Hubník z Jizerek a Krkonoš
Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou slaninu. Houbový nákyp se peče v troubě dozlatova.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 117 kJ / 1 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,98 g |
Tuky | 36,92 g |
Vláknina | 54,22 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 3,85 g |
Sacharidy | 141,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
já houby nemelu, ale ještě před namáčením je rozdrtím a pak už nemelu. Peču ve velkém pekáči se zvýšenými okraji.
Tohle jídlo patří k absolutní povinnosti naší štědrovečerní večeře a i kdyby nebyly v sezoně vůbec žádné houby, tak na hubník se prostě najít a usušit musí. Zásadně na tohle jídlo je nekupujeme. Je to prostě tradice. Foto dodám až 24.12. Někde dávají kroupy, ale ani babička ani mamka je nemilovaly, takže ani já....Nechte si chutnat, už jen pro toto jídlo se vždycky těším na 24.12. Existuje ještě letní varianta z čerstvých hub - ale tahle je podle mě lepší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 8. 2014 18:22
27. 8. 2014 17:41
27. 8. 2014 17:37
27. 8. 2014 08:45
27. 8. 2014 08:23
14. 1. 2014 11:25
14. 1. 2014 09:57
28. 12. 2013 20:04
27. 1. 2011 12:54
25. 3. 2009 18:48
25. 3. 2009 17:06
2. 1. 2009 15:03
2. 1. 2009 14:57
24. 12. 2008 15:57
24. 12. 2008 11:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 44 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bohatá zásoba sušených hub čeká na zpracování. Víte, jak si s nimi poradit a jak je nejlépe připravit k vaření?
Jak připravit tradiční hubník? Kouzlete se sušenými houbami a se starším pečivem
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Další recepty
Tématické fráze: hubník z čerstvých hub hubník z rohlíků houbovník ze sušených hub vánoční hubník krkonošský houbovník houbovník houbák vánoční houbovník hubník na sladko hubnik s kroupami houbák recept hubník s uzeným hubník z krup houbovník recept houbovník na sladko houbovník krkonošský krkonossky vanocni kuba houbovník z čerstvých hub recepty-hubník nejlepší recepty z hub
Suroviny: houby sušené, rohlík, krupice, mléko, česnek, pepř mletý, kmín drcený, sůl, cibule, vejce, sádlo
Hubník z Jizerek a Krkonoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRwP
32 názorů