Brasírovaná hovězí žebra
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť bylinkami provoněné zeleniny se šťavnatým masem je luxus.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 10 045 kJ / 2 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,31 g |
Tuky | 181,17 g |
Vláknina | 20,29 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 3,35 g |
Sacharidy | 102,82 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 7. 2020 19:50
Zdravím, nerozumím, co se dává do vývaru a co do marinády a co do pekáče ?! Do vývaru bobkový list, provensálské, bylinky, do marinády hořčice, medy, olej, do pekáče pak vývar a cibule a mrkev ?
děkuji,
slarik
děkuji,
slarik
9. 2. 2014 16:12
Vyzkoušeno! S bramborovou kaší skvělý nedělní oběd za pár korun. Dělala jsem menší množství a hotovo bylo za 4 hodiny.
17. 4. 2013 12:20
Nevíme si rady,chtěli bychom udělat jablečný štruplet
29. 10. 2012 22:50
Eliza: Jo ták, no však i tak nás zas překvapíš
29. 10. 2012 22:46
aaadobromila: Netýkalo se to dobrot kulinářských, ale mé práce -dobroty pro oko. Nerada jsem mystifikovala...
Jen jsem při té příležitosti i ochutnala nové pokrmy.
Jen jsem při té příležitosti i ochutnala nové pokrmy.
29. 10. 2012 22:28
Eliza: Jen se nečervenej!! Tyjo, Ty jsi členem nějaké poroty co se týče dobrot, jo? Tak to by se mi taky líbilo To zas v budoucnu budou recepty jedna báseň, co?
29. 10. 2012 20:21
aaadobromila: Neblázni, až se červenám, vychovali mě ke skromnosti... Na druhou stranu: děkuju, Tvoje slova ocenění mě velmi těší...nakonec se docela snažím, aby všem chutnalo - těm, pro které vařím, i těm, kteří najdou recept a uvaří si ho. Navíc ani já nesním cokoli, musí mi to prostě chutnat. Takže za to může moje "mlsnost" a vybíravost.
O víkendu jsem nevařila, celý týden jsem byla členem poroty festivalu, tak to byly samé oficiální obědy a večeře...Ale nějaké inspirace jsem načerpala.
O víkendu jsem nevařila, celý týden jsem byla členem poroty festivalu, tak to byly samé oficiální obědy a večeře...Ale nějaké inspirace jsem načerpala.
26. 10. 2012 23:57
Eliza: Recept náááádherný !! Jako všechny Tvé recepty !! Tady jsi pro mě kuchařka číslo jedna. Máš vytříbený vkus na pokrmy, prvotřídní recepty a Tvé fotky jsou překrásné, hodné místa v časopisech, či kuchařských knihách. Máš na fotkách také krásné talíře a je z fotek prostě cítit i skrze dráty a internet pohoda a harmonie, žádná křeč. A jen tak mimochodem, ano, Chambord by měl zůstat...souhlasím s Tebou Těším na další Tvůj skvost mezi recepty...bude víkend, určitě budeš kouzlit ve Tvé krásné kuchyni, mohla bys mě zas potěšit nějakou tou Tvojí až profesionální krásou... Díky, že jsi!
24. 10. 2012 07:23
To vypada velice zajimave..
23. 10. 2012 20:09
23. 10. 2012 13:44
Eliza: Myslím, že bychom si rozumět měli, máme možná dost společného. Například vařečku a historii. Kromě toho, když jsem uviděla Vaše motto, zírala jsem skoro nevěřícně. A to jsem prosím neopisovala!
23. 10. 2012 13:15
Milá Dajdo, moc děkuji za Vaše řádky a inteligentní projev. V archivu, kde pracuji, řešíme autorská práva dennodenně (zejména u filmu, kde je celá řada tvůrčích profesí). Ani tady u receptů mi není cizí uvést zdroj, pokud ho ovšem znám. Ale myslím, že si rozumíme.
Chambord, také bych spoustu kulinářských výrazů neznala, ale mám jednoho kolegu a to je odborník skrze skoro všechno kolem papání... P.S. Snad tu zůstaneš, moc mužských přátel tu totiž není...
Chambord, také bych spoustu kulinářských výrazů neznala, ale mám jednoho kolegu a to je odborník skrze skoro všechno kolem papání... P.S. Snad tu zůstaneš, moc mužských přátel tu totiž není...
23. 10. 2012 12:53
Elizo, parádní recept, který mne ještě obohatil o nové slovo v gastronomii.
23. 10. 2012 11:22
Magdalenka,ok,nasla jsem si ho a precetla.Proto jsem takto odpovedela.
23. 10. 2012 11:06
Jitkas:nie je to môj recept, ale užívateľky "Iljuša". Napísala som, že je to niečo podobné, čo nám veľmi chutilo, mám rad pomalé varenie.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 19 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 20 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 21 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 8 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 8 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 8 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 9 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 9 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 9 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 9 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pecena hovezi zebra pečená hovězí žebra pohlreich pečená hovězí žebra na medu marináda na hovězí žebra hovězí žebra pečená marinovaná hovězí žebra hovezi zebra na medu recepty hovězí žebro pečené pečené hovězí žebro pohlreich pecena hovezi zebra recept pečené hovězí žebro hovězí žebra marináda recept hovězí žebro pečené nakládaná žebra pečené hovězí zebra marináda na pečené hovězí žebro recept na pečená hovězí žebra marinované hovězí zebra marinada na pecena hovezi zebra recept pečená hovězí žebra
Suroviny: žebro hovězí, hořčice dijonská, med, česnek, ocet vinný, olej olivový, demi glace, feferonka, koření provensálské, mrkev, cibule, vývar hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl
Brasírovaná hovězí žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgKq
39 názorů