Česneková pasta bez soli
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 028 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 0,64 g |
Vláknina | 22,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek by neměl měnit barvu a oxidovat jako kupovaná pasta.
A hlavně - neobsahuje sůl !!!
Kuchaři ji používají tam, kde se předpokládá dlouhé vaření - třeba do guláše, omáček nebo do smetany, která se bude delší dobu provářet.
Naopak tam, kde se předpokládá rychlá úprava, třeba u italských jídel, grilovaných zelenin či základů na špagety je vhodnější použít čerstvý česnek.
Finty a udělátka pro snadnější loupání česneku:
http://hobby.idnes.cz/video-testovali-jsme-moderni...
Recept mi před chvílí přišel mailem od kamarádky - rada je z Pražského kulinářského institutu.
Jdu koupit česnek, foto dodám, nebo bude-li někdo rychlejší ....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2021 17:56
limosek: děkuji za Tvé zkušenosti
12. 9. 2021 08:43
boris: Nedávat tolik oleje. Já dělám ze 3 - 4 kg česneku a dávám po pomletí asi 1,5 dl oleje. A do mražáku. Tak se dá používat i na topinky.
19. 5. 2017 14:58
boris: možná bude chyba v tom panenském oleji. Zkuste obyčejný, nebo slunečnicový. Panenský obsahuje spoustu látek (jinak velmi prospěšných), které s pastou postupně reaguji a chuť ovlivní.
Prostě jste to převylepšil
Prostě jste to převylepšil
21. 1. 2015 15:07
zkuste naložit česnek do hrubé soli,drží barvu a chuť
24. 11. 2013 12:02
tak jsem to vyzkoušel a nějak se mi to nezdá. po třech týdnech v lednici sice pasta nezměnila barvu, ale chuť jo. chutná to všelijak, jen ne jako česneková pasta. tedy vůbec ne po česneku. a to jsem použil špičkové ingredience-česnek vlastní domácí, silný český. a olej extra virgin. takže budu hledat dál, tento recept mě zklamal
13. 9. 2013 22:27
jerica:
13. 9. 2013 22:26
určite vyskúšam, rýchle a praktické
13. 9. 2013 17:02
Takže hotovo!!! Mám 1 a půl skleničky. Dala jsem ten olivový olej, myslím, že to nebude vadit. Děkuji za dobrý nápad, určitě využiju. Přidávám foto
13. 9. 2013 14:51
Nadi, dobrý nápad!! No, taky se mi zdá, že slunečnicový by nevadil.
13. 9. 2013 14:43
tejaja: Terezko, děkuji za krásné fotky.
13. 8. 2013 07:06
velmi zdravé uskladnění česneku šikulka
7. 8. 2013 12:45
Urobila som len z 3 hlávok cesnaku, vošlo mi to akurát do 1 fľaštičky. Uvidím, ak to nebude meniť farbu, tak urobím viac, ale zatiaľ sa mi to pozdáva. Hlavne to, že to neobsahuje soľ.
21. 3. 2013 00:27
AniCiz: myslím, že na druhu oleje nezáleží.
20. 3. 2013 17:25
dobrý nápad,ale jako píše spagetka,taky mám radši slunečnicový olej
19. 3. 2013 14:09
delam taky, ale jenom rozmackam cesnek bez soli do olivoveho oleje do sklenicky na uzavirani a ulozim v lednicce, pouzivam ho treba na hotovou cerstve upecenou pizzu, bagety, tousty a nebo jen na chleba. trochu tim vsechno cerstve upecene potru. vyborne to voni a take chutna. cesnek je ulozeny v lednicce az do spotrebovani.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 18 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 38 minutami
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 44 minutami
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 50 minutami
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 14 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 14 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 14 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
Česnekové kapky, přezdívané elixír mládí, znaly a připravovaly už naše babičky
Další recepty
Tématické fráze: nakládání česneku do soli česneková pasta domácí česneková pasta uskladnění česneku jak uchovat loupaný česnek česneková pasta recept jak uskladnit česnek česneková pasta s olivovým olejem jak naložit česnek jak udělat česnekovou pastu česneková sůl jak uskladnit oloupaný česnek uskladnění česneku v oleji česneková pasta s olejem česnek uskladnení rychlé loupání česneku jak rychle oloupat česnek česneková pasta v oleji uskladnění loupaného česneku nakladani česneku v soli
Suroviny: česnek, olej olivový
Česneková pasta bez soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VL9
17 názorů