Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 982 kJ / 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,87 g |
Tuky | 40,80 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,71 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2014 18:51
tejaja: terízku moc děkuju za vyzkoušení a za fotečku
6. 5. 2014 18:40
Robila som omáčku z miešaného egreša ( zelený + červený ), takže omáčka má trocha inú farbu, ale zase odtieňom výborne ladila s údeným mäsom. Páčilo sa mi, že je mixovaná, u nás sa robí nemixovaná, a to mi veľmi nechutí. Dala som podľa receptu kyslú smotanu, ale nabudúce dám sladkú, pretože omáčka bola príliš kyslá. Dochutila som ju štipkou cukru a potom bola vynikajúca.
24. 7. 2013 11:22
ariel-kočka: Já netvrdím, že nemůžeš dát sladkou smetanu, já dala recept, jak ho dělám po svých předcích a ti dávali jen kyselou - uvádím zdroj - RODINNOU KUCHAŘKU, ne žádnou Vojvodinskou, pochybuji, že ji naši vůbec znali - jinak bych ji zdědila, mám jiných kuchařek po nich dost, tož asi tak . Ale vyzkouším i se sladkou, nebráním se novým věcem
23. 7. 2013 16:42
aby sa nám pôvodný recept nevytratil do stratena,
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .
5. 2. 2013 12:31
Frantiska: jak píšu v závěru - nečastěji k vařenému masu a bramborové šišky nebo noky. Ale babička s tím občas polévala i placky nebo vdolky
5. 2. 2013 12:08
zajimavy recept, co pisou v kucharce jako prilohu? neumim si zadnou predstavit :) doufam, ze si ho zapamatuji do leta, moc me laka zjistit, jak to chutna
5. 2. 2013 11:02
Tuto fotku nechám odstranit. Absolutně nevypadá tak, jak by měla vypadat omáčka z přezrálého angreštu. Fotografie neodpovídá receptu.
18. 7. 2012 22:37
Děkuju vám a udělejte
18. 7. 2012 19:00
18. 7. 2012 17:55
To vůbec nemusí být špatné, mně by to asi nejvíce chutnalo k hovězímu masu +
18. 7. 2012 17:55
Podobně dělávala k vařenému hovězímu moje babička, jen nepoužívala kefír, ale bílé víno.+4
18. 7. 2012 16:32
Špagetko tu krásně navinulou chuť si dovedu docela představit+3Ale tady je už po angreštu
18. 7. 2012 15:38
U nás doma sa kedysi varili ovocné polievky aj omáčky celé leto...(egreše, ríbezle, čerešne, jablká, slivky...)
takže
takže
18. 7. 2012 15:00
To vůbec neznám, ale nemusí to být špatné, bohužel už angrešt nemám, ráda zkouším recepty které neznám, tak snad příští rok pokud tady budu. Uložila jsem si ho.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 17 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 17 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 18 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 6 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 6 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 6 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 6 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 7 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 7 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
APRÍL! Máme v rukávu pár triků, jak někoho nachytat. Na závěr přinášíme vtipný kvíz
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Další recepty
Tématické fráze: angrešt recepty recepty z angreštu angreštové chutney angreštové víno recept egrešová omáčka angreštová omáčka k masu recept z angreštu angreštová omáčka sladká angreštové víno chutney z angreštu placka z angreštu knedlíky s angreštovou omáčkou maso na angrestu angreštová marmeláda jako od babičky recepty agrešt bez cukru recepty na angrešt chutney angrest angrestu ve vino angrešt jako okurky angrešt recepty bez cukru
Suroviny: angrešt, máslo, mouka hladká, podmáslí, sůl, cukr, pepř
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLjL
14 názorů