Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánová vláčná bábovka

Nenáročná, z pár základních surovin, ale přesto stále trochu jiná, než jak ji řada z vás zná. Bábovka je tradiční český moučník, který se peče snad v každé rodině. Zkuste ji tentokrát s banánem, který jí dodá na vláčnosti a vůni.

Hodnocení receptu je 4,2 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

27. 9. 2012 15:54

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie26 475 kJ / 6 328 kcal
Bílkoviny110,04 g
Tuky291,32 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 634 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy802,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vladapribylova vladapribylova

4. 3. 2024 09:27

Těsto akorát do velké skleněné formy na bábovku, pekla jsem o 20 minut déle, bábovka je výborná :yes:

Anicka4

23. 2. 2024 11:21

Dobrý den… chci se jen optat.. včera jsem dělala tuhle banánovou bábovku, že těsta bylo trochu víc nevadí mi to… :-)
Jen mám menší problém… když se upekla tak jsem zkusila špejlí a suchá byla bábovka pěkná po upečení, ale když jsem ji ráno rozkrojila, tak se mi zdála, ze to není dobře upecěné.. že je to ve vnitř syrové ale chuťově je jako asi dobrá. Ale kdyby to bylo syrové tak špejle je mokrá né? 🤔 nebo to udělal tak ten banán? 🤔 děkuji za odpovéď :-K

Niko2000

2. 2. 2024 22:18

Zbytečně moc těsta, mám bábovku a asi 20 muffinu. Bábovka pěkně na skočila a po asi půl hodině po dopečení splaskla

Alalibka

18. 1. 2024 18:32

Nepovedlo... škoda, tolik surovin... měla jsem si přečíst komentáře dřív a rozhodně péct déle!

Balusek

14. 1. 2024 18:16

Těsta bylo sice na bábovku a srnčí hřbet ale pekla jsem podle receptu jen jsem přikryla vrch alobalem a nechala o deset minut déle a je výborná.

iamtessie98

25. 11. 2023 13:25

Naprosto NEDOPORUČUJU! Těsta je na 3 bábovky, je řídký a už peču asi hodinu a půl a pořád neupečeno a nahore uz cerna... :-// :-// :-// :-//

Marcela79

23. 11. 2023 06:56

Tak bábovku jsem šoupla do trouby a zjistila, že jsem úplně zapomněla dát mléko! Těsto se mi zdálo řídké tak akorát, proto mi to nedošlo. Každopádně bábovka se povedla! Takže si nedovedu představit, jak řídké by to těsto bylo, kdybych na to mléko nezapomněla. Pekla jsem na 180st 50min a pak ještě 15min na 150 st. Navíc jsem do 1/3 těsta přidala kakao a udělala mramorovanou.

MikajlaH MikajlaH

30. 6. 2023 15:47

Souhlasím, že množství je spíše na plech. I velká litinová forma,ve které peču, by byla vrchovatá a při pečení přetekla. Rozdělila sem tedy do babovkove formy a do forem na muffiny. Snadný a rychlý recept. Téměř není co zkazit. 👍🥧

Veruskaaa Veruskaaa

22. 11. 2022 00:33

Peču ji právě teď, ale ne v bábovkové formě (2 hřbety). Teplota s délkou pečení absolutně nesouhlasí. Už jsem to pekla jednou, ale dávno a zapomněla jsem, že to nesedí 8-(
Ale vzpomínám si, že byla výborná. Jen by to chtělo upravit v receptu teplotu!!! Proto ubírám jednu hvězdu ;-(

Lenicka01.s

12. 8. 2019 09:09

Testa bylo az moc podle me to asi nebude to mnozstvi na klasickou babovku,protoze mi to preteklo. Jinak chutove dobre,jen podle tohho co pisou stupne a delku peceni neodpovida. Podle me je recept na klasickou buchtu a ne babovku:no:

Aranka Maskova

30. 6. 2019 17:19

Bábovku jsem dělala dle receptu, akorát jsem pekla 1/2hod na 170 stupňů a dalších 30 min na 150 stupňů.
Je výborná, vlacna

Dobrou chuť všem co ji zkusite. :::-)

helusa27 helusa27

20. 4. 2019 09:37

Pekla jsem ji 1:15 h a je to málo. Špejle byla suchá, ale bábovka chtěla asi fakt buď déle nebo vyšší teplotu. Mám velikou bábovkovou formu na "bun cake" z USA a přesto bábovka z ní málem vyskočila, jak jí bylo moc. Dětem nechutnala, příště jim do toho přidám nastrouhanou čokoládu, tu sodu, jak někdo píše a budu déle péct. Dám jí ještě šanci. Mně jinak chutnala.:-Q

lencas

9. 7. 2017 13:21

6 porcí :-) vypadádobře

La Furi Roja La Furi Roja

6. 5. 2017 20:39

Bábovka se peče a těsto voní a chutná jak krtkův dort - přidala jsem nasekanou čokoládo. Jediné, co zatím můžu vytknout je šílený poměr surovin, upravila jsem si díky komentářům dávku o 1/3, jen banány jsem nechala 4 protože jsem měla zrovna menší a stejně mi tak 1/3 těsta zbyla, jinak bych měla bábovku až u sousedů :-D možná máte větší formu, pokud si povede, tak příště udělám z poloviční dávky :) ale voní fakt krásně, tak se moc těším :)

Monika

27. 2. 2017 19:02

Ja som ju skusala z polovicnej davky a bezlepkovej muky a je vyborna a akurat pre nas dvoch :-) akurat ze som ju piekla na 150 stunov cca 1,20 hod.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: banánová bábovka banánová bábovka s olejem minibazar.cz minibazar.cz recepty bananova babovka recept minibazar vaření a pečení rychlá banánová bábovka minibazar recept na vláčnou bábovku bábovka s banánem bábovka banánová banánová bábovka hrníčková hrníčková banánová bábovka babovka z banánu minibazar.cz-bazar tvarohová bábovka s banány minibazar cz top banánová bábovka minibazar recepty bananova babivka

Suroviny: banán, mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Banánová vláčná bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgOL