Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jidášky - hrnkový recept

Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme plátky mandlí.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

15. 4. 2013 22:36

Suroviny pro 30 kusů

30 kusů

Nutriční hodnoty

Energie18 721 kJ / 4 475 kcal
Bílkoviny99,19 g
Tuky126,20 g
Vláknina26,46 g
Cholesterol 798 mg
Sodík 596 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy722,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rozinka1

17. 4. 2013 10:15

Alexiss: já mám už takovou starší troubu tak se bohužel orientuji podle ní, je možné že by jinak pečení trvalo menší dobu, ale to nemám vyzkoušené... ale v receptu upravím.:-)

rozinka1

17. 4. 2013 10:12

AniCiz: med je tam moc dobrej :-)

Alexiss Alexiss

17. 4. 2013 06:38

40 minut pečení mi připadá hrozně moc, za tu dobu je téměř upečený mazanec. Jidáše dělám z těsta na mazance, peču tak 15 minut. :-O:-))

AniCiz

17. 4. 2013 05:58

a ten med?:-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2013 23:07

No, zajímavé, jen by to chtělo foto;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hrnickove jidáše jidase ladi hrušky jidáše podle ládi hrušky recepty ládi hrušky jidáše jidáše od ládi hrušky jidášky-hrnkový recept jidasky podle ladi hrusky hrnickovy velikonocni jidase jidáše recept jidášky recept jidášky ládi hrušky jak se dela jidáše velikonoční jidáše hrníčkové velikonoční jidáše ládi podle ládi hrušky jidáše hrníčkový recept hrníčkový recept na jidáše jidášky od ládi hrušky jidášky hrnkove velikonocni jidáše velikonoční jidáše recept hrnkový

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, cukr písek, máslo, droždí čerstvé, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, šťáva citronová, med, ořech muškátový, sůl, rozinky, vejce, mandle loupané

TopRecepty.cz

Jidášky - hrnkový recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXnW