Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 4 934 kJ / 1 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,61 g |
Tuky | 26,03 g |
Vláknina | 28,02 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 56,79 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2013 15:06
ZDRAVÍM..
Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů.
Rozdílná kombinace-určení/užití!
Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně...
MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan...
RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto.
KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla.
Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť!
Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové,
s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?
Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů.
Rozdílná kombinace-určení/užití!
Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně...
MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan...
RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto.
KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla.
Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť!
Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové,
s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?
14. 4. 2013 11:58
Recept jsem přeřadila do kategorie Vepřové maso (v Zeleninových by ho nikdo nehledal), nějak se přešel bez povšimnutí, ale vím, že kombinace mrkve, anýzu a fenyklu je velmi chutná.
Jen dotaz - směsným škrobem myslíš co?
Jen dotaz - směsným škrobem myslíš co?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 22 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Sójový mix guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 14 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 25 minutami
Čočková polévka s klobásou a bramborami
Ljenka uvařil před 28 minutami
Rychlý fazolový guláš s klobáskou
MilosCz uvařil před 29 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Barinkita uvařila před 29 minutami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
luema uvařil před 53 minutami
Domácí kmínový chleba
Kathy28 uvařila před 57 minutami
Tuňákovo-vajíčková pomazánka
Gabriela01 uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Rebave uvařila před 1 hodinou
Klasické palačinky
linha_v uvařil před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: anýz recepty recepty z anyzu vepřové na mrkvi vepřové na fenyklu fenikl v kuchyni maso na fenyklu fenykl a anyz anýz recept vepřové kostky s mrkví vepřové kostky v mrkvi mrkev na husto maso s feniklem veprove kostky s fenyklem a mrkvi vepřové kostky na mrkvi vepřové na feniklu brambory a fenikl opečený fenykl potěr na vepřovou kýtu jak rozřezat kýtu na roládu recepty anýz
Suroviny: kýta vepřová, mrkev, cibule, olej, máslo, fenykl, anýz, sůl, škrob, ocet, citron
Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXwW
2 názory