Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky dle paní učitelky

Různorodé tvary vykrájené z medového těsta plného koření, to jsou tradiční perníčky. Jejich povrch zdobíme tradičně bílkovou polevou připomínající sníh. S jejich přípravou můžete začít již na začátku prosince, aby se naležely.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 11. 2012 17:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie30 050 kJ / 7 182 kcal
Bílkoviny109,82 g
Tuky242,90 g
Vláknina31,88 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 763 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy1 123,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám ve své "sbírce" téměř 30 let, dostala jsem ho od jedné paní učitelky, která ho přivezla z kurzu od paní perníkářky. Dávám ho sem pro začátečníky, protože i já jsem začínala s různými recepty, ale tento je u nás - a komu jsem ho dala, velmi oblíbený. Těsto vůbec nelepí, krásně se vyvaluje, díky máslu a medu je velmi chutné a voňavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

6. 12. 2018 11:47

Oilily: Jaké si zvolila máslo? To je také hodně důležité,protože v některých bývá moc vody.Podle mne tam muselo být něčeho víc, aby těsto teklo.

yanull yanull

5. 12. 2018 22:48

Oilily: Že se Vám perníčky nepovedly, mě opravdu mrzí, pekla jsem je už mnohokrát a nikdy se mi to, co popisujete, nestalo. Neodvážila bych sem dát recept, který se nepodařil, aby na něm "pohořeli" ostatní. Nevím, jakou jste měla mouku, kvalita medu je také rozhodující, je ho tam dost, je třeba brát na vědomí i dobu odležení. Je mi líto, že jste zklamaná, ale opravdu to není moje vina. Za tento recept, i ostatní, které tu mám, opravdu ručím.

Eja57 Eja57

2. 12. 2018 10:13

Oilily: Autorka v receptu zdůrazňuje, že nenechávat odležet dlouho, max. 30 minut - možná tu paseku udělalo to odležení přes noc?

ivulinka ivulinka

2. 12. 2018 09:04

Oilily: netrap se tím, upečné perníčky umel nebo rozdrť a udělej z nich kuličky;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/24356-pernikove-k...

Oilily

1. 12. 2018 23:36

Oilily: tak tento recept uz NIKDY!!!! Testo se lepilo a skoro hned po vyndani z lednice ,,teklo,,
Pri peceni se vse rozlilo v patvar takze cela varka je haji???? dcera byla smutna ale aspon par kousku mame...a to nepisu o koreni do perniku a chuti:no::-(( takze pernicky uz nikdy pect nebudu,skoda casu prace i penez:-//
Delala jsem ho presne dle navodu

Oilily

1. 12. 2018 14:34

Jak dlouho se pecou a na kolik stupnu?? Nikde nebylo psano kdy dat hrebicek,nechala jsem pres noc odlezet tak uvidime:-)

yanull yanull

9. 12. 2013 15:24

fb.lib: Holandské kakao je dost tmavé a perníčky hodně obarví, neosvědčilo se mi. Na rozležení by mělo stačit 14 dní, ale svěřím se s vlastní zkušeností. Jedny Vánoce jsem je měla rozdělené do několika plechových krabic a jednu z nich jsem našla asi týden při velikonočním úklidu. Když jsem je objevila, tak mě napadlo, že je namočím slepicím a ony byly nejlepší;-):-p. Tudíž doba rozležení se různí: 14 dní až 3 měsíce ;-):-):-K

fb.lib fb.lib

9. 12. 2013 11:58

Škoda že už mám jedny perníky upečený a na druhý zadělaný ,ale určo vyzkouším,třeba na velikonoce.Podle surovin bude kvalita a množství odpovídat ceně tak že vůbec nejsou drahé.Jen by mě zajímalo jak se dlouho musí rozležet a proč né Hollandské kakao?Díky :yes::-K

ivulinka ivulinka

8. 11. 2012 17:02

Jani, jsou nádherné:yes:, ale když já na to zdobení tááák nejsem...

yanull yanull

8. 11. 2012 17:00

Anna Kocikova:Děvčata, ještě jednou děkuji a myslím si Aničko, že anální alpinismus nám tu není zapotřebí;-):-):-K:-K:-))

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 11. 2012 16:43

Receptík na tyto moc krásné perníčky se mi líbí:-Ka doufám,že i když péci nebudu,ale bodíkem ohodnotím,že to nebude považováno za"vlezdoprdelství";-):-D+17:yes::-K

pipre pipre

8. 11. 2012 11:45

Moc hezké:yes:

yanull yanull

8. 11. 2012 09:35

Děkuji všem děvčatům za hezké komentáře a bodové hodnocení, pokud vyzkoušíte, určitě budete perníčky příjemně překvapeny:-K:-K:-K.

aisha

8. 11. 2012 07:18

Pekny recept, hezke zdobeni..pernicky jsou u nas v oblibe, takze rada vyzkousim..:yes::yes:

Hanysek Hanysek

7. 11. 2012 21:39

Tak jsem se navnadila,že mám chuť se do nich zítra pustit :-K -teda jako do pečení. Na změknutí perníčků je dobré dát k nim do krabice(dozy) rozkrájené jablíčka.
Jinak zdobení cik cak provozuji už asi 2 roky a je to úžasné :-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: změknutí perníčků perníčky s kypřícím práškem perníčky, s kypricim praskem nej perníčky oříškové perníčky nejlepší poleva na perníčky perníčky s kypřícím práškem do perníku jak zmeknou pernicky za jak dlouho změknou perníčky kdy změknou perníčky pernicky s praskem do perniku perníčky s práškem do pečiva velikonoční perníčky bez rozležení perníčky našich perníkářek jak na změknutí perníčků jak spravne pect pernicky perníčky s oříšky nejlepsi pernicky na změknutí perníčků recept na perníčky s kypřícím práškem do perníku

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, máslo, med, kakao, vejce, koření hřebíček, skořice mletá, prášek do pečiva, prášek do perníku, sůl, bílek, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Perníčky dle paní učitelky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KXA