Kynutý se švestkami ... koláč
Odzkoušený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a skořicovým cukrem zajisté sklidí úspěch.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 31 977 kJ / 7 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,97 g |
Tuky | 294,96 g |
Vláknina | 52,90 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,53 g |
Sacharidy | 1 050,97 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám po své mamince, ta ho měla po té své. Ale tehdy DP nebyly, takže lze udělat amozřejmě i klasicky.. ručně. Ale to už je jiná pohádka, resp. kategorie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2013 14:59
ivulinka: jsem ráda, že se ti recept líbí a že vám koláček chutná a moc děkuju za tvé kouzelné obrázky, které potěší nejen oko, ale i duši
15. 6. 2013 18:20
rebeka:dnes opět upečeno, tentokráte z četstvých jahod, švestky ještě nejsou a lákalo mě udělat z tohoto výtečného těsta i pár buchet, naplnila je tvarohem a chutnají božsky
Už jsem si recept přepsala do sešitu, abych ho měla více po ruce.
Nadi, díky ještě jednou za skvělý recept na kynuté těsto
Už jsem si recept přepsala do sešitu, abych ho měla více po ruce.
Nadi, díky ještě jednou za skvělý recept na kynuté těsto
1. 6. 2013 13:31
ivulinka: děkuju krásně i za hezoulinký obrázek jsem ráda, že přišel k chuti, koláček
1. 6. 2013 12:58
Hujer se asi odstěhoval do Humpolce, švestičky nepřines ...ale já si poradila a použila kompotované meruňky a skořicovým cukrem jsem též nešetřila.
S těstem se báječně pracovalo, sic jsem zadělala jen poloviční dávku a místo domácí pekárny mi těsto pomohl nechat vykynout dřez s teplou vodou
Rebinko, bod už přistál kdysi, dnes jen fotka a veliká pochvala a velké díky za to těstíčko, příště z nich udělám plněné buchty asi.
S těstem se báječně pracovalo, sic jsem zadělala jen poloviční dávku a místo domácí pekárny mi těsto pomohl nechat vykynout dřez s teplou vodou
Rebinko, bod už přistál kdysi, dnes jen fotka a veliká pochvala a velké díky za to těstíčko, příště z nich udělám plněné buchty asi.
23. 2. 2013 18:21
Dělávám to u všech kynutých těst, danou gramáž tuku vydělím 3 a dám po 1/3 máslo, sádlo, olej. Mám to vyzkoušené že je opravdu lepší nadýchanějšíRebi máš bod
Jestli někdo jezdíta nakupovat do Němec, tam prodávají přepuštěné máslo, jmenuje se Butterschmalz
Jestli někdo jezdíta nakupovat do Němec, tam prodávají přepuštěné máslo, jmenuje se Butterschmalz
23. 2. 2013 17:42
Magda: děkuji, a ano, je to tak.. kamarádka má pravdu
23. 2. 2013 17:18
Výborný recept.Jedna moje kamarádka,skvělá kuchařka i pekařka mi poradila,že se opravdu dávají 3 různé tuky,aby těsto nebylo vysušené a ještě mi poradila,že během kynutí se těsto až 3x prohněte.Není pak cítět droždím a je opravdu lepší.Mám to vyzkoušené když peču vánočky.
21. 2. 2013 17:51
Petra: děkuju moc
21. 2. 2013 17:45
Nejlepší kynuté těsto !!! bodík
22. 10. 2012 10:38
rebeka: ten největší přes celý plech,jinak mi zbyde,akorát vuně v kuchyni!
22. 10. 2012 09:51
Veronika.Hrozna: Verunko, záleží, jestli to chceš dát nahoru nebo dovnitř a dělat koláče pokud na plech a nahoru, tak minimálně 500 g tvarohu a udělat povidlové hromádky lžičkou, pokud budeš dělat koláčky, stačí 250 g tvarohu.. samozřejmě.. osladíš si podle své chuti, ať se zadaří, budeš-li péci
22. 10. 2012 09:48
rebeka: Díky! Jak hrubou vrstvu tvarohu a povidel doporučíš?
22. 10. 2012 09:04
Veronika.Hrozna: no já nevím, co dávala katyvyp, ale já dávám vejce nebo jen žloutek, cukr, vanilku nebo vanilkový extrakt, citronovou kůru a pokud je třeba, naředím mlékem
22. 10. 2012 08:59
katyvypl:Mohla jsi připsat co dáváš do tvarohu jako příchuť,taky bychom vyzkoušeli ! Tajnustkářko !
20. 10. 2012 17:29
katyvypl: a já ještě jednou děkuji, nesmírně mě těší, že se recept líbí natolik, že se k němu vracíš a koláčky máš nádherné vidíš, to mě nenapdlo, ty dělám podle jiného rcp.. inu, kovářova kobyla...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 8 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 9 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 18 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 7 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 8 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 10 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 11 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynutý táč se švestkami švestkový kynutý koláč kynutý svestkový koláč švestkový koláč kynutý švestkovy táč kynuté švestkové koláče táč se švestkami kynutý švestkový táč trnkovy kolac kynuty kolac koláče se švestkami kynuty trnkovy kolac trnkový táč švestkový koláč kynutý koláč s tvarohem a švestkami trnkova buchta kynutá buchta se švestkami a drobenkou koláče se švestkama kolač se švestkami hrnkový koláč se švestkami
Suroviny: máslo, olej, sádlo, mléko, vejce, žloutek, rum, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr moučkový, sůl, droždí čerstvé, ghee, mouka polohrubá, cukr moučkový, švestky, cukr skořice, tuk
Kynutý se švestkami ... koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXZ8
123 názorů