Andělské vanilkové rohlíčky
Křehké sladké vanilkové rohlíčky, to je tradiční pocukrovaná stálice mezi vánočním cukrovím. Jsou jednoduché, rychle hotové a tak lahodné. Provoní dům vanilkou a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Suroviny pro 50 kusů
50 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 16 707 kJ / 3 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,94 g |
Tuky | 264,00 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 561 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 343,56 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2022 15:11
Po upečení se lehce "rozjely", ale nelámaly se. Chuťově jsou více sladší.
20. 12. 2018 00:18
Jenny: (1. 12. 2012 13:52:06)
No, mé slepice by se tohoto uzobaly
***
Rcp mám skoro stejný...
Z masomlýnku nedělám tyčky, ale střapaté těsto se zemskou tíží takřka samo tvaruje do rohlíčků...
Po upečení se na ně stačí křivě podívat a samy se rozpadnou...
Roky jsem měl problém s obalováním v cukru...
Konečně jsem na to přišel
Horké korpusy naberu z plechu špachtlí po několika kusech, všechny najednou je převrátím vzhůru nohama do cukru a pak beru opatrně po jednom (trošku jimi v cukru pohnu - lépe se obalí cukrem) a ukládám do zásobní krabice.
Ze čtyřech plechů se rozlomily 2 rohlíčky (jinak bych snad ani neochutnal jaké jsou)
No, mé slepice by se tohoto uzobaly
***
Rcp mám skoro stejný...
Z masomlýnku nedělám tyčky, ale střapaté těsto se zemskou tíží takřka samo tvaruje do rohlíčků...
Po upečení se na ně stačí křivě podívat a samy se rozpadnou...
Roky jsem měl problém s obalováním v cukru...
Konečně jsem na to přišel
Horké korpusy naberu z plechu špachtlí po několika kusech, všechny najednou je převrátím vzhůru nohama do cukru a pak beru opatrně po jednom (trošku jimi v cukru pohnu - lépe se obalí cukrem) a ukládám do zásobní krabice.
Ze čtyřech plechů se rozlomily 2 rohlíčky (jinak bych snad ani neochutnal jaké jsou)
23. 12. 2017 00:12
vyzkoušeno, moc dobrý recept.
26. 9. 2017 23:14
vanilku? to někdy v polovině listopadu koupím ze dva vanilkový lusky, rozříznu, vyškrábnu, dám do moučkovýho cukru a ty "vypoužívaný" lusky k tomu přidám, vše uložím do mikrotenovýho sáčku, zauzluju, uložím a na vánoce v tom obaluju rohlíčky, vanilkový cukr nepoužívám...
23. 12. 2016 01:29
fakt jsou vynikající. A to mi jen tak každý rohlíčky nechutnají.
1. 12. 2016 22:01
jsou super, recept ukládám opravdu moc povedené a to sladké nejím, jen peču. udělala jsem rovnou čtyři dávky víc jak 3kg těsta
21. 12. 2015 20:38
y rohlíčky musí být strašně přeslazené dávám na stejné množství mouky a másla jen 7dkg cukru i 7 dkg ořechů někdy lískáčů,jsou výborné,v puse se rozplývají - není třeba je nechávat odležet
11. 12. 2015 19:02
Ponda:možno sa len vo vanilkovom cukre obaľujú...
11. 12. 2015 18:37
A proč jsou vanilkové, když tam nikde není o vanilce ani zmínka?
10. 12. 2012 00:41
Kdybyste tu raději místo keců typu: jééé, ty jsou nádherné a jéééé musím vyzkoušet napsaly, jaké opravdu jsou, jak chutnají, když se vám pečou v troubě se spoustu dalších připomínek, uděláte líp
8. 12. 2012 17:58
Tak testo zatim super, uz se chladí,uvidime jak dopadnou rohlicky v troubě
2. 12. 2012 13:57
Máš je jeden jako druhý, chválím jak se ti povedly a už se moc těším jak si je zase po roce opět upečeme
2. 12. 2012 09:17
Já rohlíčky dělám tak, že mám malou formičku rohlíčku, do ní vtlačím kousek těsta, vyklepnu a kladu na plech. Jsou jeden jako druhý a jde to moc dobře. Recept jsem si poznamenala a letos ho vyzkouším. Já každý rok dělala rohlíčky z lískáčů. Bude změna.
2. 12. 2012 08:40
Jé,přesně takhle vykrajované dělala moje babička a opět je vidím po dlouhé době Tohle jsou pro mě pravé vanilkové rohlíčky.Bodík letí,jsou nádherné
1. 12. 2012 22:44
Tak jsem si udělala podle Tebe těsto, zatím je opravdu krásně vláčné, vyválím zítra ale radši klasika rohlíčky a dám fotku, pokud je nespálím, ale ukládám si těsto, je báječné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 54 minutami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 1 hodinou
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 3 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 14 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak tvarovat vanilkové rohlíčky. Čím ušetřit čas, a co nám pomůže, když nejsme moc zruční
Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem
7 receptů na vanilkové rohlíčky: Klasické cukroví je naprosto neodolatelné
Další recepty
Tématické fráze: vanilkove rohličky recept recept na vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky ze strojku vanilkove rohličky přes strojek vykrajované vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky strojkové vanilkove rohlicky vykrajovane vanilkové rohlíčky do strojku pravé vanilkové rohlíčky vykrajované rohlíčky vanylkove rohličky strojkové vanilkové rohlíčky rohlíčky ze strojku recepty na vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky top recepty vanilkové rohlíčky bez ořechů recepty vanilkove rohlicky strojek na vanilkove rohlicky rohlíčky přes strojek strojek na rohlíčky
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr vanilkový
Andělské vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWvO
20 názorů