Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

30. 12. 2012 17:57

Suroviny

Porce: 4-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 187 kJ / 1 957 kcal
Bílkoviny147,98 g
Tuky87,31 g
Vláknina41,63 g
Cholesterol 439 mg
Sodík 7,55 g
Sůl18,60 g
Sacharidy114,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala mě kniha Culinaria Maďarsko a také chuť na něco ostřejšího po sladkých vánocích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

6. 7. 2013 15:18

;-):-p:yes:

Peter Kusý

2. 1. 2013 21:42

magdalenka:
Nedochucujú majoránkou, ale majoránom.
Majoránka je po česky.

magdalenka magdalenka

31. 12. 2012 18:20

rozmarynka, teší ma tvoj prístup.:-K
Želám veľa chuťových zážitkov z maďarskej kuchyne - ja ju tiež milujem.

rozmarynaH rozmarynaH

31. 12. 2012 16:08

magdalenka: Magdalenko, to byla taková Plzeňsko-Maďarská variace;-) a ty knedle mi k tomu pasovaly. Díky za komentář:-K

magdalenka magdalenka

31. 12. 2012 10:52

rozmarynaH: prosím, neber moju reakciu ako rýpanie. Chcem dodať len toľko - že v Maďarsku trávim veľa času, pomaly viac ako na Slovensku, poznám ich kuchyňu, ich székelygulyás je klasika (bez knedlíkov) ale nestretla som sa nikdy s pridaním piva do szekelyguláša. Viem, že v tej knihe to tak môže byť napísané, aj že je to chutné.
(Často dochucujú aj majoránkou, príp. aj kôprom! Majú radi kombináciu smotany a kôpru.)

rozmarynaH rozmarynaH

31. 12. 2012 08:36

1974andrea: Andrejko, abych pravdu řekla, doma jsem žádné jiné pivo neměla. Mě to hořké nepřišlo, nebo že by to bylo tou rýmou:-D Nene, bylo to dobré:-p. Díky:-K:-K

1974andrea 1974andrea

30. 12. 2012 21:51

Rozmarýnko, není lepší nějak jiné slabší pivo? S 12 nemám moc dobré zkušenosti,je na vaření hodně hořké;-)

Jitkas

30. 12. 2012 21:38

rozmarynH: zapomela jsem na gulasek, skoro segedin, ale s pivkem. Tak to jsem nikdy nepridala a urcite tam vadit nebude, naopak. Neboj, dam vedet a dekuji za osvetu!

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 12. 2012 21:18

rozmarynaH: No, to já bych udělala automaticky.. Když mi neleze kůže z jazyku, není to ono!:-D

rozmarynaH rozmarynaH

30. 12. 2012 21:09

Jana Remkova: Jani díky, je moc chutný:-p. Trochu jsem jej přiostřila:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 12. 2012 19:56

Takže trochu segedin, ale vypadá moc dobře:-p

rozmarynaH rozmarynaH

30. 12. 2012 19:38

spagetka: Proč tak strohý imperativ;-(

rozmarynaH rozmarynaH

30. 12. 2012 19:26

Bibinka: Bibi, díky:-K. V té knize psali, jak tenhle recept vznikl. Někdo, prý místní knihovník, si přál před uavírací dobou něco teplého k večeři. Jediné co měli, byl zbytek kyslého zelí a zbytek perkeltu. Tak prý to smíchali dohromady a dali tomu ten nesrozumitelný název. Myslím, že je mimořádně podobný segedínu:-D:-D

Bibinka Bibinka

30. 12. 2012 19:11

rozmarynaH: Rozmarýnko, to je docela podobné "segedínu", ale taková jídla my máme rádi a ty máš 1.bodík:yes:

rozmarynaH rozmarynaH

30. 12. 2012 18:16

spagetka: Už jsem opravila. Je to takový vepřový perkelt. Perkelt, tokáň a paprikáš jsou si dost podobné. Rozdíl spočívá v dobnostech: maso na perkelt se krájí na kostky, na tokáň na tenké krátké proužky a perklet má více omáčky než tokáň. Také se liší množstvím přidávané papriky, smetanou a do tokáně se přidává majoránka. Tolik "Culinaria"

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perkelt se zelím vepřový perkelt perklet perklet recept vepřový perklet vepřový perkelt na pivu pikantní vepřová perkelt perkelt,tokáň veprovi perklet tokáň perkelt rozdíl szekelygulyas.hu vepřový perkelt na smetaně szekely gulyas.hu vepřový perkelt se zelí perklet česky vepřový guláš s kysaným zelím recept na perkelt se zelím co je o porkelt perkelt z plecka bez smetany székely guláš

Suroviny: plecko vepřové, slanina, sádlo, cibule, pilsner urquell, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, česnek, zelí kysané, mouka hladká, smetana zakysaná, kmín celý, feferonka

TopRecepty.cz

Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLnr