Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí škvarky a sádlo

Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda. Stačí jen nakrájet vepřové sádlo a nechat pomalu škvařit za občasného míchání.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

10. 11. 2012 17:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie75 423 kJ / 18 027 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky1 981,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 80 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to jednoduché a 100% lepší než kupované.

Recept jsem nenašla, tak přidávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nofrona

10. 11. 2012 21:33

Jitkas:Děkuji, bohužel nestíhám:-(, třeba zítra;-), možná:-)

Jitkas

10. 11. 2012 21:07

Nofrona,nenech se vyrusovat a klidne dale tvor.Skvarecek vypada strasne dobre,co rici.Neco sladkeho by nebylo???

nofrona

10. 11. 2012 21:00

sunny.sofi:ok v pohodě spagetka to napsala dobře, od těchto komentíků je tu diskuze.
:-):-) A jsem pro vymazání posledních tvých komentíků ať se necítíš zle:-)

spagetka spagetka

10. 11. 2012 20:54

sunny.sofi:to je v pořádku, navíc se vyjadřuješ slušně, ale když už, tak piš už na diskuzi, ju?

sunny.sofi sunny.sofi

10. 11. 2012 20:50

nofrona: mrzí mě, že předchozí komentík asi naráží i na mě, protože jsem se nevyjádřila k receptu a naopak se snažila zastat všech dobrých autorů receptů a topek vůbec proti hloupým šťouralům a nereg. hlupákům. Teď vypadám já jako někdo, kdo narušuje diskuze nad recepty. Omlouvám se.:-((

nofrona

10. 11. 2012 20:44

Anna Kocikova:Díky Aničko:-) a všem kdo komentuje recept.

sunny.sofi sunny.sofi

10. 11. 2012 20:39

spagetka: nemohla jsem, začala jsem psát dřív, než tu byl:no::no::no:

spagetka spagetka

10. 11. 2012 20:38

sunny.sofi:přečti si příspěvek přesně pod tebou, nevšimla sis ;-);-):-D:-D

sunny.sofi sunny.sofi

10. 11. 2012 20:36

Tak teď si připadám jako debil:-((, půlka diskuze, která tu byla, je pryč. Snažím se být férová a slušná, ale to, k čemu se vyjadřuji, tu už není, asi bych byla ráda, kdybyste vymazali všechny mé příspěvky, abych nevypadala jako hlupák. Děkuji:no:

spagetka spagetka

10. 11. 2012 20:35

Prosím, aby další komentáře, netýkající se přímo receptu, byly psany sem: http://www.toprecepty.cz/df_kategorie.php?kategori...
Děkuji.

magdalenka magdalenka

10. 11. 2012 20:34

Ja sádlo topím najradšej v PH, nemusím strážiť...(mlieko na koniec)

senky senky

10. 11. 2012 20:26

Krásné škvarečky:yes::yes: takové si pamatuju z neděle po zabijačce:-)):-)) já škvařím sádlo v pekárně a přidávám mléko až těsně před koncem, přesně tak jak to dělala mamka i babička;-) ale ty škvařily, tak jako Ty, na sporáku:-) Sto domácností, sto způsobů a sto zkušeností. Proč se stokrát nepoučit:-?

Holky a kluci:-K:-K klid:-!:-! je sobota večer, nemáte jinou zábavu, než tady do sebe bušit;-):-?

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 11. 2012 19:58

Vážení,kdyby chtěl někdo mrknout na komentáře ohledně přidávání mléka do škvařeného sádla a na zkušenosti s ním,tak by asi v polovině komentářů znechucen odešel na jiný web o vaření:-S:no:
Nechápu,proč se vždy všechno musí propírat pod recepty,které za nic nemohou.Přece není problém vytvořit si nové fórum a jít dělat"peklíčko"tam:-/

My dáváme mléko také hned s kostičaka sádla,aby škvarečky nebyly přičmoudlé.Maminka a babička přidávaly teprve až sádlo trochu pustilo tuk.Tak asi je to o zvyku:-)Nicméně Nofri,ty Tvé škvarečky jsou mňamkovní:-*:yes:a s čerstvým chlebíkem:-Ojůů to by mi pak zase bylo zle:-Dale dala bych si:-p

medmic

10. 11. 2012 19:20

Taky mléko dávám až na konci. Jinak krásné škvarečky :)
+

srettka

10. 11. 2012 18:38

nofrona:to nebylo řečeno konkrétně tobě, to byl pocit z toho, jak to tu prostě poslední cirka rok jde.
ty bys to mohla momentálně umastit leda tak těma pěkně vypečenejma škvarkama:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí škvarky domácí škvařené vepřové sádlo škvaření sádla jak na škvaření sádla škvarky domácí škvarky recept jak udělat domácí škvarky recept na domácí škvarky škvaření sádla s mlékem jak udelat skvarky škvařené sádlo škvaření škvarků kančí sádlo škvařené sádlo recept škvarky recept domácí vepřové škvarky jak škvařit sádlo škvařené sádlo s mlékem škvařené vepřové sádlo kocmrda

Suroviny: sádlo vepřové, mléko, sůl

TopRecepty.cz

Domácí škvarky a sádlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5K4X