Ensaimadas podle mne - šneky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 559 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,17 g |
Tuky | 147,34 g |
Vláknina | 28,35 g |
Cholesterol | 741 mg |
Sodík | 297 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 621,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ensaimadas je pečivo obľúbené v Španielsku a na Mallorce, je typické svojím šnekovitým tvarom. Pôvodne sa pieklo s bravčovou masťou.
Pátrala som po Internete, na jednom blogu som našla zhruba takúto prípravu, ale bez škorice a vanilky, len maslom natreté cesto. Preto hovorím o "mojich" ensaimadas.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2013 21:27
ďakujem.
1. 4. 2013 18:57
vypadají úžasně a kdyby to šlo tak bych dala víc bodíků+31
29. 3. 2013 20:30
Krásné,dávám
29. 3. 2013 12:55
Hella: Asi tak...nebránim sa žiadnemu rozšíreniu obzorov...
29. 3. 2013 12:41
magdalenka: vůbec se názvem netrap. Ten, který jsi zadala je ten nejlépe vystihující tuhle nádhernou dobrotu! Prostě jsou to šneci podle tebe. A jestli se to někomu nezdá, ať zadá svůj recept. Rádi se přiučíme!
28. 3. 2013 21:47
hosta: tiež som sa o tom dočítala - citujem: "Na prvý a druhý sviatok vianočný sa na raňajky podáva typicky horúca čokoláda a ensaimadas brioška (koláčik) jemne poprášená cukrom a syrom." Je to článok o vianočných zvykoch na Filipínach, plus, že všetko je v prevažnej miere kastílskeho štýlu, pretože kresťanstvo a jeho tradície boli privezené zo Španielska.
Odborníčka hovorila len o Mallorce.
A keď som googlila, natrafila som na rôzne fotky - boli tam veľké aj malé šneky, ale môj výskum týmto končí...
Zdravím:Magda
Odborníčka hovorila len o Mallorce.
A keď som googlila, natrafila som na rôzne fotky - boli tam veľké aj malé šneky, ale môj výskum týmto končí...
Zdravím:Magda
28. 3. 2013 21:02
magdalenka: Ani, kvůli tvým hlemýžďům jsem brouzdala po síti a zjistila jsem, že je to dost typické jídlo i na Filipínách, kde se dělá s máslem a sype sýrem, neřeš jen Španělsko a Mallorcu, třeba je tu nějaký zakuklený odborník na vše, že?
28. 3. 2013 20:26
Jitkas: uvažovala som o názve "španielske" briošky, ale to už by experta na španielskú kuchyňu asi porazilo...inak - dík.
Hella, od teba pochvala zvlášť teší.
Hella, od teba pochvala zvlášť teší.
28. 3. 2013 20:18
Krása, krása.... +29
28. 3. 2013 18:30
magdalenka: Tvoji ensaimadas jsou kouzelni. Jedla jsem je x krat a nikdy me nenapadlo se pidit po tom, jak se delaji.Toz jsi zena zvidava a cinu. Prosla jsem desitky www. spanelskych stranek a zjistila jsem, ze krome ze sadla se delaji tez ze sadlo- masla(pochopitelne krome tech IGP de Mallorca), a neni pravdou, ze se motaji jen velke, jak tu nekdo trvdil. Ve vsech spanelskych dobrych(i mene) kavarnach, je dostanes ve forme briosky. Ovsem nej ze vsech jsou ty obycejne(oni je zvou ensaimada lisa), ktere ti proriznou horizontalne a naplni k prasknuti slehackou nedo cukrarskym kremem(nebo obojim!!).Opravdovy tucny pozitek, jeden nevi, jak do toho kousnout, proste blaho.
28. 3. 2013 16:55
28. 3. 2013 16:08
28. 3. 2013 00:58
Magdi, zdela neomluvitelně mnou přehlédnuto!! Nádherné a posílám bodík!!
27. 3. 2013 22:19
Jsou parádní
27. 3. 2013 20:14
Ďakujem.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 6 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 7 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 8 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 9 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:49
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:48
Další recepty
Tématické fráze: šnečí mast šnek wikipedie enseimada enseimadas jak se motají kynuté briošky šnek obecný briošky nutella mast ze šneku moučník z mallorky sladké pečení šneci s vanilkovou náplní skořicové briošky ensimadas ensaimadas s mandlovou náplní náplň do vanilkových šneků enseimadas recept jak vyrobit makové šneka sneky s jablky nutella šneky domacu nutella koláče z mallorky
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr krystal, vejce, žloutek, olej, mléko, droždí sušené, máslo, cukr krystal, cukr vanilkový, cukr krystal, skořice mletá
Ensaimadas podle mne - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4pr
60 názorů