Nakládané fazole
Suroviny
Porce: počet sklenic dle jejich velikosti
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Na 2 litrovou sklenici 1 litr vody.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2012 01:03
Ten cukr jsem vynechala, uvidíme co to udělá
25. 8. 2012 05:05
srettka: Jak jsem koupil, tak prodávám. Je to archivní recept po předcích a zaručeně stokrát ověřený. Jen doufám, že jsem ten rukou krasopisně psaný záznam dobře přečetl, (číslice jsou čitelné dobře). Když jsem byl dítě, tak se zavařovalo na plotně v takovém tom zavařovacím hrnci s teploměrem a podle mne ty časy byly opravdu dlouhé. Občas se objevily nějaké plesnivé kompoty, nebo marmelády...
24. 8. 2012 07:45
Jana Pá: si dobrá...to pre celú ulicu, alebo?
23. 8. 2012 16:44
magdalenka:ale já letos vypěstovala cca 30 kg fazolek, to bych musela koupit nový mrazák, tak to už nejde
23. 8. 2012 16:05
Souhlasím, bude to tím octem..když jsem zavařila fazolky do kyselého nálevu, byly supr, ale letos se mi jen ve slaném zkazily. Naštěstí jsem udělala jen 2 skleničky na zkoušku
23. 8. 2012 15:45
Jana Pá:Jani, přesně, ten ocet tam hraje asi tu hlavní roli. Předtím jsem je taky dělala jen ve slaném nálevu, který jsem někde ve starém časopisu našla.
23. 8. 2012 15:44
Mám podobnú skúsenosť ako Andrea. Takže už len zamrazujem, predtým chviličku blanšírujem. Mám veľkú mrazničku, takže s tým nemám problém.
23. 8. 2012 15:43
1974andrea: neboj, nic nebouchá, stačí 1x zavařit a a pak jen otočit hore-vrchem tj.otočit skleničku po zavaření,nechat vychladit a máš to Možná bude problém v tom, že já zavařím v nálevu na okurky, kde máme i ocet, ale jinak letos už máme 40 skleniček, což znamená, že už příští rok nepěstuji fazolky
23. 8. 2012 15:39
stačí jen tak 10 min. na 60-80 st.teploty v hrnci a fazolky jsou v pohodě, dělám už xxxxlet
23. 8. 2012 15:39
Já zavařovala fazolky jednou a všechny mi zplesnivěly, div nebouchly. Pak jsem se někde dočetla, že se musí sterilovat 2x a od té doby to tak dělám, jen přidávám ocet a v pohodě
23. 8. 2012 15:12
Neni ten sterilizacni cas moc? Aby pak nebyly fazole nebylyměkole ja vsechno rexuju do bublin ve sklenicich
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 22 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 6 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 6 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 9 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 9 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 9 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 9 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 10 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Široká nabídka produktů pomůže zákazníkům Tesco prožít veselé Velikonoce
Nakládání masa do jogurtu, kefíru či podmáslí: Znáte stále oblíbenější trend? Poradíme, jak postupovat
Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou
Další recepty
Tématické fráze: nakládané zelené fazolky nakládané fazolky nakládané fazolové lusky fazolky ve slaném nálevu recept nakládané fazolky recept jak zavařit zelené fazolky jak sterilovat fazolky zavaření zelených fazolek zavaření fazolek fazolové lusky nakládané zavaření fazolí zelené fazolky ve slaném nálevu nakládané fazolky ve slaném nálevu fazolky nakladane fazole ve slanem nalevu recept recept nakládané fazolky zelené fazolky nakládané slaný nálev na fazolky fazolové lusky sterilování nakladane zlute fazolky
Suroviny: lusky fazolové, sůl, cukr, voda
Nakládané fazole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8vD
11 názorů