Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční bezinkové víno

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 9. 2012 14:44

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie39 974 kJ / 9 555 kcal
Bílkoviny31,50 g
Tuky16,50 g
Vláknina124,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 258,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V loňském roce jsem ho dělala poprvé a vínko mělo úspěch. Letos už jsem byla upozorněna, abych na něj nezapomněla :-))

Fotky zatím nemám, snad až budu vyrábět

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Roman

30. 8. 2016 09:33

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč se bezové plody po vyvaření cedí a nechává se kvasit jen mošt. Nebylo by lepší nechat kvasit v demižónu i plody, jako u jiných vín?

Draha

11. 3. 2016 15:55

:-*,ubrat cukr,jinak dobre z ruzneho lesniho ovoce

Slávka

30. 8. 2015 22:45

Vážení přátelé, už jsem to tady jednou říkala, ale je vidět, že ne každý čte příspěvky pozorně. Bezinkový plod se musí vařit, protože v syrovém stavu je pro člověka mírně jedovatý a má projímavé účinky, určitě by Vás postihl průjem. Ptáčatům to nevadí, ale nám lidem ano. Do vína již léta přidávám ušlechtilé kvasinky, dalo se sehnat "Portské", poslední roky dávám "Merlot". Na uvedené množství (viz recept výše) dávám 1,5 kg cukru. Můžete vynechat koření a dát dva vanilkové lusky. Recept jsem získala asi před 30ti roky od mé kolegyně, její manžel dělal vínečko každý rok a popíjel pravidelně, dožil se vysokého věku a bez léků. Letos jsme s manželem právě dnes dovařili a máme ho neuvěřitelných 150 litrů. U nás je letos špatná úroda a tak jsme si dojeli natrhat bezinky až do Kolína. Přeji Vám všem, ať se dílo podaří. :-)

Ivana Ch

28. 8. 2014 03:43

Navir:Někdo dává opravdu droždí, mě osobně to s ním nechutná. Mám kamarádku ta dává droždí do každého vína. Taky ho tam pořád cítím, ale já bych droždí nevzala do úst ani za nic.

Navir Navir

27. 8. 2014 20:35

Já teda nevím, ale kvasnice :-? Opravdu :-? Někdo to dává do zákvasu na kořalku, ale to pak není k pití. I po přepálení jsou kvasnice cítit :-(

Gamba

27. 8. 2014 20:19

Slávka:Dobrý den, chtěl jsem se jen optat jak dlouho probíhá poslední doba kvašení, děkuji.

Slávka:

Slávka

24. 6. 2014 12:06

Loni jsem dělala víno podle tohoto receptu,nahradila jsem droždí ušlechtilými kvasinkami, měli jsme ho 50 l, bylo výborné, a jak říká Bibinka, jezdily návštěvy, všem moc chutnalo. Letos už obhlížím úrodu bezinek, kvasinky už mám (Merlot)a dokonce jsem si zakoupila i vinný extrakt od vinařské firmy. Dávám bodík.

Olda

11. 10. 2013 13:15

Bezinkové víno nejlépe oprané bezinky na 1l 2,5l vody 1 kg cukru 1až 2 citrony, nebo kyselinu citronovou lžíci,svařit 10min po vychladnutí přidat viné kvasinky nebo rozvašený burčák, po týdnu scedit a vylisovat a do skleněného demižonu při teplotě kolem 20 stupnů nechat do vánoc pak přetočit do lahví případně kdo chce tak může při varu přidat koření ale není nutné ahoj a ať se povede:-?:-K

vikyn

29. 9. 2013 20:09

mě by moc zajimalo jestli uz nekdo delal toto vinko s vinnymi kvasinkami, drozdi mi moc nesedi:-)

Kajinka

28. 9. 2013 13:24

Zrovna delam vinecko i liker, tak jsem zvedava jaky to bude mit uspech.:-O

Robina

12. 9. 2013 19:31

Geretta:
Nejlíp teď v září, když jsou zralé bezinky ;-)

Dan

27. 8. 2013 17:51

chtěl bych se zeptat jestli je možno použít 5 litrový demižon misto té lahve a použit na něho korkový uzavěr děkuji

Geretta

28. 4. 2013 12:48

Jak dlouho před vánoci se má začít s výrobou

mary58

22. 12. 2012 23:00

Jarda z Nitry:
Opravdu přidávám jen kvasnice(droždí), ne vinné kvasinky:-)

mary58

22. 12. 2012 22:58

JIKO 22@ SEZNAM.CZ:
Tak to přesně nevím, ale nyslím si, že aby se víno po dobu čekání nekazilo. :-S

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí bezinkové víno bezové víno recept bezove vino bezinkové víno z květů vino z bezinek jak se dělá bezinkové víno bezinkový burčák špendlíkové víno recept na bezove vino vyroba bezinkoveho vina vánoční víno bezinkové domácí víno víno z bezinkových květu bezinkové recepty domaci vino z bezinek domaci bezove vino bezinkovevino psany recept na bezove vino špendlíkové víno recept vyroba vina z bezinek

Suroviny: bez černý, voda, pepř, koření nové koření, cukr, droždí

TopRecepty.cz

Vánoční bezinkové víno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xpxv