Čalamáda - zelí, mrkev, papriky
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 28 361 kJ / 6 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,00 g |
Tuky | 414,20 g |
Vláknina | 164,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 600,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2023 09:32
20. 11. 2022 14:12
30. 10. 2017 22:03
25. 9. 2016 14:18
23. 9. 2016 17:27
3. 8. 2016 19:55
28. 10. 2015 18:41
28. 10. 2015 17:59
28. 10. 2015 08:35
18. 10. 2015 12:31
18. 10. 2015 12:04
2. 10. 2015 14:35
26. 9. 2015 17:22
29. 8. 2014 10:42
12. 8. 2014 20:00
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 5 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Zelí používáme syrové i tepelně upravené. Můžeme ho zpracovat více způsoby, záleží na potřebném množství
Čalamáda „ve vlastní šťávě“ má lehce kyselou pikantní chuť, je skvělou přílohou k masu a zavařená vydrží i několik let
Další recepty
Tématické fráze: domácí čalamáda se zelím čalamada ze zeli nálev na čalamádu čalamáda ze zelím paprikou cibuli čalamáda ze zelím, paprikou, cibuli čalamáda papriková čalamáda recept na čalamádu ze zeli čalamáda ze zelí a mrkve čalamáda s dekem čalamáda s paprikami recept na čalamádu čalamáda z bílého zelí čalamada recept čalamáda se zelí zelí s paprikou čalamáda ze zelí recept čalamáda zelí čalamády s paprikou čalamáda z mrkve
Suroviny: zelí bílé, paprika, mrkev, cibule, ocet, olej, cukr, deko
Čalamáda - zelí, mrkev, papriky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW1L
29 názorů