Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Suroviny
Porce: Podle množství strávníků
Nutriční hodnoty
Energie | 283 kJ / 68 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,93 g |
Tuky | 0,33 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory si vychutnáme nejlépe po domácí zabíjačce, to znamená vše z čerstvých a hlavně domácích surovin.
Na přání Radka Jurného vkládám recept na zelí, podle mého receptu:
Domácí zelí
cibule
sádlo
syrová brambora
Postup: do kastrolu dáme sádlo,cibuli (nakrájenou),zpěníme, přidáme zelí, dusíme do změknutí. Přidáme nastrouhanou bramboru, dochutíme a přidáme na talíř. Je to Můj originální recept. To jen na vysvětlenou, pro ty, kdož pochybují. Fotografie jsou mým vlastnictvím, mnou pořízené.
Přeji dobrou chuť a pivo nejlépe z Plzně na zapití.......Josef
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2013 07:52
26. 4. 2013 02:42
25. 4. 2013 23:41
Na fotkách ten světlý prejt podle vzhledu asi bude také s kroupama.
25. 4. 2013 23:36
25. 4. 2013 23:04
Nevím, jak na Hané, případně i jinde, ale u nás se dělají jelítka a jelítkový prejt - tam se dávají kroupy, ale někdo dělá i žemlová jelítka.
Pak se dělají jitrnice a jitrnicový prejt - a tam se dává buchta.
Každý řezník dává koření podle chuti, nemá ho nijak odměřené, prostě dá podle odhadu, vše promíchá, ochutná a postupně přidává.
25. 4. 2013 17:35
25. 4. 2013 17:17
25. 4. 2013 17:11
25. 4. 2013 17:04
25. 4. 2013 15:25
25. 4. 2013 15:08
a domácí kroupy to je co-ty je děláš vážně doma Pod recept na prejt bych ohodnotila bodem, ale tohle je spíš jak naservírovat
25. 4. 2013 14:58
25. 4. 2013 14:44
25. 4. 2013 14:39
25. 4. 2013 14:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 5 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 5 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 6 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 7 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 7 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 8 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí poctivý pribináček: Lahodnou dětskou pochoutku připravíte jenom ze 3 surovin
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Potěšte milovanou maminku na její svátek: Toprecepty nabízí slevu 33 % na své populární kuchařky
Další recepty
Tématické fráze: prejt se zelím a bramborem jelitový prejt na pánvi prejt s bramborem jelítkový prejt recept zabijačkové kroupy recept kroupový prejt prejt e zelím a bramborem - recept prejt se zelím a bramborem - recept jak upravit prejt kroupový prejt recept jak připravit prejt jak uvařit kroupy na zabijačku jelítkový prejt červený prejt zabijačkové kroupy zabijačka kroupy domácí zabijačka recepty jelítkový prejt a brambory kroupy se zelím recepty domácí zabíjačka
Suroviny: prejt, prejt, zelí, cibule, brambory, sůl
Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poXy
64 názorů