Medovník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 25 220 kJ / 6 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,73 g |
Tuky | 291,06 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 5,14 g |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 779,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 6. 2012 07:16
Kokoska: tak to taky nechápu, tento medovník jsem dělala už mockrát. Jestli se ti chce, mrkni sem, na sk.topky http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, kde mám u receptu i fotopostup.
Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba! Po namazání krémem do druhého dne změkne. Připíšu to do receptu.
Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba! Po namazání krémem do druhého dne změkne. Připíšu to do receptu.
5. 6. 2012 11:34
těsto se mi vůbec nepovedlolepilo se,trhalo a po upečení bylo tvrdý jak šutrnevím kde jsem udělala chybu......postup jsem dodržela...
14. 4. 2011 12:07
Je naprosto vynikající!!! Vyzkoušela jsem jich už hodně, kupovanou Marlenku miluju, ale tento je bezkonkurenčně nejlepší, hned měkký a chuťově opravdu super!!!!!!!!
5. 9. 2010 19:56
Phamka, do hrnce naleješ vodu a přivedeš ji k varu. Na tento hrnec, ve kterém se vaří voda posadíš další hrnec, do kterého vložíš uvedené suroviny a šleháš nebo vaříš, tomu se říká šlehat nebo vařit nad parou.
5. 9. 2010 15:00
jak nd parou ?
26. 8. 2010 07:27
Proč bych měla něco dovolovat? Jak budeš moct, hned fotečky dodej, budu ráda!
Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju
Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju
25. 8. 2010 21:54
Válela jsem vychladlé těsto (pokojové teploty). Těsto je krásně měkké, ale tím pádem se dost lepí, takže to válím přímo na pečící folii (kdo nemá tak na pečícím papíře) a přes fresh folii. V jiném receptu, který jsem dělala, je těsto více tuhé, nelepí se tolik, jde huře vyválet, ale hlavně chuťově je pak jinde. Tohle je pro mně 1.
Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.
Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.
25. 8. 2010 16:47
Papriko, děkuji za odpověď. Bylo mi jasné, že množství surovin je na 2 plechy. Jenomže někdo peče na malém plechu, někdo v dortové formě (viz. fotografie). A jak se s těstem pracuje? Jde dobře vyválet? - viz. předešlý můj dotaz. Nerada bych opět posilovala ruce. Někdo radí, že medové těsto udržovat v teple a rychle válet.
25. 8. 2010 16:17
Pekla jsem z dvojité dávky a vyjde to akorát na 4 velké plechy. Ze zde uvedených surovin je to na 2 plechy, které se pak překrojí napůl, jak píše Catleen nahoře.
25. 8. 2010 14:32
Tento recept mě velice zaujal. Chtěla bych se zeptat Papriky na pláty těsta. Upekla jste jenom 2 pláty, které jste pak překrojila napůl, a s překrojením tak vznikly 4 pláty těsta? Nebo jste těsto dělala z dvojnásobné dávky a pekla vlastně 4 velké pláty. Množství surovin je na velký - klasický plech? A pak bych se ráda zeptala jak se s těstem pracuje. Jednou jsem dělala medovník a ten se mi vůbec nedal rozválet. I když jsem pracovala rychle, tak těsto doslova tvrdlo pod rukama a velice špatně ho šlo rozválet na tenké pláty. Děkuji za vysvětlení. Papriko, ten váš medovník na fotce je
25. 8. 2010 08:02
Vždyť já tu fotku z července dala až dnes ... to jsou poslední dobou dohady Asi budou erupce na slunci nebo mám dlouhé vedení Jdu už raději do té kuchyně.
25. 8. 2010 07:51
Za fotku z července jsem nechválila - většinu měsíce jsem tu nebyla, nevšimla jsem si jí, tak promiň
Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!
Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!
25. 8. 2010 07:31
Ta fotka je z července a pochvala je tudíž trochu opožděná , ale byl mňam. Ten dnešní asi neochutnám, bude to dárek na jejich rodinnou oslavu.
25. 8. 2010 06:53
Jé, děkuju. Za pochvalu a předem i za fotku. Medovník nám taky opravdu moc chutná, má ale jednu vadu - velice špatně se od něj člověk odtrhne. I když už jsme jím přeslazení, za chvilku, když slehne, se k němu stejně vracíme Aspoň pro kousínek....
25. 8. 2010 06:48
Dnes jdu péct znovu tento medovník. Dělala jsem jich už několik, včetně toho z kupovaných plátů, ale tenhle je bezkonkurenčně nejlepší. Pekla jsem ho v červenci na své vlastní narozeniny a všichni říkali, že je lepší než kupovaná Marlenka. Pláty jsem promazávala krémem s převařeného salka (mám ho stále v zásobě). Doufám, že se mi povede i tentokrát protože bude pro mou báječnou sousedku k 50. narozeninám.
Catleen ode mně máš 1***, ale tady ti mohu dát jen + a přidám ti sem fotečku
Catleen ode mně máš 1***, ale tady ti mohu dát jen + a přidám ti sem fotečku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 11 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 11 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 14 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 20 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 28 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 2 hodinami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: medovník recept nejlepší medovník na plech medovník náplň do medovníku recept na medovnik medovník na plech medovnik cena medovník prodej medovník nápln recept medovník cena medovníku předpis na medovník prodej medovníku náplň medovník medovník s pudinkem krém do medovníku medovník recepty krém na medovník medovník předpis recepty na medovník
Suroviny: cukr moučkový, máslo, žloutek, med, mouka hladká, soda jedlá, cukr krystal, mléko, žloutek, pudink vanilkový, máslo
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
28 názorů