Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s uzeninou z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

21. 3. 2013 21:00

Suroviny

Porce: 3 velké

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 445 kJ / 1 062 kcal
Bílkoviny71,79 g
Tuky43,29 g
Vláknina18,55 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 3,82 g
Sůl8,80 g
Sacharidy89,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další rychlá varianta, když není moc času:-)

Do podobných přidávám pro inspiraci 3 další chutné recepty od děvčat z Topreceptů.

Suroviny si každý může upravit podle své chuti, nebo podle stavu ledničky:-) Já jsem měla kousek obyčejného zauzeného špeku cca 20 g, tak jsem ho přidala na drobné kostičky orestovat společně s cibulí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 2. 2024 21:19

Merylas: Maruško toto a podobné rychlé recepty z papińáku si většinou nechávám,když mám"lékařské"dny:-)Děkuji ti:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 2. 2024 21:15

Janja: Děkuji za názor:-KTady jde opravdu hlavně o to rychlé uvaření:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 2. 2024 14:31

Janja: Ale zase je to dobrý tip na rychlé jídlo, když opravdu spěcháme.:yes::-K

Janja

22. 2. 2024 14:21

Jako eintopf je to rychlé jídlo. Ale jinak nic zajímavého:-(

monyss monyss

28. 6. 2022 12:36

Výborné, rychlé...neměla jsem klobásu, dala jsem Gothaj a přidala lžíci mleté sladké papriky a taky to bylo mňam ;-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 3. 2016 18:01

RomanK:Také děkuji:-K
Tlak.hrnce od Tescomy nejsou žádná"levná záležitost"ale jsou opravdu velice kvalitní:yes:Přeji Vám hodně kulinářských úspěchů s tímto pomocníkem:-):-K

RomanK

10. 3. 2016 12:56

Děkuji Vám za rady a informace.Tlakové hrnce Tescoma máme doma chvilku a teprve se s tím učíme. www.tescoma.cz/vareni/tlakove-hrnce/bio-exclusive/701710-tlakovy-hrnec-bio-exclusive-duo-4-0-a-6-0-l
Včera jsem našel v návodu k uvedeným hrncům (opakovanou) výstrahu,že bez vody se používat nesmějí - minimum je 2,5dcl vody.
Nicméně podle Vaší rady myslím stačí i ty 2 lžíce.
Rád bych zkusil zde uveřejněné recepty pro tlak. hrnce,protože výsledky vypadají lákavě:-p,ale nerad bych je poškodil,asi by mi záruku neuznali,kdyby se s tím něco stalo.
Děkuji.RK.

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 3. 2016 14:28

RomanK:S tlakovým hrncem Tescoma nemám žádné zkušenosti,ale u každého tlakového hrnce je návod k použití včetně orientačních časů pro vaření:-)
Já používám nerezové tlak.hrnce Baquonet a Orion(různých velikostí-5,7a 9l)http://www.sdilej.eu/pics/a106ae7465c9efdd507407c4...
U jiných receptů tekutinu přidávám,ale tady nedávám žádnou.Je tam lžíce oleje.Cibule,uzenina a paprika také pustí trochu šťávy.Díky tomu,že se nepřidá voda,tak se brambory malinko osmahnou,jako při osmažení na pánvi.https://www.toprecepty.cz/recept/39573-brambory-se...
Těch 5minut bez vody ani hrnci,ani surovinám neuškodí.Ale pokud by jste měl přeci jen nějaké obavy,můžete přidat 2lžíce vody:-)https://www.toprecepty.cz/recept/39874-valassky-hr...
Snad jsem Vám trochu pomohla:-8

RomanK

9. 3. 2016 10:41

Dá se podle tohoto receptu vařit i v tlakovém hrnci Tescoma?V receptu se nezmiňuje přidání vody,bez vody by se myslím tlakový hrnec používat neměl,nehledě na to,že se to připálí?

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 5. 2015 17:44

tejaja:Terezko,děkuji za zastoupení:-K
Já vařím na plynu,s elektrikou nemám zkušenosti,ale udělala bych to přesně,jak píšeš-jakmile začne hrnec jen slabounko syčet,ubrat stupně na sporáku,nebo malinko hrnec odsunout stranou:-)

tejaja tejaja

4. 5. 2015 17:21

nikdo: Musíš si odskúšať, na akom stupni ti začína kuchta syčať a podľa toho nastaviť stupeň varenia. Teplotu zmížiť musíš, inak ti hrozí výbuch hrnca. Ak to preženieš s teplotou a hrniec prudko syčí, opatrne potiahni hrniec nabok tak, aby nebol celou plochou na horúcej platni a zníž teplotu. To sa jednoducho musíš na vlastnom sporáku natrénovať, na aký stupeň zapínať tlakový hrniec. Znižuj teplotu už vtedy, keď ešte len začína ventil pracovať slabúčko, aby sa to stihlo nastaviť. ;-) Samotné varenie je stále počítané od začiatku varu ( syčania ) a nemení sa jeho dĺžka, je jedno, na čom varíš. ;-)

nikdo

4. 5. 2015 16:16

Vařite někdo taky na elektrice ? Tam nejde tak rychle ubrat plamen, takže jak dlouho ?

Anastázia z Bratislavy

28. 10. 2013 21:51

Ja pridávám lyžicu škorice.:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 3. 2013 22:52

rihana:A jak Ti to chutná z toho papiňáku:-?Viď,že je to rychlá mňamka;-):-)Jak uvádím v poznámce...podle obsahu ledničky jsou možné různé kombinace:-pDíky za komentář:-K

rihana

24. 3. 2013 21:33

Tento oběd mívám s různými obměnami velice často.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapečené brambory v papináku jak dlouho vařit brambory v papiňáku brambory s cibulí v papináku recepty z papiňáku brambory v papináku papinak tescoma oběd s uzeninou jak dlouho se vaří brambory v papiňáku papiňák recepty brambory s uzeninou brambory z papiňáku doba vaření brambor v papiňáku jak vařit v tlakovem hrnci recepty i recepty pro tlakový hrnec tescoma tlakový hrnec bio exclusive+recepty recepty pro tlakový hrnec tescoma jak pracovat s tlakovym hrncem brambory, paprika ,cibule v papiňáku jidla z papinaku,recepty uzene s brambory

Suroviny: olej, kmín celý, cibule, klobása, brambory, paprika čerstvá červená, bylinky zelené, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Brambory s uzeninou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVmm