Domácí vepřové klobásy
Pokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými vůbec srovnávat, protože poctivá chuť je zkrátka nenahraditelná.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Z tohoto množství je cca 30 párů klobás.
Nutriční hodnoty
Energie | 59 354 kJ / 14 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 779,00 g |
Tuky | 1 230,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 2,86 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti.Ze syrové směsi lze též udělat placičky, opéci na pánvi, tak se ochutná, je-li dobře ochucená. Také výborná náplň do masové rolády.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2014 19:33
21. 5. 2014 14:41
Recept vypadá velmi dobře a fotky bááááááječně! Určo vyzkouším. Jo a ještě...kolik metrů střívek je potřeba na tuto dávku z 5kg masa? Dííííííííky.
30. 7. 2013 11:08
28. 4. 2013 17:49
5. 4. 2013 09:07
4. 4. 2013 18:53
1. 4. 2013 14:53
28. 2. 2013 10:34
27. 2. 2013 21:48
27. 2. 2013 21:36
27. 2. 2013 21:35
magdalenka: Bůček a plec, brzy budou Velikonoce, dělám nádivku z 15 vajec...
To jsem ráda,že se mi to povedlo,já tu taky někdy po večerech slintám na notebook...
27. 2. 2013 21:34
27. 2. 2013 21:31
27. 2. 2013 21:27
27. 2. 2013 21:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 10 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 11 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 3 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 5 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho udit domácí klobásy? Doba uzení se liší u teplého a studeného kouře
K táboráku patří špekáček: Víte, jak poznáte kvalitní a jak ho nařezat, aby se dokonale opekl?
Pojďte si s námi uvařit tradiční staročeskou polévku zelňačku, ale tentokrát trochu netradičně z hlávkového zelí
Další recepty
Tématické fráze: recept na domácí vepřové klobásky domaci vepřove klobasky klobasy recepty domácí klobásy vepřové klobásy recept na domácí uzené klobásy domaci klobasy recept vepřové klobásy recept domací klobása domácí klobása recept jak spravne udit klobasy jak udit klobásy jak udelat domaci klobasy jak udělat klobásy recept na domaci klobasy domácí uzené klobásy recept recept na klobásy domácí nejlepší domácí klobásy jak se dělají klobásy domací klobasi
Suroviny: bok vepřový, plec vepřová, sůl, voda, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř mletý, koření country, česnek,
Domácí vepřové klobásy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLyG
37 názorů