Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná v anglické slanině

Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané obalené ve slanině si také pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

15. 10. 2008 12:36

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 828 kJ / 1 871 kcal
Bílkoviny142,27 g
Tuky129,36 g
Vláknina14,55 g
Cholesterol 878 mg
Sodík 6,00 g
Sůl14,67 g
Sacharidy29,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z časopisu Albert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

keijei

25. 2. 2022 15:51

Hmm, jak dlouho a na jakou teplotu se to peče?

Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.

Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním

Romario

10. 3. 2021 13:54

Dnesni oběd, dělala jsem jen z bůčku. A doporucuji a dávám bod:yes::-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 6. 2017 17:46

Valis: To mne opravdu moc těší :-)

Valis Valis

7. 6. 2017 16:34

:-K:-K:-K Tak s touto sekanou jsem měla doma velký úspěch. I mladší dcera, která se na mleté maso extra netváří byla moc spokojená. Super :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 9. 2015 21:51

MarcelaPa: Jééjda to už je dávno!! Se směju, když se podívám na ty své fotky :-D. Děkuji ti za ty tvé :-)

MarcelaPa

8. 9. 2015 20:29

Jé, Jani, dnes jsem jí dělala k obědu aniž bych věděla, že je tu od tebe. Mám ji v rubrice Co dnes uvařit?, tak přidávám fotky i sem a samozřejmě posílám bodík. Já už ani jinou sekanou nedělám, je moc dobrá, šťavnatá a voňavá.:yes:

Jiřina

8. 9. 2015 20:15

vypadá moc dobře děkuji za inspiraci zítra jdu do ní :yes:

kovca

15. 2. 2014 16:35

jdu dělat, tak jsem zvědavá

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 8. 2013 22:52

evulis: Díky;-)

evulis

29. 8. 2013 21:38

je skvělá :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 4. 2012 12:52

hehoheho: to jsem ráda;-)

hehoheho

27. 4. 2012 12:38

Výborná! Jen se po ní zaprášilo. :yes::-)

Hellenna

6. 6. 2010 12:26

Vynikající, právě jsme dojedli. Šťavnaté, výborné, jedním slovem pochutnáníčko. Doporučuji a dávám bodík. Díky za inspiraci.:yes:

thomassinno thomassinno

19. 3. 2010 12:42

Jani kráása :-) :yes: +4

alus.s

15. 10. 2008 22:43

Jani, to může být ale dobrůtka :-p :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sekana recept mleté maso recepty sekaná anglicke recepty sekaná se slaninou recept sekana sekaná s anglickou slaninou opečená sekaná recepty sekaná recept na sekanou sekana s anglickou sekaná obalená slaninou domací sekaná s anglickou slaninou sekaná albert sekaná s vajíčkem mleté maso v anglické slanině recepty na sekanou domaci sekana se slaninou sekaná recepty anglický recept

Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, vegeta, sůl, majoránka, koření oregáno, petrželka, strouhanka, mléko, vejce, slanina anglická

TopRecepty.cz

Sekaná v anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5lP