Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová štola

Plánujete letos upéct štolu? Tradiční drážďanskou s marcipánem letos vynechte a zkuste tvarohovou variaci. Těsto není kynuté, ale najdete v něm kypřicí prášek. Výhodou je, že se nemusí nechávat rozležet několik týdnů.

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

26. 12. 2008 13:07

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie18 582 kJ / 4 441 kcal
Bílkoviny106,36 g
Tuky127,22 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 615 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy652,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme jíst hned nebo zabalíme do alobalu či potravinářské folie. Štola vydrží až měsíc jako čerstvá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella

22. 12. 2023 00:08

Někdy se dost rozjede (jako na videu) tak jí někdy peču ve formě na srnčí hřbet.

Bayta (moderátorka)

21. 12. 2023 21:36

Chuťově je výborná :)

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 12. 2023 09:01

:-)<3:yes::yes: štolu mám moc ráda / jedno z mála sladkých co jím /, dávám mandle a hodně kandovaného ovoce , peču už před Mikulášem, krásně se uleží. :-K

Dalexa

8. 1. 2022 18:21

I když jsem se na to léta chystala, letos pečeno poprvé. Při pečení provoní celý byt a chuťově naprosto skvělá. Zatím nevím, jak dlouho vydrží, je zabalena v alobalu,ale počítám, že se nestihne proležet, budu pravidelně ukrajovat.

Dajda Dajda

8. 12. 2021 20:41

Pfefferkorn: To možná dávají, ale otázka je, na kolik mouky a dalších přísad. Podíváte-li se na video, zjistíte, že přidat více mandlí a rozinek do jedné štoly snad ani nejde, protože by se těsto rozpadlo. :-O

Pfefferkorn

8. 12. 2021 13:56

Všichni v Německu dávají 300g rozinek a mandle a hromadu citrusu. Tohle je český, ošizený recept.
Ale jinak OK.

Monika Sediva Monika Sediva

13. 11. 2021 17:44

Letos, stejně jako loni, velká dobrota, jedna se snědla už v půlce prosince a druhou jsem zadělala těsně před svátky aby mi ji zase nezbaštily ????????

Janja

22. 12. 2019 17:42

Štola je upečená....ale s těstem se mi nepracovalo tak, jak jsem si představovala. Trochu se lepilo a tedy nešlo dobře vyválet:-( Přesto jsem to zvládla a postupovala podle receptu. Výsledek je velmi chutný<3. Ještě vlahou jsem ji okusila, a pak ji dám "uležet" Díky za předpis:-8

aja.g

21. 12. 2019 16:18

zdenekn: Sice je to o 3 roky později, ale možná to pomůže ostatním. Opravdu je doba pečení mezí 50 - 60 minutami při 180 stupních. Jinak super.:yes:<3

zdenekn

20. 6. 2016 11:00

Taky ji peču a nejen na vánoce, je výborná. Mám jen dotaz, opravdu stačí půlhodina pečení? Já peču 50-60 minut a je akorát :-)

brtna

15. 12. 2015 12:10

Dělám podobně, jen po upečení potírám máslem s rumem. U nás se peče každý týden po dobu adventu až po vánoce a je výborná:-p

Danca Danca

8. 12. 2015 20:42

Peču skoro stejnou. Ale Hello, řekni mi, jak to děláš, že ti v tom alobalu vydrží i měsíc? Mně tam vydrží maximálně dva dny, potom se nějak vypaří, nebo co...??:-O:-D:-D:-K

Koubkova Koubkova

8. 12. 2015 19:56

Moc dobrá:-K

Miquel Miquel

1. 12. 2015 08:44

Dělal jsem stejně, jen místo oříšků jsem dal mandle :-p

Milan

15. 12. 2012 11:27

Už je v troubě tak jsem zvědav jak to dopadne,,,dělám ji poprvé,,,,a díky za receptwww.toprecepty.cz

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štola recept štola recept na tvarohovou štolu recept na štolu velikonoční štola štola s tvarohem tvarohová vánočka do formy recept štola vanocni kynuta tvarohova stola vanocni tvarohova stola tvarohovastola jak upéct štolu jak se peče štola vánoční štola vanocni stola s tvarohem tvarohová vánoční štola vanocni stola tvarohova dia štola jak se dělá štola štola z tvarohového těsta

Suroviny: mouka hladká, tvaroh, tuk hera, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, vejce, rozinky, rum, citronáta, kůra citronová, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Tvarohová štola

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kP1