Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicový pletenec (Estonský kringel)

Kynuté těsto, máslo a skořice, to je nádherný estonský kringel. Příprava může vypadat docela obtížně, ale opak je pravdou. Pokud milujete švýcarky, trdelník nebo skořicové šneky, pak je pro vás tento pletenec jako stvořený. Má jen jednu nevýhodu - velmi rychle mizí.

Hodnocení receptu je 5,0 (97×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby kynutí těsta.

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta.)

22. 8. 2012 14:19

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie17 214 kJ / 4 114 kcal
Bílkoviny92,69 g
Tuky153,42 g
Vláknina24,56 g
Cholesterol 823 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,32 g
Sacharidy578,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Maminčiny recepty - Estonský kringel

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kraloja

21. 12. 2023 19:23

Fantastický, tento týždeň som ho piekla 3 krát za sebou. Môžem akorát pridať fotku prázdneho taniera. Úplne nás nadchol.

ZanetaH

13. 3. 2022 19:14

Pekla jsem ho před třemi lety a byl výborný. Dnes se mi podařilo recept po letech opět najít. Proto ihned ukládám a budu péct častěji :):-K

Majkaa Majkaa

16. 4. 2016 17:49

Dělala jsem ho poprvé na Velikonoce a dopadlo to na 1, výborný recept:yes:

Gutwirtová Milada

27. 10. 2014 14:08

Tak jsem dnes vytvořila luxusní ňamku z vašeho receptu. To nemá chybu děkuji za recept a budu sledovat zda pošlete další. Ráda zkouším nové věci ještě jednou děkuji.G.M.:-):yes:

berzina

27. 4. 2014 08:26

xalfons:..a byl V Y N I K A j Í C Í !!, nadýchaný, super,taky si ukládám recept ;-):yes:

xalfons

20. 4. 2014 14:36

Právě jsem ho dopekla!K tomu Vašemu těstu chci říct, že je super! Dělala jsem kringely už dva, kdysi,ale ty těsta(každé bylo z jiného receptu)v syrovém stavu nebylo jako to Vaše,ty moje byli tuhé. S tímhle se mi krásně pracovalo i když jsem nedělala kringely jako takové, zkusila jsem změnu. Těsto jsem rozdělila na tři kusy, vyválela a každé nalnila něčím jiným: 1) mák s cukrem, 2)skořice s mandlemi 3) tvaroh s rozinkami. Smotala jsem je pak do sebe, do něčeho podobného jako kringel, ale těsta jsem nepůlila, posypala mandlemi. Jíst ho ještě nebudeme až zítra na Velikonoce, tak doufám, že bude všem chutnat?:-p

Ajska

11. 4. 2014 14:39

Před chvilkou jsem ho vyndala z trouby, je výborný. Vůbec není suchý jak někdo dole psal. A protože u nás všichni milujeme skořici, doufám, že bude chutnat celé rodině.:-):yes:

moram

2. 3. 2014 19:30

Suprový recept :yes::yes:
Neodolala jsem a hned zadělala těsto v pekárně,jen jsem dala do těsta trochu víc tuku - 80g máslové Hery.Pletenec dopadl na jedničku a hlavně výborně chutná :-))
Autorce receptu jen samá chvála :-K

janules

15. 2. 2014 18:24

Včera jsem náhodou narazila na recept a dnes jsem pekla. Těsto umícháno v pekárně a kringel jsem pekla v remosce. A dokonce napoprve se mi povedl celkem obstojně vytvarovat. Výborný:yes:

moncicik

5. 1. 2014 15:48

Zajímavé a chuťově famózní!:yes:;-)

HelgaHedus

30. 12. 2013 17:57

Nemá chybu! :yes: :-) Už ho peču podruhé za tři dny :-)) Tentokrát jsem si přidala plátky mandlí, dovoluji si přidat fotečku. :-8 :-) Díky za super recept ;-)

pekarpecehousky

12. 12. 2013 11:09

Mě se recept líbí a chystám se ho udělat. Ovšem v určitém směru chápu zvědavce, který se ,bije' za správné názvy různých jídel, ale zrovna u kringelu je tak jasný jeho kulinářský koncept a i v Česku je podobný recept s mákem a říká se mu pletenec. I když vím, jak se jmenuje kringel správně, tak ,pletenec' bych opravdu s čistým svědomím ospravedlnil. Třeba minestrone pod názvem italská zeleninová polévka bych asi těžce nesl, ale takhle je to naprosto normální...

Silvia

4. 12. 2013 21:56

vynikajúceeeeeeeee:-))

Gabriela

2. 11. 2013 12:33

Zdravim :-) je mi 16 let a tento recept jsem zkousela poprve a je uzasny! Dekuji za napad :-) :yes:

Chanellina35

29. 10. 2013 18:22

Kde je skořice -je vždy pro nás ňamka, do tohoto pletence přidávám ještě nasekané pekanové ořechy. Fotečku přikládám :-)

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skořicový kringel škořicovy věnec recept skořicový věnec kringel recept estonský kringel maminčiny recepty estonský kringel kringel estoňský tringel kynuty skoricovy venec kringl estonsky venec estonský kringel recept skořicový pletenec video pletenec tringel kringel brydova kynutý skořicový pletenec kringel z domácí pekárny skořicový tringel estonsky kringl

Suroviny: mléko, žloutek, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, skořice, máslo

TopRecepty.cz

Skořicový pletenec (Estonský kringel)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PgP2