Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maftul - kruti krk s cizrnou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

20. 1. 2013 18:32

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 217 kJ / 4 593 kcal
Bílkoviny269,23 g
Tuky146,17 g
Vláknina138,17 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 2,40 g
Sůl1,76 g
Sacharidy487,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 1. 2013 21:29

:-p:yes::-K

aisha

21. 1. 2013 22:28

jaj: U nas se pouziva pouze palmove samneh, ovci vubec. Nejvice vsak olivovy olej. ;-):-K

jaj

21. 1. 2013 18:01

Aisha, pouzivaju ghee, alebo Simneh z ovcieho masla prepusteneho..mugrabyje tomu vravia libanoncania najviac. Maftul palestincania..to je zvlastne, asi sa ti vasi citia viac libanoncanmi ;-)
Krom oprazenych malych cibuliek sa dava aj mrkev na kousky, libanoncania davaju aj por napriklad a korenie nove korenie, kurkuma, skorica..ja osobne davam este feferonku a paradajky na stvrtky..a maftul s celozrnej psenice ten tmavsi a je aj vonavejsi..ahooj :))

aisha

21. 1. 2013 06:30

jaj: U izraelskych Arabu ma toho jidlo dva nazvy, bud Maftul nebo Mugrabiji. Tarhoni se tu rika kuskus kbir. Dokonce se nazvy lisi dle oblasti..;-) Cibule se u nas pouze vari jako soucast silneho vyvaru. Maslo izraelsti Arabove temer vubec nepouzivaji, pouze domaci olivovy olej...diky..:-K
Ja mam maslo moc rada, priste zkusim maso i cibuli orestovat. Jen dotaz, restuje se to syrove nebo az po uvareni?

jaj

20. 1. 2013 22:50

Maftoul je to co je na obrazku v pozadi--ta priloha .Je to vlastne kuskus blizkeho vychodu.Najoblubenejsi je v Palestine a Jordansku tmavy z psenicnej muky celozrnej.V Libanone su gulicky biele a velke skoro ako hrach.
www.tasteofbeirut.com/2011/11/maftoul/

Matfunyje sa to nazyva a cibulky male cele sa opekaju na troske masla/ghee, pak maso..
..ale aj tak to mas :yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

20. 1. 2013 20:23

Měla jsem masíčko v pátek, jen tak s křenem a hořčicí, mám ho moc ráda jen tak:-K:-K más to pěkné:-K

aisha

20. 1. 2013 19:59

Holky...:-K:-K:-K..

Jana Remkova: Jani, jsi muj clovek, jen tak s horcici..;-):-p

Iness Iness

20. 1. 2013 18:58

Pěkné masíčko:-p. Cizrnu mám ráda, takže:yes::-).

suslajda suslajda

20. 1. 2013 18:54

:-p:-p:yes:

rebeka rebeka

20. 1. 2013 18:50

:-O až se tají dech nad tou krásou:-O:-K:-K:-*:yes::yes:

nofrona

20. 1. 2013 18:46

:-p:yes::yes:

jarka skrobakova

20. 1. 2013 18:44

super receptík a foto :yes::yes::-p:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2013 18:42

:yes::yes: krásná fotka a krk z krůty je perfektní i jen tak, jen s hořčicí.:-p

spagetka spagetka

20. 1. 2013 18:38

Já miluju krk opečený a pak různě upravený, já myslím, že s tímhle receptem to bude bezva ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krůtí maso s cizrnou mail jaj.co loc:cz kruti krk recept krůtí krky recepty recept file po jordánsku krůtí krk maso s cizrnou kruti krk recepty.cz ovce krk recept kardamon s cizrnou maftoul recept cizrna kruti mail jaj co loc:cz kruti krk recepty recepty na krůtí krky maso na cibuli a cizrna

Suroviny: krky krůtí, cizrna, soda jedlá, cibule, kardamom, koření nové koření mleté, sůl, pepř, těstoviny tarhoňa, cibule, olej olivový, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Maftul - kruti krk s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXWY