Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražená cizrna

Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní sešlost, oslavu, nebo k televizi je to moc dobré a zdravé mlsání.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

1. 2. 2013 14:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bayta (moderátorka)

13. 11. 2023 21:19

Pěkný nápad :yes:

Tonja

7. 1. 2021 17:50

Eva : doporučuji hummus, ten se dá ochucovat na mnoho způsobů

tom

12. 12. 2016 00:40

Petra V: at delam co delam tak me krupe tak kazda desata kulicka, zbytek ee, posledni varku jsem mel v troube 45minut a to uz nektery kulicky bouchly na prach.. zkusil sem uz olej i sadlo, a porad je to mekke, priste nedam vubec zadny olej :-// :-((

Petra V Petra V

23. 10. 2016 22:29

Ahoj všichni, vy musíte být asi hrozně zruční, protože já dělal praženou cizrnu podle všech návodů a vůbec mi nekřupe jako třeba ty smažené brambůrky jak tu někdo píše, umíte mi prosím poradit? Díky :-O

spagetka spagetka

1. 6. 2015 12:51

Eva : zadejte si do vyhledavače topek i do google "cizrna" a uvidíte, co vyjede receptů. Třeba u tohohle už máte 2 další podobné recepty;-);-)

Eva

1. 6. 2015 12:48

Byla mě ted doporučena cizrna ,ze zdravotních důvodů.Budu muset najít recepty a začít konat.čtu samé pochvaly tak jdu na to.kdo bude tak hodný a nějaký ten receptík zašle,Díky moc
:-))

aisha

8. 7. 2013 06:27

ArmDra: Takto jsem o tom nepremyslela. Skladovani u ledu volim proto, ze cizrnu pouzivam opravdu velmi casto (pomazanky, karbanatky, polevky, jako soucast pokrmu), takze spise z ekonomickeho hlediska volim tuto cestu..:-K:-K

ArmDra

7. 7. 2013 19:53

aisha:
To je opravdu chytré, ale mě by to vadilo, protože zmražením uvařené cizrny se naruší struktura jejích kvalitních sacharidů a bílkovin (obsahuje vodu, ta se rozpíná a narušuje strukturu), takže to bych asi volila jen v tom nejhorším případě, ale je pravda, že se vaří dosti dlouho, ale já si jí namočím vždy minimálně dvanáct hodin dopředu, většinou i více a pak ji vařím na minimum plamene pod pokličkou a v klidu si u toho pracuju na PC, nebo uklízím po bytě. Rychle to uteče a pak už se věnuju jen její dopřípravě, nejlepší recept zatím je pro nás recept odsud a to http://www.toprecepty.cz/recept/24281-bramborove-k... a já ho obohacuju o bylinky (např. koriandr) a mám jako samostatné jídlo bez rýže, jsou tam přeci brambory. :yes:

aisha

7. 7. 2013 05:30

gmptop: Samozrejme lze pouzit i jiny olej, s vyssim bodem rozkladu, napr. avokadovy..;-)

ArmDra: Jsem rada, ze jste si pochutnali..:-K. Cizrnu mam take nejradeji varenou. Vzdycky ji uvarim vetsi mnozstvi a skladuji u ledu. Je tak rychle pri ruce..;-)

gmptop gmptop

6. 7. 2013 19:08

Jen se ptám, jsem jen synek ze vsi. Nebylo by lepší ten olej dát až po upražení. Takhle se při 200 Celsiových zničí vše co je v něm dobré.

ArmDra

6. 7. 2013 17:45

Vynikající křupání k filmu, použila jsem kari koření, protože si myslím, že to nejlépe sedí k cizrně jako surovině. Udělala jsem samozřejmě z uvařené cizrny, protože tu z konzervy nesnášíme. Vařím jí tak jednou dvakrát do týdne, opravdu ji doma mám obvykle přes 4 půlkilové sáčky. Udělala jsem jen půl sáčku a bohatě stačilo na dva dny pro dva lidi (ale mám přítele žrouta :-D) Budu dělat na rodinné oslavy nebo sobotní večery u filmu. Díky moc, bodík letí :yes:

pipre pipre

15. 2. 2013 17:19

Cizrnu dělávám, ale takto upavenou jsem ji ještě nedělala. Láká mne to udělat:yes:+

Iness Iness

1. 2. 2013 23:17

Hmmm, cizrnu takto upravenou jsem ještě nejedla. To se musí napravit;-):yes:

1974andrea 1974andrea

1. 2. 2013 17:39

Marti, to určitě zkusím, mám namraženou uvařenou cizrnu, takže co nejdřív zrealizuji;-). Zkusím i s jiným kořením:-p:yes:

Jitkas

1. 2. 2013 16:51

Znam, delam a mohu jen doporucit. Je to zdrava nahrada za smazene bramburky- treba k televizi.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cizrna recepty cizrna recept cizrna na sladko cizrna v receptech opražená cizrna jak se vaří cizrna cizrna jak dlouho se vaří cizrna recepty z cizrny recept na cizrnu top recepty cizrna cizrna k televizi cizrna recepty na sladko cizrna top recepty recept cizrna cizrna oprazena recepty na cizrnu cizrna s kořením cizrna upražená recept z cizrny

Suroviny: cizrna, olej olivový, sůl, římský kmín mletý

TopRecepty.cz

Pražená cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2JqK