Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarský houskový knedlík

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 2220 min Doba přípravy: 2160 min Doba tepelné úpravy: 60 min

2220 min (2160 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 12. 2012 18:05

Suroviny

Porce: 4-5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 949 kJ / 2 617 kcal
Bílkoviny115,50 g
Tuky55,45 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 3,21 g
Sůl7,52 g
Sacharidy401,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Do igelitu je potřeba těsto trochu stlačit, aby knedlík byl kompaktní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hekute

31. 1. 2015 14:42

Vážení, při hledání receptu na Vídeňský, či Karlovarský knedlík jsem zabrousila na pár stránek, a co mě udivilo - jak jste lidičky zlí, ironičtí ale hlavně "chytří" ..jak startujete a urážíte...fakt...ani nemám chuť hledat recept . který nebude mít i ty hloupé komentáře..Raději se vrátím ke svým kuchařkám v knihovně a zalistuji si v ní...:no::-//

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 8. 2014 09:29

Takovéto knedlíky z různého pečiva, světlého nebo tmavého a taky mixu taky dělávám. Podle toho, k čemu tu přílohu potřebuju a k čemu se hodí, mozaika vypadá hezky a taky se třeba spotřebuje všechno starší pečivo co máme. I když použití "tlačenkového obalu" je taky dobrou volbou, já dělávám zabalené do mikroténové fólie, jde mi to rychleji. Pracovní desku stolu mírně navlhčím vodou aby fólie neklouzala, vytvořím na ní z těsta šišku, lehce svinu a konce zavážu provázkem. V průběhu vaření se fólie nafoukne a může se v několika místech propíchnout. Vyzkoušela jsem i vaření v alobalu, ten se ale musí potřít olejem, konce není třeba svazovat, ale alobal zakroutit -udělat velký bonbón. Taky to jde, ale více se mi osvědčila fólie. Je tady ještě jeden recept od Doogy, kde se vaří v sáčku, přidala jsem k němu fotky.http://www.toprecepty.cz/recept/6038-zemlove-knedl...
Za mě bod:yes:

xjurny xjurny

15. 8. 2014 08:55

casino: Děkujeme za podrobný popis fotografie, ale každý, kdo si recept prohlédne, to uvidí sám. Váš příspěvek je stejně zbytečný jako hlášení, že stěrače stírají.

casino casino

14. 8. 2014 23:53

petra: (neregistrovaný/á) mmm: (neregistrovaný/á)
Škoda, že neračte být registrovaní, neboť tak by vaše slova měla větší váhu:yes:
Mimochodem, s neregi bych naložil jako J. Nohavica s máslem https://www.youtube.com/watch?v=ysAoZ4CgcHM:-D:-D:-D

tejaja: 1974andrea:
I vy lichotnice jedny… Z tolika chvály se pýřím jako panna mezi dragouny…:-D

1974andrea
Pomalu týden čekám až zdejší Cerberoska odešle poslední komentáře do někam, jak obvykle činívá…, buď spí, nebo si leží na vedení, patrně oboje:-D Nevím, proč urážíte ostatní lidi, ale pokud sama sebe pokládáte za blbce, tak vítejte v klubu:-D

petra

7. 8. 2014 21:03

Ale Casino má pravdu, ten knedlík vypadá jako tlačenka. Asi je to tím pečivem různých barev, to bych asi nedávala...

Navir Navir

6. 8. 2014 21:55

tejaja::-D:-D:-D

mmm

6. 8. 2014 10:32

Ale on má pravdu, ten knedlík tak vypadá. A rady jsou užitečné. Chová se slušně. Holt nepřispěchala špagetka, tak muselo Casino...

tejaja tejaja

5. 8. 2014 07:35

casino: nemusíte písať také siahodlhé komentáre, všetci vieme, že len vaše fotky sú dokonalé a len pri vašich fotkách sa zbiehajú sliny. Ostatné je šmejd hodný akurát posmechu. :-(

1974andrea 1974andrea

5. 8. 2014 00:27

casino:Vševědoucí a všeznalý Casino, přestaňte už tady dělat z lidí i ze sebe blbce. Nikoho to nezajímá, ba naopak. Spíš ty Vaše věčně poučující komentáře lidi odradily, bohužel. Tak jako na Labužníku :-S Nebo se vraťte tam, možná, že se dočkáte šťastného comebacku;-)

casino casino

4. 8. 2014 23:20

Dnes NÁHODNÝ RECEPT
Knedlík s takovým luxusním názvem a žádný pochvalný komentář?:-O
Při pohledu na úvodní obrázek se vlastně ani není co divit:-// To co je na fotečce vypadá spíše jako svíčková s tlačenkou:-D No, třeba jen došlo k záměně, když už to bylo natlačeno do tlačenkového střeva:-))
Mimochodem:
1. "Igelit" se na tom konci kde se plní váže na dva provázky, asi tak na palec od sebe; po krátké době ve vodě se jeden špagát (hádejte který... Anna Kocikova: může hádat 2x :-D přefikne, že aby těsto mohlo expandovat a knedlík nebyl jak betonová knedla...
2. "Igelit" lze perforovat ještě před vložením do lázně. Nebojte, těsto se ven nepodívá...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karlovarsky knedlik recept karlovársky knedlík jak se dela karlovarsky knedlik recept karlovarsky knedlik karlovarský knedlík v alobalu k čemu se hodí karlovarský knedlík recepty karlovarský knedlik jak udělat karlovarský knedlík recept na karlovarský knedlík houskový knedlík ve folii různé druhy knedlíků karlovarskyknedlik karlovarský knedlík postup knedlik karlovarsky karlovarské knedliky knedlík v igelitu karlovarský knedlik recepty karlovarský knedlík s mozaikou recepty na karlovarský knedlik karlovarský knedlík z tmaveho peciva

Suroviny: rohlík, vejce, mouka hrubá, mléko, petrželka zelená, květ muškátový, pepř bílý mletý, sůl

TopRecepty.cz

Karlovarský houskový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2EP