Jednoduchý štrůdlík, nejen pro Naděnku
Takový vymazlený štrůdlik určitě udělá radost nejen Naděnce! Voňavá náplň i osvědčené těsto se spojí v chuťový požitek. Příprava a čekání na vychladnutí štrůdlu vytaženého z trouby se určitě zúročí v pochvale strávníků!
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 305 kJ / 1 985 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,50 g |
Tuky | 105,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 219,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Protože Strakonické štrůdle se tu setkaly s velmi kladným ohlasem, rozhodla jsem se zveřejnit ještě další, náš oblíbený. Nesnažte se, prosím, nahradit sádlo máslem, ani jiným tukem, protože díky sádlu je tento štrůdl křehký a hezky voní. Nakonec uvidíte sami, pokud ho vyzkoušíte. S kávou nebo čajem hezky provoní vaše příbytky a je vhodný na příjemné podzimní večery.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2023 11:08
Jsem na rozpacích ... , ale přeci to nevyhodím ...
6. 12. 2012 17:29
Aničko , ani nevíš, jak jsi mne potěšila, že jsi ten receptík vyzkoušela, nádherné fotečky, už z nich je vidět, jak je štrúdlík křehoučký, zkrátka, jsi šikulka a pro mě je to čest, že právě Ty jsi upekla. Moc děkuji a nechte si chutnat
6. 12. 2012 14:58
Jaňulko,po vyškvaření sádla jsem neodolala a vyzkoušela Tvé štrůdlíkové těsto.Moc krásně se s ním pracovalo a těsto je po upečení nádherně křehounkéJá osobně dávám raději jablíčka nastrouhaná na hrubém slzičkovém struhadle(mám jistotu,že mi štrůdlík při balení neprdne)vždycky přebytečnou šťávu vytlačím.Také raději podsypávám nadrcenými piškoty a místo rumu hodně pokapu rozpuštěným máslem.Pak zavinu,pečící podložku lehce potřu studenou vodou a štrůdlík jako Ty po upečení potírám máslem
Na záviny mám své oblíbené domácí listové těsto a jsem ráda,že mohu k němu zařadit i to Tvé,protože jsem s ním velice spokojená
Děkuji Ti za nějBodík šel už posledně,tak dnes pár fotek
Na záviny mám své oblíbené domácí listové těsto a jsem ráda,že mohu k němu zařadit i to Tvé,protože jsem s ním velice spokojená
Děkuji Ti za nějBodík šel už posledně,tak dnes pár fotek
28. 9. 2012 10:41
maris: no ne že bych proti tomuto rcp něco měla, potažmo, když má takový název, ale ty strakoničáky jsou prostě úúúžasné včera jsem je opět vinula
28. 9. 2012 10:36
rebeka: Rebi - jak řekneš - tak bude
28. 9. 2012 10:33
maris: jednoznačně "strakoničáky" ty jsou
28. 9. 2012 09:58
maris:Maruško, toť dilema opravdu je, ale co zkusit v poloviční dávce obě těsta a pak bys porovnala a nás o tom informovala
28. 9. 2012 09:51
yanull: dnes jsem se chystala na Tvé Strakonické štrudle a teď mám dilema, co vybrat, ani já nepochybuji, že i tento štrúdlík bude vynikající+7
28. 9. 2012 09:20
magdalenka:Magduško, Tobě, i všem ostatním děvčatům moc děkuji a těším se na vyzkoušení
28. 9. 2012 08:59
yanull: o skvelom výsledku nepochybujem...máš tu všetko dobré veci...
28. 9. 2012 05:51
vypadá zajímavě,zkusím
27. 9. 2012 20:49
1974andrea:no, tak není co řešit
27. 9. 2012 20:30
yanull:To já zas porumíkuju, ale s těma ořechama budu muset teda počkat
27. 9. 2012 20:27
1974andrea:Andrejko, když bys nedala rozinky, tak aspoň porumíkuj a za ty ořechy bych se přimlouvala, bez nich by to nebylo ono
27. 9. 2012 20:26
Anna Kocikova:Aničko, já mám tento recept od své mamky, ta zase od své a myslím, že tenkrát se vařilo a peklo jednině se sádlem a nikdo ani neměl problémy s cholesterolem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 19 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 43 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 47 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nejlépe zavařit padaná, ale zdravá jablka? V zimě je oceníme do jogurtu i na přípravu oblíbených moučníků
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: frgalova buchta jednoduché záviny strakoničáky recept strakoničáky strakonický štrúdl od yanull nahřatý hrnec záviny rcp recept na domaci krehoucky strudl
Suroviny: mouka hladká, sádlo, sůl, voda, jablko, skořice, cukr krupice, rozinky v rumu, ořechy vlašské, strouhanka
Jednoduchý štrůdlík, nejen pro Naděnku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wo8v
23 názorů