Mexické fazole z Blavy
Tato fazolová směs zahřeje i zasytí. Do cibulového základu přidáme maso, slaninu a klobásu. Směs zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme fazole a povaříme. Chilli a klobáska dodávají tomuto jídlu výraznou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 559 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,98 g |
Tuky | 9,77 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2016 16:55
cecilka: protože to přivezl manžel když byl na montáži z Bratisl. a já jelikož vždy když řekl že chce ty fazole z Blavy tak se to u nás zažilo , ale lidi jsou tu jak malí děti na písku budou řešit takovou koninu jako proooč a jak tooo no prostě když je někde víc bab tak budou rozebírat kraviny (těch co neřeší název ať si to neberou)
18. 11. 2016 18:11
spagetka: autorka receptu mala na mysli Blavu, rekreačnú oblasť pri Trnave. Je mi ale záhadou, prečo tam varia mexickú fazuľu?
17. 11. 2016 10:20
magdalenka: Přesně, Bratislava je Bratislava a tohle je jen název jídla.
17. 11. 2016 10:18
Aj ja som z Bratislavy...preto viem, že žiaden Bratislavčan NIKDY nepovie "Blava"...
17. 11. 2016 09:34
Sonja: taky jedna z těch, co nechápe, že jde o nějak nazvané skvělé jídlo, a ne odkud pocházejí vámi prezentovaní "Blaváci"
17. 11. 2016 09:30
No len aby sa tu všetci Blaváci nepotentovali ...... a pritom polovica z nich pochádza z východu
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka
7. 11. 2016 19:30
dana matova: jestli se vám to nelíbí tak máte smůlu jde o jídlo ne o název
28. 10. 2016 13:40
Z Blavy? To musel vymyslieť len riadny sedlák.
31. 3. 2014 11:34
Irule:ten sýr mě nenapadl taky to zkusím díky
31. 3. 2014 11:32
olousek 68:děkuji moc jsem ráda že vám chutnalo
24. 3. 2014 21:14
výborné fazole, navíc jsem je posypala sýrem , bod jsem dala už dávno, tak teď posílám jen foto
20. 3. 2014 07:50
Zdravím budu je dělat k obědu, miluji jídla z jednoho hrnce podle surovin to musí být dobré a podle reakcí na název žasnu vím,že tady ode mě nic neuvidíte moc by mě mrzelo,že dobroty které dělám spoustu let nějaký rýpal rozpitvá kvůli názvu
20. 2. 2014 17:23
mně osobně je jedno jak se co jmenuje,hlavně že je to dobré
je to dobrý recept.
je to dobrý recept.
5. 2. 2013 16:47
bohumila:děkuji zrovna dnes jsem je zase dělala
5. 2. 2013 10:41
Byly výborné,moc jsme si pochutnali.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 36 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mikulášskou nadílku můžete dětem zpestřit vlastnoručně upečenými postavičkami. Tímto jim zaručeně uděláte radost
Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Fazole se postarají o rostlinné bílkoviny a vlákninu
Další recepty
Tématické fráze: mexické fazole mexické fazole recept recept na mexické fazole výborné fazole mexické čili fazole recepty fazole recept recepty na mexické fazole recept mexické fazole mexická polévka fazolová v chlebu recepty z fazolí recept na fazole mexické speciality recepty mexické recepty výborné mexické fazole fazole s masem recepty na fazole mexicka fazolova pasta dobré mexické fazole blava bratislava
Suroviny: olej, fazole červené, fazole bílé v tomatové omáčce, maso vepřové, klobása, chilli, sůl, pepř mletý, cibule, slanina, protlak rajčatový
Mexické fazole z Blavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7k7
37 názorů