Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fritátové nudle (vložka do polévky)

Na fritátové nudle se palačinky rozkrájí na proužky, které se následně usmaží na tuku. Po vychladnutí se z nich stane křupavá vložka do polévky, která se opět do talíře vkládá až těsně před podáváním, aby neztratila své kouzlo a nezměkla předčasně.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

18. 12. 2008 16:48

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 606 kJ / 384 kcal
Bílkoviny19,78 g
Tuky10,41 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy51,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Musím ale spravedlivě přiznat, že moc těchto svátečně upravených fritátových nudlí se do polévky nedostane, chodí mi je ukrádat manžel. Jsou pro něj výborným mlsem....

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 6. 2021 22:41

Tonja: ale celestýnské nudle a fritátové je rozdíl;-)

Tonja

13. 6. 2021 21:11

Marky: Jak říká Marky, fritátové nudle jsou nudle celestýnské, které jsou navíc ještě opečené nebo osmažené. Většinou se jedná o smažené, vždyť i název mají podle smažení (fritovat = smažit).

Marky

31. 1. 2010 16:07

Děvčata, dávejme pozor na správné názvosloví. Celestýnské nudle - palačinky, srolované na svítky a nakrájené vložené do polévky, fridátové nudle - palačinky, srolované na svítky, nakrájené a poté znovu opečené.
Jinak těstíčko na oba druhy je stejné a výborné, přesně jak má Cathleen.

dedek49

12. 12. 2009 00:46

Vůbec se Tvému manžovi nedivím.:-D Znám je už odmala, říkali jsme tomu maminčiny řízečky. Maminka je vždy dělala na závěr po smažení řízků. V tom sádle po smažení ještě dostalz tu správnou chuť.:-p Dodnes je dělávám a spapinkám je ještě dřív, než je oběd.:-* Někdy se obětuji a dávám je do masové polívčičky. V každém případě letí bodíček.:yes::yes:

Renča

27. 9. 2009 09:00

Děkuji za receptík - už jsme nevěděli, co do polévky dát jako vložku - moc jsme si pochutnali ;-)

Ivanka

26. 3. 2009 14:02

Tak dnes jsem je dělala poprvé v životě,ani jsem nikdy o nich neslyšela,ale je to opravdu mňamka.Některté si ale svůj šnečí tvar potvůrky nedržely.

HankaPu HankaPu

25. 3. 2009 21:33

Měla jsem tu zbytek hovězího vývaru, tak jsem do něj udělala fritátové nudle a doufám cathleen, že se nebudeš zlobitm přidala jsem foto a tobě bodík:yes::-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 3. 2009 13:12

Originální obrázek s tím povídáním!:-D:-)):yes::yes::yes:

spagetka spagetka

18. 12. 2008 16:56

i když chápu - ono je to jedlé v jakémkoli stavu :-p

spagetka spagetka

18. 12. 2008 16:55

:-))pak jedině schovat do trezoru s tajným heslem ;-):-D

cathleen cathleen

18. 12. 2008 16:54

:-D:-D Bojím se, že ani sušené nevydrží....manža chodí zobat (navedl ho můj brácha, taky je má rád) nevařené čínské nudle, prý mu chutnají jako oříšky:-p

spagetka spagetka

18. 12. 2008 16:50

mám pro tebe tip - nech je usušit!!!! a v zásobě ti vzdržej. Jsou no :-p:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fridátové nudle frigatove nudle celestýnské nudle do polévky fridátové nudle recept frydatové nudle frytátové nudle frikátové nudle jak udělat fridátové nudle nudle do polevky druhy nudlí do polévky fritákové nudle frigátové nudle recept fitátové nudle recept na fridátové nudle smažené nudle do polevky palacinky do polevky ftitatove nudle palačinkové nudle do polévky frigátové fridytove nudle

Suroviny: vejce, mléko, mouka polohrubá, sůl, tuk na smažení

TopRecepty.cz

Fritátové nudle (vložka do polévky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6NJ