Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový dort

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

31. 1. 2013 22:21

Suroviny pro 12

12

Nutriční hodnoty

Energie20 347 kJ / 4 863 kcal
Bílkoviny125,39 g
Tuky249,24 g
Vláknina6,48 g
Cholesterol 3,13 g
Sodík 1,26 g
Sůl3,08 g
Sacharidy505,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pisisvor

8. 5. 2015 13:42

MOHU KRÉM UCHOVÁT V MRAŽÁKU? DĚKUJÍ IVA

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2013 11:00

Dajdo! Sem s ním ! Já také vyzkouším,ovšem s focením je to u nás všelijaké napŕ."Sachr" dort od Cathleen se mi podařilo vyfotit ,až na počtvrté a to jen proto,že náhodou "nikdo" nebyl doma!;-) Nenechá to ani uležet ,a ani pořádně vychladit !:-(

Beetty

3. 2. 2013 10:45

Dajda:Jééé, Dajdo, tak to já už se o fotečku postarám a na nový piškotový dortík (jeho recept) se moc a moc těším a rozhodně ho vyzkouším.... ;-)

Dajda Dajda

3. 2. 2013 10:35

Provedu a budu doufat, že mi k tomu někdo přidá takovou hezkou fotku, jako je tady. :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2013 09:59

Alexiss:Ano měla by to napsat jako recept na korpus , to se teď nedá uložit ! S tím pokapáním takového korpusu šťávou z ovoce měla moje tchýně extra recept.Uvařila dortové želé ze šťávy z ovoce ,přidala do něj trošku cukru a polila tím horký korpus ovocného dortu,pak to nechala vystydnout a zdobila ovocem a šlehčkou. :-D Celý dort byl potom hezky šťavnatý a provoněný tím ovocem co bylo na vrchu.Hlavně ananas,broskve a jahody se k tomu hodí nejvíc.

jarda Kadic jarda Kadic

3. 2. 2013 09:57

Dajda: Co nejdřív napiš recept, tady to za pár dní zmizí a myslím, že by to byla škoda.Schválně jsem pár piskotovych těst prošel,a myslím, že to tvoje by tady mohlo
být.;-)

Alexiss Alexiss

3. 2. 2013 09:40

Dajda:Sepiš,prosím,je to jiný recept.Ať se dá uložit.:-):-)

Dajda Dajda

3. 2. 2013 09:25

Beetty:
Veronika.Hrozna:

Milé dámy, tak zkuste vyzkoušet také moje piškotové těsto. Převzala jsem ho před léty od jedné starší paní, která se už něco napekla dobrůtek. Na 1 větší vejce dávám 1 lžíci vlažné vody, 50 g pískového cukru a 4O g hrubé (!) mouky. Těsto lze připravovat podle individuálních zkušeností, šlehat žloutky s polovinou cukru a vodou zvlášť, pak přidat sladký sníh, nebo hned šlehat celá vejce. Já mám osvědčený obrácený postup. Našlehám sladký sníh, přidát žloutky a vodu, pak lehce vmíchám mouku, eventuálně přidám hrst mletých ořechů. Piškot je krásně kyprý a nadýchaný. Pokud chcete mít těsto více ořechové, nahraďte 1 díl mouky 2 díly ořechů (na objem). Do těsta lze přidat citrónovou kůru. Moučník před naplněním krémem pořádně pokapejte rumem nebo jiným aromatickým alkoholem, případně navíc silnou kávou. Nechte proležet alespoň 1 až 2 dny. Když dělám ovocný dort, tak krém nevařím z mléka, ale ze šťávy z kompotu, kterou doplním vodou na potřebné množství. Krém je lehký, ale pozor také lehce nakyslý, což by někomu mohlo vadit. :-p
Asi jsem to měla sepsat do nového receptu, tak třeba někdy..... ;-)

Beetty

1. 2. 2013 15:18

Dajda: děkuji za radu, vyzkouším....
;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 2. 2013 13:51

Dajda: Hm,to zkusím s tou moukou ,určitě ! Dík za radu !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 2. 2013 13:49

srettka: Já dávám smetanu na vaření také 250 ml a jeden pudink !
Pokud chci dort mrazit/když zbyde/ dávám šlehačku 33 % !
Po rozmrazení je jako čerstvý ,žádná přebytečná voda z mléka
se nevsákne do těsta.:-D

srettka

1. 2. 2013 12:01

Dajda:ja to taky delam jinak, pudink delam jen z 250ml mleka a k tomu 250g masla. Mam taky pocit, ze klasicky pudink z pul litru mleka s 200g masla neda dohromady dost pevny krem:-)

Dajda Dajda

1. 2. 2013 11:19

Dort vypadá moc hezky, ale na krém bych raději uvařila hustější pudink. Klasický z 1/2 litru mléka a pouze jednoho sáčku prášku je sám o sobě dost řídký. Když pak ještě přidáme rum, tak bych se trochu bála. Já dávám na 1 pudinkový prášek + 1 lžíci polohrubé mouky (krém je pevnější hlavně v teplejším období) maximálně 4 dl mléka. Kaši smíchám s 200 - 250 g másla (někdy nahradím cca 50 g másla Herou). Je to léty vyzkoušené. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotový dort piskot na dort piškotový dort recept recept na piškotový dort lehký piškotový dort dort piškotový piškot na dort recept recept piskotovy dort piškotové dorty recept na dortový piškot orechovy piskotovy dort krem do piskotoveho dortu piškotový ořechový dort piskotovi dort piškotový ořechový korpus na dorty recepty dort piskot piskotovy dorty e kuchařka piškotovy dort recept na piškot na dort piskot na dorty

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, kakao

TopRecepty.cz

Piškotový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KE7R