Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chléb - verze 1.1

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 390 min Doba přípravy: 390 min

390 min (390 min příprava)

26. 8. 2012 18:30

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 501 kJ / 2 749 kcal
Bílkoviny85,15 g
Tuky15,10 g
Vláknina29,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy553,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud přesně dodržíte recept, s největší pravděpodobností se to stejně napoprvé nepovede podle vašich nejtajnějších přání. To nevadí. Vytrvejte. Svůj první pokus jsem si schoval na broušení nožů. I když se to nepovede dokonale, stejně je výsledek lepší, než drtivá většina tuzemské produkce.

Je to obyčejný konzumní chléb neobyčejné chuti.

http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta

25. 4. 2013 14:35

Děkuji za recept, s chlebem také začínám, tak hledám informace kde se dá. První se celkem povedl, ale také byl dost kyselý. Také moc nevím čím to je, ale snad se časem zadaří :-p Jinak celkem poučné stránky o pečení chleba jsou www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:navody
A Karle, dík ze vtipné psaní :-)):yes:

od trouby

27. 1. 2013 19:20

katka: S největší pravděpodobností to bude kváskem. Jelikož i problematika kvásku je na disertační práci, bylo by dobré, probrat to zevruběji. V první řadě: jak krmíš kvásek? Jde o množství a jak dlouho před pečením? Na nějaké rychlé reakce to z mé strany nevypadá. Přes týden jsem of-line. O víkendu to pak už nevytrhnu. Přes týden zkusím něco sepsat. Tedy jen to, jaké s kváskem mám zkušenosti. Poslat to můžu jako přílohu na tvou mailovou adresu. (V práci totiž používám Windows a doma Linux.) Navíc do diskuse by to bylo neúměrně dlouhé. Máš-li tedy zájem, tady je má adresa: karel.dubina@seznam.cz
Jen ve zkratce: Na kvásek používám žitnou chlebovou mouku, Jídlem ho rozzuřím až 1.5 dne před pečením.
Věřím, že to vychytáš. Karel

katka

27. 1. 2013 03:38

Snažím se upéct normálně chutnající chleba, zkoušela jsem tenhle recept, ale chleba chutnal kysele. Mám kvásek zadělaný a udržovaný celozrnnou žitnou moukou asi 3 týdny starý. Poprvé jsem přesně dodržela recept a chleba byl kyselý, tak jsem zkusila druhou verzi, kde jsem nahradila 100g žitné mouky pšeničnou, protože jsem si myslela, že možná ta kyselost je způsobená přílišným množstvím žitné mouky, ale chutnal stejně kysele. Kde dělám chybu?

yanull yanull

26. 8. 2012 21:35

Prosím nemazat, ukládám +5. bodík posílám :-p:yes::-K

blanka.praha blanka.praha

26. 8. 2012 19:48

Nejen jedničkový chleba,ale i moc pěkný komentář, který mne opravdu pobavil.:-))Já jsem začala tento týden péct chleba v domácí pekárně a také se podařil pěkně a chutně až na 3 pokus.Musí se to prostě vychytat.:-)):yes:Dávám bodíka.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 8. 2012 18:54

:yes::yes: super chleba!! Proč bys ho měl mazat??:-O

od trouby

26. 8. 2012 18:46

První komentář si píšu sám.
Tento recept je první upgrade původního Kváskového chleba. Je upraven na úplně nejnormálnější verzi konzumního chleba. Chléb už nekupujeme. Tento peču jednou za týden a máme klid.
Pokud nepadnou opravdu pádné argumenty pro ponechání původního receptu, do měsíce bych ho rád vymazal.http://www.toprecepty.cz/recept/25034-kvaskovy-chl...

jarka skrobakova

26. 8. 2012 18:42

pěkný chlebík:yes::yes::-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na chleba pavla v troubě kvaskovy chleba pavla v troube kváskový chléb pavla v troubě kváskový chléb recept kváskový chleba recept domácí kváskový chléb recept kváskový chléb kyselý kvásek jak upéct domácí kváskový chleba recepty na chleba recept na kváskový chléb kvaskovy chleba kysely kyselý chléb recept na kváskový chleba pavlavtroubě proč kváskový chléb dokrmovaní kvasku kyselý kváskový chleba proč je kváskový chléb příliš kyselý

Suroviny: mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý, voda, mouka hladká

TopRecepty.cz

Kváskový chléb - verze 1.1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qj35