Crostini di fegato - tousty s játrovou pomazánkou
Suroviny
Porce: 3-4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 292 kJ / 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,22 g |
Tuky | 25,61 g |
Vláknina | 4,73 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 17,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Crostini s kuřecími játry, jsou klasickým předkrmem v toskánské kuchyni. Crostini di fegato se připravuje téměř v každé rodině na miliony způsobů a každá rodina je přesvědčená, že právě její recept je ten jediný správný. Vždyť i veronské rody Monteků a Capuletů byly původem z Toskánska. A jejich odvěká zášť se týkala právě receptů na Crostini di fegato. Montekové nikdy neodpustili Capuletům šalvěj, kterou tito do Crostini di fegato přidávali. Romeo si nemohl vzít Julii jen proto, že žádný Montek by při svatební hostině šalvěj v Crostini di fegato nepozřel.
V každém případě, hlavní složkou jsou kuřecí játra. Dále můžete přidat cibuli, řapíkatý celer, mrkev a petržel. Buon appetito!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 7 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 35 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 41 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 57 minutami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Slaný cuketový koláč "cukeťák" pečeme z mladých cuket. Aby se povedl, držíme se spolehlivého receptu
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: veronské špagety veronské špagety recept recept veronské špagety recept na veronské špagety recept s jatrama toskánské crostini crostini s kuřecími játry veronské špagety recepty crostinni toskánská játrová pomazánka játra jako tousty játrová pomazánka zapecene tousty s jatrou crosiny špagety fruti di mare s italem kuřecí na toskánský způsob s italem v kuchyni játrová pomazánka celer s jatrama bageta s játrovou recepty na toskánský způsob
Suroviny: játra kuřecí, cibule, ančovičky v oleji, víno bílé, vývar, kapary, olej, bageta, česnek
Crostini di fegato - tousty s játrovou pomazánkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6GM
0 názorů