Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2012 20:32
Lenka: Já pekla v horkovzdušné troubě 8 minut na 170 a jsou akorát.
26. 11. 2012 20:30
Perníčky jsou fakt hned měkké a dobré. Akorát bych dala více perníkového koření. Nebo jsem měla moc slabé. Ale jsou fajn.
26. 11. 2012 12:00
Perníčky dle tohoto receptu peču již 3tím rokem a musím říct, že je to dokonalé těsto! A to jsich vyzkoušela hodně. Mám je zapsány jako "perníčky Andrea říká..."... To jsem si zapamatovala v popise receptu a vždy jej dle hesla Andrea najdu
Ať žije Andrea i Jana
Ať žije Andrea i Jana
26. 11. 2012 09:47
Dobrý den mám novou multifunkční troubu a zatím se s ní seznamuju,takže netuším na jaký program perníčky péct. Jestli je vhodný horkovzduch? Poraďte.
26. 11. 2012 09:17
Tak včera vyzkoušeno, moje první perníčky a jsou vynikající. Už mám v lednici těsto na další várku posílám bodík a díky za receptík.
24. 11. 2012 15:53
Jedním slovem " luxusní " , včera jsem pekla se synem a jedna dávka nebude určitě stačit . Díky za super recept
1. 11. 2012 17:37
rebena: nesmite to nechat chladnout na plechu a kdyz se testo droli a lame tak potrebuje jeste nejakou dobu prohnetavat.
1. 11. 2012 13:01
Už loni jsem zkusila a letos pro tento recept opět sáhnu - je super, mě vyhovuje žádné měknutí a pekla jsem loni postupně 3 dávky byl o ně velký zájem
30. 10. 2012 10:11
kristina:malá rada...když je těsto sypké, přidej trochu rumu...tím nic nepokazíš
30. 10. 2012 09:55
zahínmao by mě jak ste to všechny dokázali bez mléka, když jsem to všechno smíchala bylo prostě sypké!
6. 4. 2012 20:54
Perníčky jsou super. Přidávám další bodík + foto.
6. 4. 2012 13:27
SUPER!!! Všechny přísady jsem dala do domácí pekárny na chleba. Těsto bylo super a bez práce. Pěkně se s ním pak druhý den pracovalo. Dnes jsem se synem zdobila a jsou ještě měkkoučké Po dlouhém pátrání a zkoušení jsem konečně našla recept, u kterého už zůstanu.
20. 3. 2012 11:37
Velice špatně se těsto zpracovávalo,lámalo se při vyvalování,po upečení měkké,po zchladnutí tvrdé. Chuťově dobré.
3. 1. 2012 08:58
Silvie: Itálie ?!Tam musí být krásně Nevím, jestli to pomůže ale od kamarádky mám návod na domácí koření, třeba se ingredience dají u vás sehnat zvlášť.
5g skořice, 5g hřebíčku, 5g nového koření, 10g anýzu, 10g badyánu
kousek vanilky nebo přidat do těsta vanilkový cukr
Toto množství stačí na 1 kg mouky.
Víc pro vás udělat nemohu. Posílám mnoho pozdravů do Itálie
5g skořice, 5g hřebíčku, 5g nového koření, 10g anýzu, 10g badyánu
kousek vanilky nebo přidat do těsta vanilkový cukr
Toto množství stačí na 1 kg mouky.
Víc pro vás udělat nemohu. Posílám mnoho pozdravů do Itálie
2. 1. 2012 22:27
No ja bych rada tento recept vyzkousela, nikdy jsem jeste pernicky nedelala, ale miluju je a chci to zkusit. Problem je v tom, ze ziju v Italii a nemam pernikove koreni ani prasek do perniku, to tady nesezenu, a do Cech nejezdim moc casto. Jak z toho ven?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 10 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 20 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 56 minutami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 6 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 9 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 11 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 12 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 13 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů