Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kočičák (lepenice trochu jinak)

Kočičák je vskutku zavádějící název tohoto pokrmu. Skrývá se pod ním vařené brambory, které jsou šťouchané s kouskem másla. K nim je pak přidáno dokřupava podušené zelí a vysmažená cibulka. Může se konzumovat samotné nebo podávat jako příloha.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 11. 2008 19:31

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 616 kJ / 625 kcal
Bílkoviny18,76 g
Tuky1,54 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,45 g
Sůl6,00 g
Sacharidy121,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kočičák chutná nejlépe s pečeným vepřovým a pivem, ale i samotný s mlékem je v naší rodině oblíbenou zimní večeří. Rozpis je pro 4 osoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pvysl

12. 3. 2022 10:20

Dělám to už roky a miluji to - jen k tomu přidávám škvarky a když nejsou tak vyšvařený špek - s opečeným jelítkem je to luxus ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 3. 2019 16:40

Vena 50: Václave, důrazně doporučuji zklidnit se a změnit slovník! Váš vulgární komentář mažu.

manekineko

14. 12. 2017 17:20

asi s krížikom po funuse, ALE! nejako podobne sa okolo považskej bystrice varia úhrabky. olúpané zemiaky uvariť s kmínom, rozpražiť cibuľu a vylepšiť slaninou, kyslú kapustu vyžmýkať a nakrájať, nevariť! všetko dokopy zhňácať a podávať ako hlavné večerné jedlo. je to božské, a ja úchyl to zapíjam surovým kravským mliekom, mňam.

clupmi clupmi

5. 11. 2015 15:12

Bibi

18. 12. 2013 11:29

Kočičák = láska nebeská :-D:yes:

Bibi

18. 12. 2013 11:26

Kočičák = hudba :-K:yes::-8

monis

21. 4. 2013 23:27

Všechny zdravím, taky sem tuto dobrotu udělal,opravdu moc dobré jídlo, chutě všech surovin k sobě krásně pasují..Jinak pro eliz... Děkujeme, zabila jste zlého draka nyní už se bude všem lidem žít dobře!!! Mimochodem zdělení GEORGEHO,bytˇpsané špatnou češtinou mělo jistou náplnˇzatím co váš příspěvek mi neřekl vůbec nic paní profesorko!

Lucie Konupčíková

13. 4. 2013 21:18

Dnes jsem vařila poprvé a nemá to chybu! Určitě budu dělat častěji. Moc děkuji za tip!!!:yes::yes::yes:

Eliza Eliza

30. 12. 2012 00:04

george: "vinikající"? Tak si "samozřejmně":-O:no: raději zkontrolujte, co píšete, a neprojevujte tu hlubiny své ignorance naší řeči. Smutné. Při čtení podobných výlevů lidí, kteří zřejmě nesložili ani čtvrtou třídu ZŠ, je mi nesmírně úzko.

george

29. 12. 2012 23:53

Ty slečny, nebo to budou asi tak čtrnáctiletý husičky nacpaný odpadem z mekáče neví nic o tom co je opravdu dobrý. samozřejmně že kočičák se vinikající dobrota. deláme taky zelí na cibulce a slanině pak dáme do brambor,moc dobrý.:

SKLAR

8. 4. 2012 12:31

Toto jídlo sem jedl poprvé,inspiroval mě Váš recept a výborné.Přidal sem si recept do své kuchařky a budu vařit častěji,přidávám foto.

magdalenka magdalenka

7. 12. 2010 15:31

Tak trochu si myslím, že sem Lusinda79 ešte chodí. Ďakujem jej za náš dnešný super obed a pridávam foto.

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 5. 2010 10:04

Taky to děláváme,u nás se tomu říkalo "šťouchané brambory se zelím" a nebo lepenice,ale kočičák se mi líbí více:-8:-KDávám bodík:yes:

Teta Lena

29. 8. 2009 08:45

Lepenici dělám také třeba jen tak s kefírem ani k tomu nemusíme nic.K večeři samozřejmě k obědu cokoli.

Jenda1 Jenda1

4. 4. 2009 14:58

Lucko, lepenici jsem dnes servíroval k obědu se sekanou a kuřecí roladou, plněnou mletým masem. Všichni hosté lepenici jedli poprvé a moc ji chválili.:-O:-p:-p:-p Škoda, že už nemůžu poslat bodík.:-)):yes::yes: A samozřejmě vkládám fotku!;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lepenice jihočeský kočičák lepenice recept bramborový kočičák recept na lepenici lepenice z brambor kočičák z brambor recepty lepenice bramborova lepenice domácí sekaná s lepenicí jídlo lepenice co je lepenice jihočeská lepenice jak se dělá kočičák lepenice se zelím příloha kočičák recept lepenice jak se vaří kočičák co je to lepenice kočičák-recept

Suroviny: brambory, zelí kysané, cibule, olej, kmín celý, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Kočičák (lepenice trochu jinak)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6DV