Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pracny

Ořechové pracny jsou tradiční cukroví, které pekly už naše prababičky. Příprava není složitá, ale neobejdete se bez formiček. Upečte je nejlépe o prvním adventu, na vánočním stole budou proleželé a na jazyku se pak jen rozplynou.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 77 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 7 min

77 min (70 min příprava + 7 min tepelná úprava)

30. 11. 2008 12:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 488 kJ / 5 614 kcal
Bílkoviny73,56 g
Tuky341,80 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 714 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy546,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MarusCZ

3. 12. 2010 19:42

Přeji pěkný večer, nikdy jsem nevymazávala formičky na žádné cukroví a vždy vše bylo v pohodě. Já na pečení používám máslo, nebo půl na půl máslo hera :-)

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 12. 2008 11:27

Katko, je tady recept na perníčky a má kladné ohlasy v komentářích, já osobně ale nedělala http://www.toprecepty.cz/recept/3094-pernicky/

Katka

21. 12. 2008 02:25

Nemate nekdo recept na pracny nebo pernicky, ktere se nemuseji nechavat moc ulezet ( 3 tydny uz asi nestihnu ) a daji se konzumovat skoro hned? Mooooc dekuji. katka.vor@hotmail.com

Marta Marta

1. 12. 2008 18:52

Hanco, vůbec to nevadí, že už tu recept je, tvůj se dost liší, alespoň si můžeme vybrat :yes:

Hanca

1. 12. 2008 18:29

Tak to se omlouvám,jsem si nevšimla, že už tu tento recept je, tak snad vám to neva. A jinak ohledně těch formiček vymazávat ani vysypávat se nemusejí, jdou pěkně vyklopit i bez vymazání..

Paprika Paprika

1. 12. 2008 11:30

Oprava - jde tam tukové těsto a ne jsem. Sorry

Paprika Paprika

1. 12. 2008 11:29

U nás se formičky nevymazávaly nikdy. Vždyť tam jsem tukové tešto !!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 11. 2008 18:07

Šárko, slyším to tady často, vymazávat a někdy snad i vysypávat formičky. Takže, já říkám néé, nikdy jsem to nedělla, to bys teda na tom pěkně skysla!!:-O Stačí, když použiješ dobrý tuk, žádný vodnatý, v mém případě HERA, myslím do toho těsta, nebo máslo, jak kdo uzná za vhodné, já použila heru:-)

šáRKA

30. 11. 2008 16:21

zAJÍMALO BY MĚ, ZDA SE FORMIČKY VYMAZÁVAJÍ, či nikoli a zda se dobře vyklepávají.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 11. 2008 13:14

Moc hezké, vypadají svěle, ale obávám se, že ten recept už je tady, jako medvědí tlapky od tejaji, tak snad to nebude nikomu vadit, je to aktuální a aspoň to nikdo nemusí nikde hledat.;-)

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recept na pracny cukroví pracny pracny cukroví recept těsto na pracny vanoční pracny medvědí pracny nejlepší pracny pracny vanocni cukrovi ořechové pracny pracny těsto recepty pracny cukrovi vánoční cukroví pracny pracny ořechové pracnové těsto vánoční pracny recept výborné pracny recepty na pracny vánoční cukroví pracny těsto vánoční cukroví nejlepší recepty pracny cokoladove pracny

Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr moučkový, ořechy mleté, kakao, skořice mletá, koření hřebíček, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Pracny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrvG