Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 4. 2013 12:33

Suroviny

Porce: Podle množství strávníků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie283 kJ / 68 kcal
Bílkoviny1,93 g
Tuky0,33 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory si vychutnáme nejlépe po domácí zabíjačce, to znamená vše z čerstvých a hlavně domácích surovin.

Na přání Radka Jurného vkládám recept na zelí, podle mého receptu:

Domácí zelí

cibule

sádlo

syrová brambora

Postup: do kastrolu dáme sádlo,cibuli (nakrájenou),zpěníme, přidáme zelí, dusíme do změknutí. Přidáme nastrouhanou bramboru, dochutíme a přidáme na talíř. Je to Můj originální recept. To jen na vysvětlenou, pro ty, kdož pochybují. Fotografie jsou mým vlastnictvím, mnou pořízené.

Přeji dobrou chuť a pivo nejlépe z Plzně na zapití.......Josef

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

x.XXX.x x.XXX.x

26. 4. 2013 07:52

Ano, nejdedná se o recept, ale o pěknou fotografii. Toť celé :-D

hanes24

26. 4. 2013 02:42

Odmítám hodnotit, nejedná se o recept, je to příprava hotových jídel na servírování. To mohu napsat recept otevřu domácí paštiku a namažu na chleba, posypu nakrájenou petrželkou.:-D:-D:-D:-)):-))

Nadja Nadja

25. 4. 2013 23:41

Jana Remkova: jj, je to tak, ale nikdy dříve jsem o tom neslyšela, proto také můj první dotaz byl na to, jak jsou upravené ty kroupy.
Na fotkách ten světlý prejt podle vzhledu asi bude také s kroupama.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 4. 2013 23:36

Nadja: Jiný kraj, jiná jelita a kroupy. Čtu to tady Láďovi, on je ze Zlínska. Do jelit žemle vůbec ne, ani do bílých jitrnic ne. Tady u nás do bílých ano, do jelit s kroupami ne. Někdo dává do jelit i rýži, místo krup. Koukám jak puk, že se zde ten recept opět objevil..

Nadja Nadja

25. 4. 2013 23:04

:-O Tak já podle fotek myslela, že je tam klasický jelítkový prejt, k němu ještě navíc nějak upravené kroupy - ani mi to nepřipadalo jako jitrnicový prejt.
;-) Nevím, jak na Hané, případně i jinde, ale u nás se dělají jelítka a jelítkový prejt - tam se dávají kroupy, ale někdo dělá i žemlová jelítka.
Pak se dělají jitrnice a jitrnicový prejt - a tam se dává buchta.
Každý řezník dává koření podle chuti, nemá ho nijak odměřené, prostě dá podle odhadu, vše promíchá, ochutná a postupně přidává.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 4. 2013 17:35

Jožko, asi si udělám kupované kroupy,:-D ale jinak..to je paráda:-*.

papa1649 papa1649

25. 4. 2013 17:17

Bibinka: Mně ten prejt dělal PAN! řezník a ani nevím, přesně co tam dává ( jaké množství koření), víceméně je to jeho tajemství, ale chuť, tu neudělá žádný jiný, ani ten nejlepší kuchař, to je "božská mana". :-*

zizala zizala (moderátorka)

25. 4. 2013 17:11

papa1649: Domácí zabíjačka moc dobře vím, co je, odmala jsem při tomhle "obřadu" asistovala, řezníka jsme nepotřebovali, moji rodiče si veškeré výrobky z pašíka dělali sami. Ale jelítkovému prejtu se tady všude říká normálně jelítkový prejt. Tak se nesmíte divit, když dáte do názvu krajový název, že málokdo ví, oč jde :-* Na Vašem místě bych ten krajový název dala do závorky nebo uvozovek. Ono totiž i v surovinách, jak máte zadáno domácí kroupy, vám to našlo normální ječné kroupy :-))

papa1649 papa1649

25. 4. 2013 17:04

Lenka: To jste mně potěšila, jako jedna z mála víte přesně co co znamená. Já jsem to sem dal hlavně pro ty lidičky, kteří vědí co to je domácí zabíjačka. Ostatním to nemá cenu vysvětlovat, protože o domácí zabíjačce nemají potuchy a stejně každý řezník, co dělá domácí zabíjačku, má ten prejt a kroupy úplně jiné. Jak píšete, že u Vás na Hané se to jmenuje stejně, tak všude v Čechách je to stejné, alespoň pro ty co vědí, co je " Domácí zabíjačka" :-D:-D:-D

Lenka

25. 4. 2013 15:25

Asi vím, jak to autor receptu myslel. Tady na Hané si pod slovem prejt každý vybaví jitrnicový prejt a pod slovem kroupy jelitový prejt. Zkrátka je to tu tak zažito a nikdo se nad tím nepozastavuje. Když jsem se sem kdysi dávno přistěhovala, připadalo mi to hrozně divné, teď už to používám taky. :) Asi by to měl autor opravit, aby to bylo srozumitelné i pro ostatní.

Bibinka Bibinka

25. 4. 2013 15:08

Josífku, velmi pěkná a lákavá fotka, prejt je věru dobrota:-p a z domácích surovin zvlášť, ale ať koukám, jak koukám recept nevidím;-)
a domácí kroupy to je co-ty je děláš vážně doma:-? Pod recept na prejt bych ohodnotila bodem, ale tohle je spíš jak naservírovat:-D

rebeka rebeka

25. 4. 2013 14:58

ta poslední fotka je krásná;-):-K:yes: toto jsme měli nedávno, je to dobrota:-p:yes:

1974andrea 1974andrea

25. 4. 2013 14:44

S pivem od nás souhlasím:-D:yes:

zizala zizala (moderátorka)

25. 4. 2013 14:39

Domácí kroupy? Na fotce vidím dva druhy prejtu, světlý a tmavý, pak to zelí a brambory. Co přesně máte na mysli pod pojmem domácí kroupy :-O:-? A taky jsem si teda spíš myslela, že dáte recept, jak ten prejt děláte. Domácí je moc dobrý :-p

x.XXX.x x.XXX.x

25. 4. 2013 14:25

jarda Kadic: :-D:-D:-D počkáme, třeba vloží samostatný recept :-O:-D

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: prejt se zelím a bramborem jelitový prejt na pánvi prejt s bramborem jelítkový prejt recept zabijačkové kroupy recept kroupový prejt prejt e zelím a bramborem - recept prejt se zelím a bramborem - recept jak upravit prejt kroupový prejt recept jak připravit prejt jak uvařit kroupy na zabijačku jelítkový prejt červený prejt zabijačkové kroupy zabijačka kroupy domácí zabijačka recepty jelítkový prejt a brambory kroupy se zelím recepty domácí zabíjačka

Suroviny: prejt, prejt, zelí, cibule, brambory, sůl

TopRecepty.cz

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poXy