Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 27 573 kJ / 6 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,50 g |
Tuky | 406,40 g |
Vláknina | 132,01 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 4,97 g |
Sůl | 11,64 g |
Sacharidy | 550,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to makačka ale výsledek stojí za to.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2017 01:08
11. 12. 2017 00:33
6. 2. 2013 21:10
19. 1. 2013 16:23
Děkuji za všechno, co jste napsála.
Vaše babička, tak i můj otec (zemřel, kdy mu bylo 94 let a 7 měsíců, co je dosud rekord v naší rodině). Je mí povinností Vám blahopřát, ptotože to je něco, co nevidíme denně. Vaše babička i můj otec jsou rekordmani, kteří "kazí" průměř celostátní statistiky. Určitě nám to odčítají z platu...
18. 1. 2013 22:40
Děkuji za návod na italskou strouhanku,určitě ji vyzkouším,je hodně zajímavá.No a smažení na másle jedině na ghí - přepuštěném másle,jinak se přepaluje a není to zdravé.Nejlepší je sádlo.
Někdo namítne,že není zdravé,není trendy atd.Babička smažila jen na sádle a dožila se 95 let.Takže si může říkat každý co chce.Nejsme nemocní a nemusíme si nic odříkat.Vždyť se nesmaží denně,no ne?
18. 1. 2013 12:45
To jsem se zasmál. Zdá se mi, že ta Vaše babička nebyla jenom inteligentní, ale také měla dobrý humor.
Italská strouhanka je kombinace jemně mleté strouhanky se strouhankou ne tak jemně mletou, dále obsahuje sušený česnek, velice jemně strouhaný (mletý?) sýr, sůl, pepř a čerstvě nasekanou petrželovou natí. Neumím říct z jakého chleba se dělá, podle farby z tmavšího, možná i celozrnního. Zřejmě každý kuchař má svůj vlastní recept. Já jsem jenom uvedl ty základní ingredience. Doma používáme strouhanku z celozrnního chleba a přidávame ty ostatní ingredience. Nemá se to skladovat, protože to zhořkne. Někdy do vajíčka (při obalování) ještě přidáme Parmezán.
I kdy nám řízek v Rakousku velice chutná, ten z Itálie nám chutná ještě mnohem víc.
Možná to je masem a olejem. V Rakousku se v kuchyni používá hodně máslo a nám ta nasladlá vůně moc nevyhovuje.
18. 1. 2013 03:32
18. 1. 2013 03:23
Je pravda,že si dělám svojí majonézu vařenou.Mám ji v receptech.Vydrží salát dlouho a ochucení je na mne,jak nám vyhovuje,není to tatáž chuť výrobce.Ale použiji klidně i kupovanou majonézu,když není čas a do jiných salátů - čočkový,fazolový atd.
Italská strouhanka nevím,co je tím myšleno.Pod tímto názvem se tu nic neprodává,ale tipuji,že je to strouhanka z bílého chleba - toustového? a je dělaná z neusušeného,takže je měkká?Nevím.Nebo je z kukuřičných lupínků?
Ano člověk se učí celý život.Moje babička říkávala,,člověk se učí celý život a stejně blbej zemře."
17. 1. 2013 20:20
Omlouvám se Vám, jestli se Vás dotýká název bramborového salátu, ale mne SUPER připadá, tak jsem jej tak nazval. Dopřejte mi trochu prostoru.
17. 1. 2013 16:36
Prečítal som Váš recept viackrát a nevidím v ňom niečo, čo si zaslúži poznámku v názve ako SUPER kvalita.
Ja ako autor by som bol skromnejší a počkal na vyjadrenie viacerých, ktorí recept skúsili a event. potom niečo dodal.
Osobne mám 84 receptov na Zemiakový (Bramborový, Kartoffel-, Картофельный atď.) šalát a musím priznať, že ten Váš som tam nedal, pretože som v ňom nenašiel nič nové a zaujímavé, prečo by som ho medzi tie ostatné mal zaradiť. Nie je ani zaujímavejší a ani originálnejší než tie, čo mám, ba práve opak je pravdou. Takže skromnosti nikdy nie je dosť...
16. 1. 2013 12:43
Ten slivkový kompót - ani s rezňom, ale ani bez. To pripomína časy školskej družiny, lebo to bolo to najlacnejie. Komunisti to "predávali" ako to najzdravšie...
Ako nám blbli mozgy a mnohí tomu veria dodnes!
16. 1. 2013 10:37
(V Rakúsku nám raz v penzióne naservírovali pečenú kotletu, zemiakový šalát s majonézou (!) k tomu dusenú kapustu - zelí...ja som sa divila, manžel bol nadšený.)
Čiže - proti gustu...
16. 1. 2013 00:25
Souhlasím, je to suché. Ale nám to tak chutná. Důvod je, myslím, ten kontrast.
Citronová šťáva na řízku, řízek obalený ve strouhance italského tipu (nevím, jestli se to tak u Vás jmenuje, to mám od Italů z Ameriky) a bílá rýže. Několikrát jsme to kombinovali s hranolkama, ale nebylo to o nic lepší. Spíš opak byl pravdou. Vařené brambory se tady nekonzumují, co je k potěšení mých dětí. Já je taky nesnáším, protože kdysi ve škole byli téměř každý den. Ty jsem nejed nejméně 30 let.
Když brambory, tak jenom pečené troubě na různý způsob. Tady je rýže vynikajíci kvality a víc druhů (i cen...) Tady říkají, že je prý nejlepší na světě. To nevím, to nemůžu soudit.
15. 1. 2013 23:40
15. 1. 2013 23:23
My ho jíme (řízek) jenom s rýží právě proto, že jako kontrast (řízek s chutí za masem a kvalitním olejem se strouhankou italského tipu a rýže absolutně neutrální). Taky tak na řízek jak na rybu (a to nejen v trojobalu) kapeme citron. Tady k rybě Vám dají vždy půlku citronu. V Itálii a v Rakousku je to samozřejmostí i k řízku a to je vlastně to, co ten kontrast ještě zvýrazní. Z hlediska zdravotního je to to nejlepší, co Vám pomůže ke trávení. Proto se po jídle jako dezert podáva citronový sorbet a v Itálii Limoncello. A můžu říct, že to funguje bezvadně. Naši příbuzní to nejprve nechtěli ani zkusit, protože se jim zdálo, že zmrzlina po jídle udělá něco neobvyklýho v žaludku (nesmí to být zmrzlina, která obsahuje mléko, proto ten sorbet). A nemohli pochopit, jak se může pít štamprle (z mrazáku) po jídle. Přece štamprle jenom před jídlem a pokojové teploty. Dnes to dělají možno každou neděli, když rodina zasedne ke stolu k obědu a slivovici drží v mrazáku. Člověk se učí celý život.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 11 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 38 sekundami
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 4 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 4 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 5 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 6 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 7 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 7 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 receptů na brokolicovou polévku: Na zjemnění je skvělá smetana, nechte se inspirovat
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: bramborovi salat a řizek obrazek cuketový salát alá bramborový kartoffel salát crzina recepty proč spařovat cibuli teď vaří šéf jak dlouho skladovat bramborový salát www)ted)vari)sef teď vaří šéf crzina teď vaří šéf recepty bramborový salát dnes vaří šéf recepty dnes vaří šéf bramborový salát bramborový salát z oloupanych brambor bramborový salát jak dlouho travi zaludek bramborovy salat z manonezou jak skladovat bramborový salát nastrouhana cibule je hořká recepty na předjídlo bramborový salát s řízkem
Suroviny: brambory, mrkev, okurky sterilované, celer, hrášek, vejce, majonéza, hořčice, jablko, cibule, olej, citron, cukr moučkový, pepř mletý, sůl
Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gM03
51 názorů