Dobrá svíčková na smetaně
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Energie | 6 703 kJ / 1 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,00 g |
Tuky | 76,70 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 15,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Komu chutná, může si dát šlehačku nebo brusinky, popřípadě jemně pokapat citronem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2021 17:42
Vařila jsem téměř stejně, jen pravou svíčkovou jsem neměla, jen falešnou a špikovala jsem. Ta byla tak měkká, že se rozpadala...přidala jsem foto.
14. 7. 2012 20:13
Já tam 11 kg masa nikde nenašel, ale zeleniny je tam podle mne málo a celeru obzvlášť. Táta mně učil a to byl pan kuchař.Vařil ve varieté v Hamburku celou válku a jinak v Hotelu Beránek Praha.
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému.
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému.
14. 7. 2012 19:56
Zeleniny je akorát na 4 litry omáčky...jak to mnoho lidí psalo..každý ji dělá úplně jinak...Tohle je spíš taková jemnější..trochu tymiánu neuškodí nemá to špatnou chut...jinak děkuju všem za komentáře..
14. 7. 2012 12:31
Olinka5555:Do čeho ji nakládáš ??? Tajnustkářko!
14. 7. 2012 10:30
Fotky pěkné. Každý dělá svíčkovou jinak, mně tam chybí prošpikované maso a více zeleniny, já ji ale nakládám na 4-6 dnů a teprve pak ji peču v troubě. Do nálevu dávám trochu octa.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.
13. 7. 2012 20:58
Míla: Já dávám citronovou kuru také!Jo a zeleninu po očištění ješté zvážím ,aby to mělo vždy stejnou chuť podle receptu.
13. 7. 2012 20:55
spagetka:Jenom zaznamenávej, takže hezky kulaté číslo 15 milonu milovníku dobré svíčkové !
13. 7. 2012 15:15
Podívala jsem se na věk autorky - mladinká, tak to zas musím uznat, že na svůj věk je šikovná a odvážná.
13. 7. 2012 15:13
3 až čtyři kostičky celeru a dvě menší mrkve? To vaříte pro myšičku? Tento recept se mi vůbec nelíbí. Myslím, že bude i bez chuti.
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!
13. 7. 2012 15:00
Aha, holky, já jsem hlavoun! To s překlepem mě nenapadlo. Ale stejně, zeleninou nešetřím, ta dává přece omáčce svou typickou chut především. . . a že zase propírám tu mrkev nešetřím s ní, omáčka má hned lepší barvičku.
13. 7. 2012 14:44
Míla: asi takhle: co česká rodina, to jiný recept na svíčkovou, je nás deset milionů...........a to prosím nezaznamenávám slováky, kteří svíčkovou taky milujou... takže: žádný recept není divný, každý ho tu dává dle své chuti
13. 7. 2012 14:27
Opravila som na 1 kg mäsa, ak by to malo byť inak, poprosím autorku o novú opravu.
13. 7. 2012 14:25
Nějaký divný s tím ochucením. Dávám i citr. kůru, cukr a sůl, tymián ne. Stojíme 4 kuchaři okolo hrnce a přidáváme, trochu hořčice se může dát. Šéf tam nakonec vlil štávu z nakládaných meruněk, a to pak bylo dobrý. Nechají se chutě 1 hodinku rozložit a pak rychlé poslední dochucení, před podáváním. Je to věda pro medvěda, málokdo má v puse chut pravé svíčkové omáčky
13. 7. 2012 13:50
Určitě se překlep vloudilSvíčková bude jistě dobrá+3Nebo už asi v minulém času
13. 7. 2012 13:37
Pajaja: To bude překlep s tím masíčkem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 6 minutami
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 14 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 33 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády: Moučník je šťavnatý díky majonéze, poleva díky kysané smetaně
Jak správně připravit svíčkovou omáčku? Poradíme osvědčený postup
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: jak uvařit dobrou svíčkovou recept na dobrou svíčkovou dobra svíčková omačka pravá svíčková na smetaně rychlá svíčková od ládi hrušky svíčková na smetaně pravá svíčková omáčka pravá česká svíčková rychlá svíčková ládi hrušky jak udělat dobrou svíčkovou lada hruška rychla svičkova rychla a dobra svickova svíčková na smetaně recept česká láda hruška svíčková prava svickova láďa hruška - rychlá svíčkova ceska svickova svíčková podle ládi hrušky dochuceni svickove z čeho se dělá svíčková
Suroviny: svíčková hovězí, mrkev, petržel, celer, tymián, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, citron, smetana
Dobrá svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EkV
18 názorů