Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ensaimadas podle mne - šneky

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 3. 2013 20:41

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 559 kJ / 4 197 kcal
Bílkoviny82,17 g
Tuky147,34 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 741 mg
Sodík 297 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy621,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ensaimadas je pečivo obľúbené v Španielsku a na Mallorce, je typické svojím šnekovitým tvarom. Pôvodne sa pieklo s bravčovou masťou.

Pátrala som po Internete, na jednom blogu som našla zhruba takúto prípravu, ale bez škorice a vanilky, len maslom natreté cesto. Preto hovorím o "mojich" ensaimadas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

1. 4. 2013 21:27

ďakujem.:-K

jarkave

1. 4. 2013 18:57

:yes::yes::yes: vypadají úžasně a kdyby to šlo tak bych dala víc bodíků:-))+31:-D:-D

Besinka35

29. 3. 2013 20:30

Krásné,dávám :yes:

magdalenka magdalenka

29. 3. 2013 12:55

Hella: Asi tak...nebránim sa žiadnemu rozšíreniu obzorov...:-))

Hella Hella (moderátorka)

29. 3. 2013 12:41

magdalenka: vůbec se názvem netrap. Ten, který jsi zadala je ten nejlépe vystihující tuhle nádhernou dobrotu! Prostě jsou to šneci podle tebe. A jestli se to někomu nezdá, ať zadá svůj recept. Rádi se přiučíme!

magdalenka magdalenka

28. 3. 2013 21:47

hosta: tiež som sa o tom dočítala - citujem: "Na prvý a druhý sviatok vianočný sa na raňajky podáva typicky horúca čokoláda a ensaimadas – brioška (koláčik) jemne poprášená cukrom a syrom." Je to článok o vianočných zvykoch na Filipínach, plus, že všetko je v prevažnej miere kastílskeho štýlu, pretože kresťanstvo a jeho tradície boli privezené zo Španielska.
Odborníčka hovorila len o Mallorce.:-D
A keď som googlila, natrafila som na rôzne fotky - boli tam veľké aj malé šneky, ale môj výskum týmto končí...;-)
Zdravím:Magda

hosta hosta

28. 3. 2013 21:02

magdalenka: Ani, kvůli tvým hlemýžďům jsem brouzdala po síti a zjistila jsem, že je to dost typické jídlo i na Filipínách, kde se dělá s máslem a sype sýrem, neřeš jen Španělsko a Mallorcu:-D:-D:-D, třeba je tu nějaký zakuklený odborník na vše, že?

magdalenka magdalenka

28. 3. 2013 20:26

Jitkas: uvažovala som o názve "španielske" briošky, ale to už by experta na španielskú kuchyňu asi porazilo...inak - dík.
Hella, od teba pochvala zvlášť teší.:-K

Hella Hella (moderátorka)

28. 3. 2013 20:18

Krása, krása.... +29 :yes:

Jitkas

28. 3. 2013 18:30

magdalenka: Tvoji ensaimadas jsou kouzelni. Jedla jsem je x krat a nikdy me nenapadlo se pidit po tom, jak se delaji.Toz jsi zena zvidava a cinu. Prosla jsem desitky www. spanelskych stranek a zjistila jsem, ze krome ze sadla se delaji tez ze sadlo- masla(pochopitelne krome tech IGP de Mallorca), a neni pravdou, ze se motaji jen velke, jak tu nekdo trvdil. Ve vsech spanelskych dobrych(i mene) kavarnach, je dostanes ve forme briosky. Ovsem nej ze vsech jsou ty obycejne(oni je zvou ensaimada lisa), ktere ti proriznou horizontalne a naplni k prasknuti slehackou nedo cukrarskym kremem(nebo obojim!!).Opravdovy tucny pozitek, jeden nevi, jak do toho kousnout, proste blaho.

José

28. 3. 2013 16:55

:no::no::no::no::no:

magdalenka magdalenka

28. 3. 2013 16:08

:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 3. 2013 00:58

Magdi, zdela neomluvitelně mnou přehlédnuto!! Nádherné a posílám bodík!!:yes:

zizala zizala (moderátorka)

27. 3. 2013 22:19

:-p:yes: Jsou parádní

magdalenka magdalenka

27. 3. 2013 20:14

Ďakujem. :-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šnečí mast šnek wikipedie enseimada enseimadas jak se motají kynuté briošky šnek obecný briošky nutella mast ze šneku moučník z mallorky sladké pečení šneci s vanilkovou náplní skořicové briošky ensimadas ensaimadas s mandlovou náplní náplň do vanilkových šneků enseimadas recept jak vyrobit makové šneka sneky s jablky nutella šneky domacu nutella koláče z mallorky

Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr krystal, vejce, žloutek, olej, mléko, droždí sušené, máslo, cukr krystal, cukr vanilkový, cukr krystal, skořice mletá

TopRecepty.cz

Ensaimadas podle mne - šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4pr