Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem

Při dušení červeného zelí potřebujete trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Určitě chuťově lepší, nežli zelí z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A když k tomu přidáte kachnu a bramborové knedlíky, tak můžete hodovat.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

19. 12. 2012 14:57

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 234 kJ / 1 251 kcal
Bílkoviny17,48 g
Tuky32,42 g
Vláknina30,62 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 6,91 g
Sůl16,00 g
Sacharidy145,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 11. 2022 16:55

keijei: Děkuji,že jste receptu věnoval čas a také za komentář:-K
My jsme zvyklí dusit zelí podle babičky,aby bylo hezky na skus.Prostě nám to tak chutná.Tenké nudličky nakrájeného zelí povařit 4 minuty ve vodě,scedit a 15 minut dusit:-)
Ale je to opravdu o chuti a zvyku.U nás by zase nikdo nejedl 1,5 hodiny dušené zelí.

keijei

12. 11. 2022 08:51

Zelí je podle receptu chuťově výborné, ale zapomeňte, že ho uvaříte za 10 + 15 minut. Já ho vařil dohromady skoro 1,5 hodiny, než bylo podle mé chuti a měkké.

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 8. 2014 19:09

Stanislav P. :;-):-K

Stanislav P.

27. 8. 2014 18:25

Anna Kocikova:
Dakujem za rýchlu a uspokojivú odpoved.

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 8. 2014 15:26

Stanislav P.:Děkuji za zájem o recept:-K:-)
Ano,určitě můžete použít i konzervovaný křen:yes:Také ho dávám,když nemám čerstvý:-)
V našich obchodech je pod názvem "Křeník,nebo Krenex"a mívají ho i s různými příchutěmi.
Pokud by jste tento recept opravdu zkusil a ještě vám křen zbyl,tak jim můžete potřít naklepaný plát masa(hovězí,vepřové i kuřecí),zavinout do rolády(závitku)a podusit.Maso je hezky šťavnaté a moc dobře chutná;-):-)

Stanislav P.

27. 8. 2014 11:47

Mám dotaz:
Tu sa cerstvý chren nepredáva, pretoze tu z klimatických dôvodov nevyrastie (skúsali sme...).
Napriek tomu ale v ruských obchodoch predávajú chren konzervovaný, ktorý síce s pikantnostou cerstvého (je vyrobený v Nemecku a to vsetko vysvetluje, tam je vsetko bez chuti okrem piva) nemá vela spolocného.
Môze sa do Vaseho receptu pouzit aj takýto chren?
Dakujem.

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 12. 2012 18:58

ruzena:Růženko,že máme vlastní sklepy jsem se dověděla teprve nedávno;-)Mužíček to celou dobu zatloukal a až nedávno se to provalilo:-O:-D:-D
Všem moc velké díky:-):-K

suslajda suslajda

19. 12. 2012 18:02

Zelí můžu bílé i červené tato úprava je:-p:-p:yes::yes:+8

eva hubova eva hubova

19. 12. 2012 16:52

To bych si dala:-p:-p:yes:

Iness Iness

19. 12. 2012 16:09

Ani, červené zelí já ráda a s takovou úpravou ještě víc:-p;-)+6:yes:

ruzena ruzena

19. 12. 2012 15:58

Krásné a dobré...mňam:-D:yes:Anni ty máš i své vínečko:yes::yes::yes:

rebeka rebeka

19. 12. 2012 15:06

to je veliká krása na obrázku:-*:-K.. a bříšku jako v pokojíčku, co;-):-p;-):-?:-))

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 12. 2012 15:03

:yes::-p:-p

spagetka spagetka

19. 12. 2012 14:58

U nás červené zelí, teda i bílé jakkoli a v jakémkoli množstv :-p:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: červené zelí na víně dušené červené zelí červené zelí na červeném víně červené zelí dušené dušené zelí s jablky recepty dušené červené zelí sterilizované dušené bílé zelí s jablky červené zelí s jablky červené zelí s jablky dušené červené zelí na víně červené sterilizované zelí ke kachně červené zelí recept zelí na víně červené dušené zelí dusene zeli cervene dušené červené zelí recept červené zelí červené zelí s vínem dušené červené zelí recepty dušené sterilizované červené zelí

Suroviny: zelí červené, cibule, jablko, brambory, křen, sůl, sádlo, víno červené, sůl, ocet, cukr krupice, voda

TopRecepty.cz

Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6vl