Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý se švestkami ... koláč

Odzkoušený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a skořicovým cukrem zajisté sklidí úspěch.

Hodnocení receptu je 5,0 (70×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 20 min

160 min (140 min příprava + 20 min tepelná úprava)

26. 8. 2012 15:26

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie31 977 kJ / 7 643 kcal
Bílkoviny127,97 g
Tuky294,96 g
Vláknina52,90 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 1,89 g
Sůl4,53 g
Sacharidy1 050,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám po své mamince, ta ho měla po té své. Ale tehdy DP nebyly, takže lze udělat amozřejmě i klasicky.. ručně. Ale to už je jiná pohádka, resp. kategorie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

16. 6. 2013 14:59

ivulinka::-) jsem ráda, že se ti recept líbí a že vám koláček chutná;-) a moc děkuju za tvé kouzelné obrázky, které potěší nejen oko, ale i duši:-):-K:-K

ivulinka ivulinka

15. 6. 2013 18:20

rebeka:dnes opět upečeno, tentokráte z četstvých jahod, švestky ještě nejsou a lákalo mě udělat z tohoto výtečného těsta i pár buchet, naplnila je tvarohem a chutnají božsky:-)
Už jsem si recept přepsala do sešitu, abych ho měla více po ruce.
Nadi, díky ještě jednou za skvělý recept na kynuté těsto:-K:-K:-K

rebeka rebeka

1. 6. 2013 13:31

ivulinka: děkuju krásně:-K:-K i za hezoulinký obrázek:-) jsem ráda, že přišel k chuti, koláček;-):-)

ivulinka ivulinka

1. 6. 2013 12:58

Hujer se asi odstěhoval do Humpolce:-D, švestičky nepřines ...ale já si poradila a použila kompotované meruňky:-) a skořicovým cukrem jsem též nešetřila.
S těstem se báječně pracovalo, sic jsem zadělala jen poloviční dávku a místo domácí pekárny mi těsto pomohl nechat vykynout dřez s teplou vodou:-)
Rebinko:-), bod už přistál kdysi, dnes jen fotka a veliká pochvala a velké díky za to těstíčko, příště z nich udělám plněné buchty asi;-).

Irrena Irrena

23. 2. 2013 18:21

Dělávám to u všech kynutých těst, danou gramáž tuku vydělím 3 a dám po 1/3 máslo, sádlo, olej. Mám to vyzkoušené že je opravdu lepší nadýchanější;-)Rebi máš bod:yes:
Jestli někdo jezdíta nakupovat do Němec, tam prodávají přepuštěné máslo, jmenuje se Butterschmalz;-)

rebeka rebeka

23. 2. 2013 17:42

Magda: děkuji, a ano, je to tak.. kamarádka má pravdu;-):-):-K:yes:

Magda

23. 2. 2013 17:18

Výborný recept.Jedna moje kamarádka,skvělá kuchařka i pekařka mi poradila,že se opravdu dávají 3 různé tuky,aby těsto nebylo vysušené a ještě mi poradila,že během kynutí se těsto až 3x prohněte.Není pak cítět droždím a je opravdu lepší.Mám to vyzkoušené když peču vánočky.:-K:yes:

rebeka rebeka

21. 2. 2013 17:51

Petra: děkuju moc:-);-)

Petra

21. 2. 2013 17:45

Nejlepší kynuté těsto !!! bodík:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2012 10:38

rebeka::-p:-p:-p ;-) ten největší přes celý plech,jinak mi zbyde,akorát vuně v kuchyni!

rebeka rebeka

22. 10. 2012 09:51

Veronika.Hrozna: Verunko, záleží, jestli to chceš dát nahoru nebo dovnitř a dělat koláče;-):-? pokud na plech a nahoru, tak minimálně 500 g tvarohu a udělat povidlové hromádky lžičkou, pokud budeš dělat koláčky, stačí 250 g tvarohu.. samozřejmě.. osladíš si podle své chuti;-), ať se zadaří, budeš-li péci;-):yes::-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2012 09:48

rebeka: Díky! Jak hrubou vrstvu tvarohu a povidel doporučíš?:-p

rebeka rebeka

22. 10. 2012 09:04

Veronika.Hrozna: no já nevím, co dávala katyvyp;-), ale já dávám vejce nebo jen žloutek, cukr, vanilku nebo vanilkový extrakt, citronovou kůru a pokud je třeba, naředím mlékem;-):-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2012 08:59

katyvypl:Mohla jsi připsat co dáváš do tvarohu jako příchuť,taky bychom vyzkoušeli ! Tajnustkářko !:-p

rebeka rebeka

20. 10. 2012 17:29

katyvypl: a já ještě jednou děkuji, nesmírně mě těší, že se recept líbí natolik, že se k němu vracíš:-) a koláčky máš nádherné:-*:-K:yes: vidíš, to mě nenapdlo, ty dělám podle jiného rcp.. inu, kovářova kobyla...:-S:-D

1 2 3 4 5 6 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý táč se švestkami švestkový kynutý koláč kynutý svestkový koláč švestkový koláč kynutý švestkovy táč kynuté švestkové koláče táč se švestkami kynutý švestkový táč trnkovy kolac kynuty kolac koláče se švestkami kynuty trnkovy kolac trnkový táč švestkový koláč kynutý koláč s tvarohem a švestkami trnkova buchta kynutá buchta se švestkami a drobenkou koláče se švestkama kolač se švestkami hrnkový koláč se švestkami

Suroviny: máslo, olej, sádlo, mléko, vejce, žloutek, rum, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr moučkový, sůl, droždí čerstvé, ghee, mouka polohrubá, cukr moučkový, švestky, cukr skořice, tuk

TopRecepty.cz

Kynutý se švestkami ... koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NXZ8