste, co jsem myslela.
Ono všechno má svoje. W - krouhač ohrožuje hánky, ale takový keramický nůž taky není žádná hračka.
Ale jinak dík za odpověď, i když jsem tomu W - krouhači parádně zmrvila jméno, pochopil jste, co jsem myslela.
Ono všechno má svoje. W - krouhač ohrožuje hánky, ale takový keramický nůž taky není žádná hračka.
13. 10. 2016 17:43
Jana Remkova:
No, W- krouhač znát nemusíte, ale otazník znáte, neééé?
Já znám obééé, ale o pepři v zelisku jsem zatím ani jen neslyšel (stydím se a škoda, že tu není smailík s ruměncem)
No, W- krouhač znát nemusíte, ale otazník znáte, neééé?
Já znám obééé, ale o pepři v zelisku jsem zatím ani jen neslyšel (stydím se a škoda, že tu není smailík s ruměncem)
13. 10. 2016 16:50
JanaH: Krájela jsem na V kráječi a je to super tenké a patičku zelí /pozor na prstíky/ tu dodělám nožem....Právě jsem dnes naložila. Dávám do sklenic 0,7 l se šroubovacími víčky a mezi sklenici a víčko dávám potravinářskou folii. Ze 4 kg zelí /2 hlávky/ mám 6 sklenic....www.seznam.cz
13. 10. 2016 16:12
casino: Co pepř?? Někdy tvé komenty opravdu nechápu
13. 10. 2016 16:12
JanaH: Já fakt nevím. My si vždycky necháme nakrouhat zelí na počkání ve skladu zeleniny. Máme pak jistotu, že není zapařené a je vždycky skvělé
13. 10. 2016 15:41
Pepř?
JanaH:
Jj, je to W-krouhač a i zelí se s tím dá dobře strouhat; rozčtvrtit hlávku, nevykrajovat košťál a bacha na hánky
JanaH:
Jj, je to W-krouhač a i zelí se s tím dá dobře strouhat; rozčtvrtit hlávku, nevykrajovat košťál a bacha na hánky
13. 10. 2016 15:33
Dobrý den, nevím jestli mi ještě někdo odpoví.
Dělala jsem zelí podle tohoto receptu a bylo výborné. Chtěla bych si zase naložit, ale mám problém. Nemám nic šíkovného na krouhání, dělala bych v malém, takže kupovat ten dřevěný krouhač se mi moc nechce. Na fotkách od Pepinky je vidět šikovné krouhátko; co to je? Připomíná mi to V Kráječ, co ho kdysi propagovali v TV. Je to prosím ono?
Já to zelí krájela nožem a při veškeré snaze to nebylo to pravé.
Pokud někdo odpoví, díky.
Dělala jsem zelí podle tohoto receptu a bylo výborné. Chtěla bych si zase naložit, ale mám problém. Nemám nic šíkovného na krouhání, dělala bych v malém, takže kupovat ten dřevěný krouhač se mi moc nechce. Na fotkách od Pepinky je vidět šikovné krouhátko; co to je? Připomíná mi to V Kráječ, co ho kdysi propagovali v TV. Je to prosím ono?
Já to zelí krájela nožem a při veškeré snaze to nebylo to pravé.
Pokud někdo odpoví, díky.
20. 8. 2016 18:07
lubinka:
20. 8. 2016 16:26
Jana Remkova: Né 3 l sklenici, myslela jsem že zatím udělám jenom ze 3 kg zelí - z toho jste říkala že bude cca 4 sklenice 0,7l, tak to pro začátek a jako první pokus bude stačit. Moc děkuju za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 6 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Klobásy
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 18 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 7 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 7 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 8 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 9 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 9 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 11 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 11 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 11 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu
Jak na dokonalé domácí kysané zelí? Jednoduchý postup zaručí dobrý výsledek i v paneláku, stačí dodržet několik zásad
Jak odebírat kysané zelí, aby vydrželo co nejdéle. Dodržujeme několik pravidel
Další recepty
Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty
Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
242 názorů