Chleba
Suroviny
Porce: x
Nutriční hodnoty
Energie | 15 694 kJ / 3 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,50 g |
Tuky | 22,00 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 737,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2016 09:27
Lukas: ráda vyzkouším něco nového,můžete poslat.Děkuji
26. 12. 2016 20:50
pekař: dobrý den chtěl bych se zeptat zda máte recept na chleba zda by šlo poslat s pozdravem a děkování Lukáš
1. 1. 2013 20:40
Lidko, zjednoduším vám to, nemusíte nikam psát. Kvásek si uděláte například takhle http://www.rady-kutilum.com/jak-pripravit-kvasek-n...
a pak se to zjednodušeně míchá s moukou, vodou, solí a kmínem a nepoužívá droždí. Máte pak klasický kváskový chléb. Ale například francouzské světlé chleby se dělají z mouky a droždí. A nejsou to buchty :)
Žitný chleba či chleba z žitného kvásku není jediný druh chleba, dokonce není ani nejstarším či nejpůvodnějším chlebem.
a pak se to zjednodušeně míchá s moukou, vodou, solí a kmínem a nepoužívá droždí. Máte pak klasický kváskový chléb. Ale například francouzské světlé chleby se dělají z mouky a droždí. A nejsou to buchty :)
Žitný chleba či chleba z žitného kvásku není jediný druh chleba, dokonce není ani nejstarším či nejpůvodnějším chlebem.
1. 1. 2013 08:45
Pro Lidku: Omlouvám se ,pokud jste pochopila půj příspěvek jako kritiku na váš chleba.To NE!Jistě,že pokud vám chutná nic proti tomu,ale jen jsem chtěl poukázat na to,že pravý chleba vždy byl ze žitného kvásku,který vytvoříl opravdu ty zdraví prospěšné látky při fermentaci a zrání těsta a recept,který používáme je
recept starých pekařů a našich babiček,kdy se pekl chleba jednou týdně v peci pro celou rodinu a nesměl plesnivět.Proto jen doporučuji zkusit chleba z kvásku z hladké žitné mouky.Nevím proč dáváte do chleba pivo?Snad pro okyselení chleba?To žitný kvásek je mírně nakyslý a dodá chlebu tu jeho výraznou chuť.Napiště mě,pokud chcete zkusit tu klasiku a já vám pošlu recept klasický a můžete ho vyzkoušet.Chleba se vždy podaří a je skvělý.Meil jsem uvedl v prvním příspěvku.Hezký den.
recept starých pekařů a našich babiček,kdy se pekl chleba jednou týdně v peci pro celou rodinu a nesměl plesnivět.Proto jen doporučuji zkusit chleba z kvásku z hladké žitné mouky.Nevím proč dáváte do chleba pivo?Snad pro okyselení chleba?To žitný kvásek je mírně nakyslý a dodá chlebu tu jeho výraznou chuť.Napiště mě,pokud chcete zkusit tu klasiku a já vám pošlu recept klasický a můžete ho vyzkoušet.Chleba se vždy podaří a je skvělý.Meil jsem uvedl v prvním příspěvku.Hezký den.
30. 12. 2012 18:22
Těší mne že jsem oprášila recept a chutná i Vám ostatním,dnes jsem ho pomáhala péct u dcery,také jim chutná.
30. 12. 2012 14:25
Lidko, tak chlebík je výborný a kůrka voní po sádle ještě přidávám foto na řezu, když tak co se nebude líbit tak prosím smaž
30. 12. 2012 13:20
LIDKA:právě jsem chlebík dopekla, ale měla jsem malý pekáček, tak jsem dala alobalovou formu co jsem kdysi koupila v papírnictví, tak je dost vysoký, tak jsem zkoušela špejlí jestli je upečený, pekla jsem ho 1,5 hodiny Až zchladne tak dám vědět jak chutná
29. 12. 2012 20:03
skvělý chleba,peču už desítky let
28. 12. 2012 12:28
pro pekaře - když se Vám nelíbí že takle pečeme chleba,který je pro nás chutný,tak proč se nepodělite o ten Váš a nemuseli by jsme podle Vás péct chlebové buchty.Tento chleba je aspoň chutnější než ty kupované v obchodě.
28. 12. 2012 07:44
Jana:peču v troubě chleba pšenično-žitný,podle 100 let staré rodinné receptury z žitného kvásku.Z normálních kvasnic to není chleba,ale říkám tomu chlebová buchta.Ozvěte se mě na mail kneslovi@seznam.cz a já vám pošlu tento náš recept i fotky chlebů,kde se těsta nedotknete holou rukou a je výborný při zachování všech jeho zdraví prospěšných vlastností.To chleba z kvasnic nemá.Viz odborné pojednání,které přiložím.Hezké pečení chleba
27. 12. 2012 22:08
Jani - jsem ráda že se povedl a recept splnil svůj účel.
27. 12. 2012 21:30
LIDKA: díky za odpověď, před chvílí chlebíček dopečen, vypadá skvostně, pekla jsem v římském kastrolu po prababičce, opravdu moc díky za recept, je fakt výborný, ukládám a jiný péci nebudu, hezký večer
27. 12. 2012 21:30
LIDKA: díky za odpověď, před chvílí chlebíček dopečen, vypadá skvostně, pekla jsem v římském kastrolu po prababičce, opravdu moc díky za recept, je fakt výborný, ukládám a jiný péci nebudu, hezký večer
27. 12. 2012 15:45
opravdu tam tolik droždí dávám
27. 12. 2012 14:02
LIDKA: zdravím, chlebík se mi moc líbí, ale nějak se mi nezdá ta gramáž s tím droždím..opravdu se tam dává 10 dkg ? čerstvé droždí má cca ( kostka ) 42g, tzn., že tam dáváte více jak 2 kostky ?, nebude to potom jaksi cítit ? nemám s tím zkušennosti, takže se proto raději ptám, ráda bych ho zkusila upéct, ale to droždí mě jaksi zrazuje ..díky za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 28 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 35 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 39 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 44 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 47 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Hostiny na dvoře Přemysla Otakara II. měly nechutné pauzy s husím brkem a o chleba staral chlebarius
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: recept na chleba chleba chleba recept recepty na chleba chleb recept recept chleba recept na chléb chléb top recepty chleba recepty chleba chleba recepty starý chleba recepty jak upect chleba recept chléb recepty z chleba jak se peče chleba chléb recepty starý chléb recepty cleba recepty na chléb
Suroviny: mouka hladká, voda, kvásek, pivo světlé, kmín celý, droždí, sůl
Chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEB6
34 názorů