Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 5. 2013 09:15

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 588 kJ / 858 kcal
Bílkoviny24,38 g
Tuky4,38 g
Vláknina19,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy170,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.

Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.

Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hedwika

30. 12. 2016 20:41

Dnes jsem si všimla, že recept, podle kterého peču už několikátý rok chleba, jsem ještě ani nebodovala a hlavně :-!:-!:-! za něj nepoděkovala. Opožděně děkuji za skvělý recept, který je u nás doma velmi oblíbený a u návštěvy vždy sklidím velký úspěch. Zatím se vždy povedl. :-K:-K

cathleen cathleen

28. 3. 2014 08:53

Zdena z JM: nám chutnají i tyhle celokváskové (z pekárny). Jsou, pravda, ošizené o tu báječnou kůrku, ale když to zrovna nejde jinak....jsou i tak lepší než ty s droždím :-8

Zdena z JM

28. 3. 2014 08:49

cathleen:recept jsem si vytiskla a brzy na něj přijde řada.:-D

cathleen cathleen

28. 3. 2014 08:26

Zdena z JM: Zdeni, na stránkách mám i celokváskový z pekárny - koukni ;-)
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...

Zdena z JM

28. 3. 2014 07:45

Díky za Vaše rady:-K.Budu péct zase asi v neděli,tak to vyzkouším s celozrnnou a pak napíšu,jak to dopadlo.:-))Musím říct,že do kváskového chleba jsme se přímo zamilovali.Ale peču i jiné a z pohodlnosti v pekárně.:-))

Majkaa Majkaa

27. 3. 2014 18:48

cathleen:
Někdy se mi v chlebu pod kůrkou po upečení objeví vzduchová bublina,;-( nevím čím to je, chléb po vykynutí na plech dávám obráceně, tzn.vrchem dolů. Budu ráda, když mi poradíte.:-p

Majkaa Majkaa

27. 3. 2014 18:41

Zdena z JM:
Zdenko, jiný chleba než je tenhle nepeču;-)Pšeničnou chlebovou mouku dávám napůl s pšeničnou celozrnou, vody přidávám více, celozrná mouka víc pije:-p:yes:

cathleen cathleen

27. 3. 2014 08:47

Zdena z JM: Zdeni, celozrnná pije víc vodu, než hladká nebo i chlebová (špaldová naopak - trošku méně). Pokud bys jí použila víc, bude třeba přidat lžíci vody ;-)

spagetka spagetka

27. 3. 2014 08:34

Zdena z JM: Zdeni já pšeničnou chlebovou dost často nahrazuju špaldovkou a nám to chutná.

Zdena z JM

27. 3. 2014 08:19

Tento chleba jsem pekla už potřetí a byl lepší než ty dva předešlé.Nechala jsem jej 2x po sobě v pečce vymíchat a vykynout,pak jsem jej ještě zpracovala ručně a opět vykynout.Dávám žitnou chlebovou a pšeničnou chlebovou mouku.Příště zkusím část pšeničné chlebové nahradit pšeničnou celozrnnou.Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Majkaa Majkaa

31. 1. 2014 23:19

Chlebík se povedl, výborný:yes:malinko jsem měla asi tuhší těsto, ale příště to bude lepší;-)chystám se na něj opět v neděli,dík za receptík:yes::-p

janatka janatka

31. 1. 2014 15:35

Majkaa:Kvásek v lednici vydrží týden až dva bez přikrmování,ale já to také dělám tak jako ty.Určitě to bude dobré a chlebík bude chutnat.:-K;-)

Majkaa Majkaa

30. 1. 2014 16:30

Recept je napsaný srozumitelně,včera jsem si donesla kvásek od pekaře a dnes už je chlebík v troubě, vypadá krásně, jen doufám, že bude i chutnat:-p Trochu kvásku jsem si dala do lednice a doufám, že vydrží do příštího týdne, dnes jsem ho trošku přikrmila:-)doufám, že jsem udělala dobře;-):yes:

janatka janatka

27. 9. 2013 08:59

Dělala jsem na jednu akcičku ke grilovanému masu.Měli jsme návštěvu a jeden známý byl tak uchvácený tím chlebíkem jak mu chutnal,že jsem musela poslat receptík na kvásek a zaměstná prý maminku,aby mu ho upekla.:-KByla jsem moc ráda,že se povedl zmizel za deset minut a ani nevím jak chutnal nestihla jsem si ani kousíček vzít.:-/;-)

cathleen cathleen

15. 8. 2013 08:05

janatka: :-)) děkuju a držím palce, ať se i nadále daří ;-):yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb

Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmJ7