Sádlová kolečka
Oblíbené sádlové koláčky zná určitě každý, pekly je naše babičky, maminky a v téhle tradici budou jistě pokračovat i další generace. K jejich přípravě potřebujete jen pár surovin a trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 434 kJ / 3 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 173,20 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 366,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 12. 2016 12:36
Klaruše: Problém je (i mě se to totiž stalo) teplota pečení. Podle tohoto receptu ekucharka.net/recept/sadlove-kolacky se má péct 13 min na 195 °C (mají tam překlep 1905 °C ). Na druhý pokus jsem již nepekl, ale sušil - na cca 100 °C a asi 25 min. Kdybych nejdřív zavolal mojí mamce, která je dělávala každé Vánoce po desítky let, měl bych to dobře hned napoprvé. Podle toho, co mi pak říkala, tak to skutečně SUŠÍ v té troubě na málo stupňů a to celou HODINU s tím, že se to musí stále kontrolovat.
14. 12. 2015 17:12
Klaruše: Opravdu to nemusí být receptem. Většinou je to vyšší teplota pečení (má být max 150°C) nebo nekvalitním sádlem...
12. 12. 2015 19:16
Klaruše:
No, a můžete říci při kolika °C jste pekla?
Myslím si ale, že jste něco zvojtila - mně když se něco nepodaří, tak nejčastěji to bývá mou chybou (vážením, přepočtem, sklerózou)
No, a můžete říci při kolika °C jste pekla?
Myslím si ale, že jste něco zvojtila - mně když se něco nepodaří, tak nejčastěji to bývá mou chybou (vážením, přepočtem, sklerózou)
12. 12. 2015 18:03
No já to dělala ze sádla a mohu říct, že horší recept jsem si nemohla vybrat, úplně se v troubě rozplácnou vůbec nedoporučuji
3. 12. 2015 12:12
Děkuji všem
2. 12. 2015 19:06
pazderka83:
Mám ověřený tento rcp: http://www.labuznik.cz/recept/babicciny-sadlove-ko... už se na sádláky zase těším.
... marmeládu dávat až po upečení.
Ať se dílo podaří
Edit:
A že kakao hodně barví, to je snad žádoucí.
Kvůli tomu kupuji holandské Van Houten
Mám ověřený tento rcp: http://www.labuznik.cz/recept/babicciny-sadlove-ko... už se na sádláky zase těším.
... marmeládu dávat až po upečení.
Ať se dílo podaří
Edit:
A že kakao hodně barví, to je snad žádoucí.
Kvůli tomu kupuji holandské Van Houten
2. 12. 2015 19:06
pazderka83:Některé kakao hodně barví ,už jsem se s tím párkrát taky vypekla,prostě přisypávat opatrně.A hlavně nepéct zprudka,pak se roztečou,a jsou z nich placky. Ale jak to vychytáte je to super křehké cukroví.Snad se zadaří a bude chutnat,jako to co jste odzkoušela.
2. 12. 2015 18:50
Jee děkuji moc Určité vyzkouším. Je pravda že mám zřejmě jine kakao než je v receptu, dělala jsem dle návodu a mám to hodně tmavé a hořké.
2. 12. 2015 18:40
pazderka83:Nevím jestli vám to pomůže,ale já mám odzkoušený recept:45dkg hl. mouky +30 dkg cukru+30 dkg sádla/nejlépe domácího ale i s kupovaným mám vyzkoušeno/+ kakao na obarvení /pozor některá kakaa jsou hodně tmavá/pořádně prohnětu těsto a nechám do druhého dne odležet v lednici.a pak dělám malé kuličky na plech ,udělám důlek koncem vařečky /konec vařečky ponořím do hl. mouky ,aby se moc nelepilo a dám péct. Většinou peču kolem 150+-160 stupni,lépe pomalu,a pak zkouším,nedokážu odhadnout dobu pečení.Po vychladnutí dávám do důlku čokoládu.V původním receptu se dávala do důlku marmeláda před pečením,ale ta většinou ztvrdla,tak plním až potom. Jsme doma jen tři,tak většinou dělám jen z poloviční dávky .Pokud se peče pomalu je to křehké a vláčné cukroví.Mám taky zkoušeno,že čast těsta rozválím a vykrajuji formičkou měsíčky nebo rohlíčky a po upečení máčím konce v čokoládové polevě,fantazii se meze nekladou.Záleží na Vás.To jen moje zkušenost s tímto těstem.Hezký večer.
2. 12. 2015 17:15
U nás se nikdy sadlovky nedělali,takže ani nevím jak mají vlastně ve skutečnosti chutnat,ale jednou,asi před 5-ti lety jsem dostala 2ks na ochutnaní a tak mi to chutnalo,že tu chuť mám na jazyku dodnes. Letos jsem se rozhodla,že to vyzkouším,ale nevím jak toho docílit. Dělám už druhý recept a ani jeden se tomu ani nepodobá. Jsem z toho smutná,tak ráda bych ochutnala TY sádlovky... Toto cukroví mi nechutná, přijde mi to jako kakaová hmota, nejen že se Peru s dobou pečení a stupněma na kolik vlastně péct, ale hlavně mi to v té troubě ani pořádně netvrdne...
7. 12. 2013 09:43
Jana Remkova:presne tento recept, čo píšeš v komentároch si dala hore...
6. 12. 2013 22:31
Lenka: Zajímevé, že? Je to u mnohých receptů. Mnohým se povede, mnohým ne. Zvláštní
6. 12. 2013 22:30
Holky, pokud se vám ještě bude chtít je dělat, zkuste tyhle: 160g sádla, 200g cukr, 200g hl. mouky, 60g kakaa. To je celé
Trošku špatně se to spracovává, ale jde to
Je to recept mojí mámy, dělám je každý rok. Pokud se vám bude zdát, že se to špatně spracovává, přidejte malinko sádla, ale fakt malinko, ono to spracovat fakt jde
Trošku špatně se to spracovává, ale jde to
Je to recept mojí mámy, dělám je každý rok. Pokud se vám bude zdát, že se to špatně spracovává, přidejte malinko sádla, ale fakt malinko, ono to spracovat fakt jde
6. 12. 2013 21:34
Zrovna jsem je vyndala z trouby a půl plechu je pryč. jsou totiž opravdu výborné
6. 12. 2013 16:39
hanka : nejsi jediná,, komu se tato nemilá věc stala, já se na ně kdysi tak moc těšila, že si je upeču a těsto se mi steklo v jeden plát a já z něho krájela čtverečky.
Od té doby jsem je nezkoušela, ale každý rok na ně mám chuť.
Od té doby jsem je nezkoušela, ale každý rok na ně mám chuť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 9 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 51 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 58 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: sadlove cukrovi cukroví ze sádla recept na sadlove cukrovi sádlové vánoční cukroví recept na sádlové cukroví top recept recepty cukrovi vánoční cukroví sádlové vanocni cukrovi ze sadla sádlové cukroví recept sádlové bochánky recept cukroví sadlové vanocni sadlove cukrovi sádlové bochánky sadlove bochanky cukrovi kakaové sádlové cukroví vanocni cukrovi sadlova kolecka vánoční cukroví sadlové kolečka sádlové koláčky sádlové cukrový cukrový ze sádla
Suroviny: sádlo, cukr, mouka hladká, kakao, ořechy lískové
Sádlová kolečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk03
33 názorů