Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugetové (nutellové) špičky

Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.

Hodnocení receptu je 5,0 (161×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez chlazení

30 min (30 min příprava, bez chlazení)

10. 12. 2008 10:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie8 768 kJ / 2 096 kcal
Bílkoviny17,08 g
Tuky158,38 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy140,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velice rychlá a na přípravu snadná sladkost, která u nás pravidelně mizí jako první.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

3. 12. 2019 13:06

terinka2: už ti pěkně poradili - SilviaD, děkuji :-K Já jen dodám - my jsme špičky před namáčením do polevy dávali na několik minut do mrazáku, byly pak hezky tuhé. A čokopoleva by neměla být moc hustá ani horká.
Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními :-D

terinka2

3. 12. 2019 12:56

SilviaD: Děkuji za radu :-K A opravdu ten krém nespadne, když piškot dám vzhůru nohama a namočím ho do čokolády? :-D Koneckonců, ta čokoláda na tom je celkem těžká věc.

SilviaD SilviaD

3. 12. 2019 12:17

terinka2: V kréme je maslo, tak určite robiť až pred vianocami. Hotové koláčiky pred polievaním čokoládou necháte dobre vychladiť a rozpustenú čokoládovú polevu necháte schladiť, tak aby bola tekutá ale nie horúca. Ja si hotové obliate pečivo ukladám na papier na pečenie. Ide to potom dobre odlupnúť a keď čokoláda aj stečie nezostáva neporiadok :-)

terinka2

3. 12. 2019 12:06

Ahoj holky, asi jsem fakt pitomá, ale já se bojím, tak se radši optám :-D :-D První věc, jak dlouho cukroví vydrží? Můžu ho začít dělat už teď nebo radši až týden před Vánoci? A druhá věc, když budu namáčet piškot s krémem do horké čokolády, neroztaví/nezdrcne/nespadne se ten krém? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikdy jsem takové cukroví nezkoušela.:-K

Anula

13. 12. 2018 17:58

Zdravím všechny kuchařky, kdy je nejlepší toto cukroví udělat? Myslíte, že můžu už teď a šoupnout na balkon?
Děkuji

cathleen cathleen

13. 12. 2016 16:13

MarcelaPa: ani mi nemluv - cukroví míváme v chladu studené chodby a kdo se vrací zvenčí, samozřejmě přes chodbu, mívá plnou pusu těchto špiček :-D nikdy jich není dost, aby vydržely do Silvestra!

MarcelaPa

13. 12. 2016 16:08

Tak musím udělat druhou dávku a důkladně ji ukrýt, protože ta první zmizela rychlostí blesku.:-D:-Q

Aneta

18. 2. 2016 18:55

Já jsem to taky zkusila ale drobet jinak :) místo vaječňáku jsem dala čokoládový likér a nenamáčela jsem to v čokoládě nechala jsem to jen tak :D ale s tim likérem to bylo vynikající vřele doporučuji :)

cathleen cathleen

23. 12. 2015 10:00

Kara: promin, ale nedá mi to nezeptat se - myslíš, že by bylo se špičkama tolik lidí spokojených, kdyby se krém roztékal?:-D
Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje:-p

Kara

22. 12. 2015 22:35

Zdravím chci se zeptat, není ten krém po ušlehání řídký, ze by pri strikání na piskoty zacačal téct? Díky moc za odpověď.:-)

PiperW

20. 12. 2015 23:04

Zdravím všechny, receptík výborný, neměla jsem problém ani s levnější variantou nutely :-) Jen jsem se chtěla zeptat, nezkoušela jste některá dávat více vaječňáku nebo rumu? Zdá se nám to málo výrazné a bojím se, aby to potom drželo, když přidám :-8 Děkuju :yes:

cathleen cathleen

16. 12. 2015 14:22

Nikol: také se mi jednou stalo - silnější vrstvou krému jsem pak spojila dva piškoty k sobě a napíchnuté na tenkou špízovou jehlu celé namočila v čokoládě. Taky bylo dobré;-)

Nikol

16. 12. 2015 13:36

Včera jsem zkusila. Přesně podle receptu. Byla má chyba, že jsem to nechala lehce odležet a tudíž mi to zhoustlo. Na piškoty mi to pak nešlo vůbec nanést a už vůbec ne tak krásně jako na obrázku. :( To mě zamrzelo.. :( Ale chuťově jsou skvělé. :)

Alena

15. 12. 2015 11:55

K tomuto receptu bych chtěla jen poznamenat, že je to strašně dobré s banánem. Místo piškotu silnější kolečko banánu, krém jen z nutelly másla a namočit v čokoládě. Musí se to ovšem hned zbodnout, což u nás nebyl problém. Děti milují :-):-K

Katka

7. 12. 2015 12:24

Jsou dokonale. Jednoduche ikdyz nejsem z tech co doma pecou cukrovi. Bylo to za chvilicku a presto vynikajici. :yes:

1 2 3 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nutelové cukroví cukroví z nutely spicky vánoční cukroví z nutely cukroví špičky nutelovy krem na cukrovi cukroví s nutelou krém z nugety špičky cukroví krem na cukrovi z nutely krém z nutely na cukroví nutelový krem do cukroví nutelové řezy spicky recept cukrovi s nugetou cukroví z nugety nugetové cukroví nutelový pletenec nugetový krém recept na špičky

Suroviny: nugeta, máslo, koňak vaječný, piškoty dětské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Nugetové (nutellové) špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRKy