Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulky se sýrem

Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme. Nejlepší jsou čerstvé, ale vláčné vydrží i několik dní po upečení.

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 100 min kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 100 min kynutí)

6. 2. 2013 10:21

Suroviny pro 12 kusů

12 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 406 kJ / 3 921 kcal
Bílkoviny101,10 g
Tuky107,10 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,62 g
Sůl24,00 g
Sacharidy624,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nebojte se sýr nasypat hned, před pečením, nespálí se - pouze se hezky na bulce rozteče.

Bulky jsou dobré a vláčné i tři dny, ovoněné i ochucené sýrem....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

8. 3. 2024 09:26

Tonja: děkuji za krásné fotky! :-K

Veronika.Hrozna: a to zamrzí, že? ;-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 3. 2024 18:47

cathleen: Já vyměnila před zhruba rokem, taky do 180, je to skoro přesné, taky měřeno teploměrem, nad 180, se rozjede, jako pekařská pec a připaluje vše svrchu. Péct dva plechy nemožnost, i na horkovzduch, přesně jak ta stará. Taky mi připalovala svrchu a spodní plech zůstal polosyrový nedopečený. Jediný užitek je v tom, že je hezká, ale to je asi tak všechno, je to dvojče té starší. :-//

cathleen cathleen

6. 3. 2024 11:30

Tonja: děkuji za osvětu :-) Vždy jsem říkala, že každá trouba peče malinko jinak. A když jsem měnila starou troubu za novou, pokaždé jsem se netěšila - musela jsem se znovu "učit péct" :omg:

Tonja

6. 3. 2024 10:55

Včera jsem zase upekl tyto výborné a u nás oblíbené bulky. Když jsem je chtěl pochválit a otevřel si tuto diskusi, začetl jsem se do starších příspěvků a k diskusi o troubách bych si dovolil přidat poznámku.

Koupili jsme (je to asi 3 roky) novou troubu, značka Gorenje, dodavatel její kvalitu vychvaloval. Když peču jakékoliv pečivo, musel jsem čas pečení vždy (opravdu vždy) prodlužovat oproti popisu v receptu, a to o asi 20%.

Rozhodl jsem se troubu prověřit. Koupil jsem bimetalový teploměr a měřil skutečnou teplotu v troubě. Asi do 160°C se jakž takž shodovala teplota na teploměru s teplotou nastavenou "knoflíkem" trouby. Od 160°C se začaly hodnoty lišit - při nastavené teplotě 220°C už teploměr ukazoval jen 190°C, rozdíl už byl 30°C, a to už je opravdu hodně.

Nedovedl jsem posoudit, zda ukazuje špatně trouba nebo zda je nepřesný teploměr. Koupil jsem proto jiný teploměr od jiného výrobce (pro jistotu) a pokus zopakoval. Oba teploměry ukazovaly stejnou teplotu, teplotu ale odlišnou od nastavení trouby. Závěr: trouba ve skutečnosti peče na nižší teplotě, než nastavíme a než ukazuje, a to až o neuvěřitelných 30°C.

Teď tedy při pečení nastavuji buď o 20 - 30°C více než je psáno v receptu nebo prodlužuji dobu pečení o asi 20%.

cathleen cathleen

8. 7. 2018 17:40

ferda30: :-8 těší mě, že chutnají - tohle byl vlastně asi můj první recept, který jsem si dala dohromady a bulky jsme pekli opravdu velice často.

ferda30

8. 7. 2018 15:31

Jméno pekařky je pro mě zárukou kvality:) opět jsem nebyla zklamaná, naopak nadšená!! Bulky jsou luxusní!! Zkusím i rohlíky, těsto je super! Děkuji cathleen;)

sabipupp sabipupp

4. 12. 2016 23:41

<3<3<3<3 mňáám, moc hezká fotečka

cathleen cathleen

28. 2. 2015 09:37

bberi: díky, to jsem moc ráda :-)

bberi bberi

27. 2. 2015 19:57

Výborné, pekla jsem z poloviční dávky, udělala jsem 8 kousků, i druhý den byly moc chutné.:yes:

cathleen cathleen

23. 9. 2014 10:21

bunicova.hana: :-) to mě těší!

bunicova.hana

22. 9. 2014 15:02

uzasne , diky za recept , hned jsem je musela pect znovu

Lenulka112

29. 7. 2013 14:08

Jsou výborné....:yes:

maja f maja f

27. 7. 2013 13:30

Vynikající :-)

maja f maja f

25. 7. 2013 18:31

Coleta

Díky za info :-)

Coleta

25. 7. 2013 17:50

maja f: Nejsem sice autorka, ale bulky peču pravidelně. Olej můžeš klidně použít, jen pozor na to, že je aromatický a někumu to může vadit na chuti. Já osobně ho z důvodu jeho aroma používám velmi málo. Jinak já dávám do těsta 100 g oleje, zdají se mi ještě lepší.

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bulky se sýrem bulky se syrem recept sýrové bulky domácí bulky se sýrem sýrové bulky podle hrušky cottage bulky bulka se syrem cottage bulky recept bulky se sýrem podle hrušky domácí sýrové bulky bulka se sýrem recept bulky z cottage sýrové bulky z domácí pekárny recept na bulky se sýrem sýrové bulky recept sýrové bulky z pekárny bulky z cottage recept recept na těsto bulka se sýrem sýr v bulce bulky se sýrem a slaninou

Suroviny: voda, olej, cukr, sůl, mouka hladká, droždí, sýr tvrdý

TopRecepty.cz

Bulky se sýrem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJjD