Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba z pravého kvásku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy Míchání jen pár minut . Ale trvá to celý den a noc

Míchání jen pár minut . Ale trvá to celý den a noc

17. 1. 2013 23:42

Suroviny

Porce: cca 1.5 - 2 kg

Nutriční hodnoty

Energie21 913 kJ / 5 237 kcal
Bílkoviny166,00 g
Tuky27,53 g
Vláknina58,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,92 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 052,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tady je kvásková mapa. Lidé si ho předávají zadarmo nebo za symbolickou cenu. Já zadarmo. Dá se péci i ze žitné mouky, ale chleba je moc hutný. Vyzkoušel jsem obojí a ten z pšeničné hladké mi vyhovuje více. Podotýkám, kvásek vždy žitný, jinak to nefunguje.

www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

5. 9. 2018 18:39

Taky při pečení chleba kombinuju hladkou mouku s žitnou, té dávám zhruba třetinu až polovinu a snažím se kvásek krmit žitnou moukou. Když ji však nemám, přiživím ho i hladkou a rozhodně to funguje. Fajn je také chlebová pšeničná mouka (například Babiččina), která je o trochu tmavší než běžná hladká.

Annabell Annabell

28. 2. 2013 13:09

Holky, vřele doporučuju kváskový chleba ..je opravdu skvělý a vydrží měkký opravdu dlouho. Ode mně mají kvásek všichni v okolí .. a kdo ochutnal náš chlebík (Šumavu bez hnětení od pana Cuketky) .. začal péct také ;-):-K. Chlebík Vás vyjde i mnohem levněji než v obchodě a máte z něj i větší radost :-)

Irrena Irrena

21. 1. 2013 17:04

Dneska jsem se pustila do tohoto chleba, kvásek jsem měla žitný, sama udělaný, těsto mi po 7 hodinách nakynulo, asi 3x zvětšilo objem.;-)Za chvíli šoupnu do trouby;-)Pak dám vědět jak to dopadlo:-8

BILKOVAI BILKOVAI

18. 1. 2013 17:52

Do kváskového chleba jsem se ještě nepustila a moc mě to láká. Poprvé se mi kvásek nepovedl, což mě odradilo, ale po zhlédnutí receptu půjdu do toho;-):-K:yes:

vladi vladi

18. 1. 2013 14:56

:yes:krásný ,nadýchaný chlebík- také jsem se vrhla na pečení z kvásku- teprve před 3 dny se mi podařilo si ho obstarat.Už jsem zkoušela , ale nemám jej tak krásně nadýchaný- ale je dobrý chutná výborně /lepší než z obchodu/, tak musím zkoušet a zkoušet, taky vyzkouším tenhle:-D:-D:yes:

Jana

18. 1. 2013 13:07

ahoj, chleba si peču už několik měsíců a od pekařky mám tip na pečení - vyhřát troubu na min. 220 stupňů a chleba mám upečený asit ak za 30 min.

aisha

18. 1. 2013 11:54

jan.alois: Zalozit a vykrmit kvasek trva 4 dny (dle odkazu nize)..bohuzel ziji v Izraeli, kvaskova mapa je pro me zcela nedostupna.

jan.alois jan.alois

18. 1. 2013 09:20

aisha:Je lepší se podívat na kváskovou mapu a kvásek si od někoho vzít. Jinak to trvá dlouhé tři týdny.

Dana61

18. 1. 2013 09:09

úžasný chleba:yes::-D moc se ti povedl;-)

nofrona

18. 1. 2013 09:07

Chleba je krásně nadýchaný:yes::yes:

aisha

18. 1. 2013 08:28

Casto pecu chleb bez hneteni, ktery se nechava dlouho kynout. Zaujalo me spojeni dlouheho kynuti a zitneho kvasku, ktery na svych strankach prezentuje prave pan cuketka, takze zacinam uvazovat o domaci vyrobe kvasku..navod na kvasek napr tady: www.kvaskovychleb.cz. Doufam, ze nevadi pridani odkazu.

Chleb vypada dobre..:yes:

marie23

18. 1. 2013 08:04

moc pěkný chléb :yes:

maiva maiva

18. 1. 2013 00:09

Moc pěkný chleba, na řezu vypadá skvěle, nadýchaně. Pozoruji, že se vrátíme do starých dob a budeme si chutný chléb péct doma sami. S chutí dám 1.bod:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvásková mapa cuketka chleba kvásek na chleba kváskový chléb cuketka cuketka kváskový chléb cuketka.cz kvásková mapa.cz pravý domácí kvásek kvásková mapa .cz pravý kvásek domácí chléb pan cuketka kváskový chleba cuketka recept na český chléb šumava chleba z kvásku kváskový chléb recept cuketka český chleba pravý kváskový chléb recept na chleba z kvásku domácí kváskový chléb cuketka chleba cuketka

Suroviny: kvas žitný, mouka žitná, voda, mouka pšeničná, voda, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Chleba z pravého kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8xk