Božské karamelové větrníčky
Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Energie | 30 074 kJ / 7 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,24 g |
Tuky | 461,04 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 2,66 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 638,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2019 21:28
Pekla jsem z jedné dávky větrníky i věnečky po cca 30 kouscích, teploty a časy jsem dodržela cca podle Katky B. Krásně vyběhly i když po rozkrojení byly ještě trošku vlhké, chtělo to ještě asi minutku přidat. Jinak nespadly, jsou krásné. Měla jsem domácí vejce, tak jsem použila jen 5 ks, těsto se mi zdálo již přiměřené konzistence. Vodu s tukem samozřejmě vařící, až udělá kouli - odstavím. Po částečném vychladnutí zašlehám jedno vejce po druhém. Pekla jsem již podle tohoto receptu několikrát. Krém i poleva jsou taktéž výborné. Doporučuji.
15. 3. 2015 09:12
Klára:
Korpusy byly patrně málo propečené... Lepší je, s pečením to trošku přehnat...
Já zapékám při 230°C a dopékám při 175°C a podle toho jak se v troubě "chovají", tak ke konci "suším" při 160°C
Korpusy byly patrně málo propečené... Lepší je, s pečením to trošku přehnat...
Já zapékám při 230°C a dopékám při 175°C a podle toho jak se v troubě "chovají", tak ke konci "suším" při 160°C
14. 3. 2015 20:47
Klára: Dnes jsem pekla teprve své druhé odpalované těsto, takže zase takový profík nejsem, ale řekla bych, že je třeba ho déle péct. Já pekla podle jiného receptu tady na topkách (od Iwakk) takto:
Pečení: 1. fáze pečení- 210°C(horkovzduch)asi 12 minut v
uzavřené troubě, lehce pokapeme vodou
2. fáze sušení- 150 - 160°C(bez horkovzduchu) asi 7
minut do zlatova při uzavřené troubě
Zásadně neotvírat, ani v 1. fázi ani v 2. fázi
Pečení: 1. fáze pečení- 210°C(horkovzduch)asi 12 minut v
uzavřené troubě, lehce pokapeme vodou
2. fáze sušení- 150 - 160°C(bez horkovzduchu) asi 7
minut do zlatova při uzavřené troubě
Zásadně neotvírat, ani v 1. fázi ani v 2. fázi
27. 2. 2015 14:24
Vynikající recept. Sklízí úspěch u celé rodiny. Do pudinku smetanu nedávám a je ho i tak dost a karamelový krém mi vždy zbude. Těsto vyjde na zhruba 14 menších větrníků. Poradil by mi prosím někdo, jak zamezit tomu, že když větrníky vytáhnu z trouby krasně nadýchané, chvíli na to se mi zbortí. Děkuji
28. 7. 2014 13:12
Opět vás všechny zdravím, ráda bych se zeptala jestli tento rozpis je na 14 větrníků v klasické podobě (těch velkých nebo větších) a nebo je to na nějaké menší. Já budu dělat menší, proto potřebuji vědět jaké kdo máte zkušenosti s velikostí X počtem-podle toho zadělám z dvojité dávky
19. 6. 2013 12:46
No konečně jsem našla pořádný recept na klasický větrník!!!! Moc děkuji. Jak už někdo napsal suprově popsané!! Někdy by se v tom člověk zbláznil.... Kord v karamelovém základu (zapomínají na druhou část a potom hned je bordel v hlavě ) Ještě jednou děkuji
3. 3. 2013 16:20
Chtela bych vetrnicky dneska udelat...staci odpocinuti karameloveho zakladu jen par hodin? A neni na vanilkovy krem moc 500ml mleka+500ml smetany? Dekuju moc!
28. 2. 2013 16:37
Výborný, děkujem za recept. Dvě hodiny práce stojí za to. Doporučuji.
16. 2. 2013 08:41
Tomášnevim: jsem ráda, že se Vám větrníčky podařily
15. 2. 2013 23:40
Dnes jsem spáchal pečení dle receptu, cca 4 hodiny práce, suroviny se cenově blížili hotovým větrníkům z obchodu ale čert to vem :) byla to sranda a mohu jen doporučit.. recept je velmi přesný.
11. 2. 2013 18:48
Prosila bych jeden a kafíčko k tomu
11. 2. 2013 18:28
Nikdy jsem je doma nedělala, ale jakmile vidím v cukrárně karamelový větrník nebo banánek, nikdy neodolám
11. 2. 2013 12:31
Paradicka vetrnici. . .to je krasny sladky hrisek pekny receptik, vyzkousim
11. 2. 2013 10:22
no ty musí být úžasné
11. 2. 2013 07:41
Dělám hodně podobné - přidávám do podob. receptů
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 7 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 12 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 14 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: karamelový toping recept na karamelový krém na větrníky karamelovy topping karamelový topping recept karamelový krém do větrníků karamelove vetrniky bozske karamelove vetrniky karamelový krém na větrníky recept na karamelové větrníky nadýchané větrníky na plech božské větrníky karamelovy topink vetrniky karamelove větrníčky karamelový krém do věnečků poleva na karamelové větrníky karamelový krém z cukru nadýchané větrníky větrníky recept větrníky recept
Suroviny: cukr krupice, smetana ke šlehání, cukr moučkový, voda, smetana ke šlehání, mléko, pudink vanilkový, lusk vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, voda, olej, sůl, mouka hladká, vejce
Božské karamelové větrníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kjk
17 názorů