Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stifado - řecká alchymie (podle mě)

Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale vyniknou chutě koření snoubené s červeným vínem. Už jen ten mořský vánek.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 660 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 600 min

660 min (60 min příprava + 600 min tepelná úprava)

3. 4. 2013 17:23

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 119 kJ / 4 092 kcal
Bílkoviny352,65 g
Tuky148,36 g
Vláknina118,24 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 1,27 g
Sůl0,00 g
Sacharidy239,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Blíže ke stifadu např. viz:

www.sukno.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=3961

Stifado se v Řecku připravuje i ze skopového, jehněčího. Jamie Oliver doporučuje maso na stifado předem marinovat v lednici 12 h.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

5. 4. 2013 08:51

ejajama: nemusíš se urážet, to není nic proti Tobě, na fotografie se vztahuje autorský zákon a bez souhlasu autora se nesmí dál kopírovat a zveřejňovat, i kdybys uvedl zdroj. Tak to zkrátka je.
http://www.fotoradce.cz/fotografie-a-autorsky-zako...
Je zajímavé si to přečíst, snad potom změníš svůj názor s zjistíš, že Tě tu nikdo nechtěl poškdit;-):-)

Irule Irule

5. 4. 2013 08:27

zajímavé :-p:yes:

Nonya

5. 4. 2013 01:09

;-)su recepty ktore su naozaj vyborne a tento je jeden z nich , nezasluzi si tam malo bodov:yes: ale daktore sa zle fotia a tento je jeden z nich.Ano je to moja stara fotka:-8

Alexiss Alexiss

4. 4. 2013 23:13

ejajama: To je škoda, že jsi nic nepochopil. Mohly tu možná přibýt nějaké další pěkné recepty, jako tento. :-(

ejajama ejajama

4. 4. 2013 22:43

Ahojky, všici!
Naposledy se zapojuji do diskuze zde pod tímto mým receptem na Stifado.
Ad tejaja a magdalenka: O serveru Varecha.sk jsem se dozvěděl až z této diskuse. Do té doby jsem o něm neměl ani páru. Mnou staženou fotku jsem nechal vyhledat na strejdovi gůglovi, nikoliv přímo z Varechy.sk.
Ad logo Varecha.sk: Trvalo mi ani ne 5 minut, než jsem teď zkušebně logo z fotky vyradýroval v grafickém programu. Žádný problém!
Opravdu jsem autorem tohoto receptu, psal jsem ho včera v notýsku na pičítači nejmíň hodinu, než jsem ho sem práskl. A ještě jej několikrát upravoval a opravoval rovnou na stránce.
Na Varecha.sk je recept uveden pod zmíněnou fotkou v úplně jiné surogaci a jiném zpracování, já jej přizpůsobil pro PH, autor-anonym z Varecha.sk jej zveřejnil pro zpracování v hrnci na plotně (viz varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-dusene-na-cibulkach-stifado/7007-recept.html).
Takže jestli je či není nonya autorem (autorkou) fotky, je diskutabilní.
Omlouvám se ještě jednou všem, kterých se dotklo použití stažených fotek, chtěl jsem jen, když už nemám fotky vlastní, aby pro vaši názornost byly fotky co nejrealističtější a aby znázorňovaly jídlo v hrnci opravdu takové, jak ve skutečnosti vypadá a to předmětná fotka (fotky) z nabídnutých stovek bezezbytku splňovala (-ly). A že mi gůgl nabídl fotku zrovna z Varechy? Holt BIGNO! Trefa!
Už to víckrát neudělám a slibuju, že svoje recepty zde na topce už zveřejňovat nebudu.
ejajama ;-(

tejaja tejaja

4. 4. 2013 20:55

magdalenka: Magduška ja rozumiem, len ak Františka narážala na štýl písania, tak 2 ľudia nemajú rovnaký štýl...na to som myslela. ;-)
V každom prípade je to výborne vyzerajúce jedlo :-D;-)

magdalenka magdalenka

4. 4. 2013 19:52

tejaja: ejajama pôvodne udával, že fotku stiahol z Internetu. Bola stiahnutá z Varechy.sk - bolo tam logo. Teraz Nonya pridal svoju fotku (bez loga varechy), lebo je jej autorom, dal ju tam aj sem. Ja tomu aspoň tak rozumiem.

marcik marcik

4. 4. 2013 19:40

Stifado (Στιφαδο), je velice dobré. Řekové to dělají ze všech druhů masa. Vynikající je i králík stifádo. Jen do stifáda nedávají česnek, tymián a rozmarýn. A maso nemarinují. A troufám si tvrdit, že to vím moc dobře ;-)Řecko je můj druhý domov ;-):-K

tejaja tejaja

4. 4. 2013 19:21

Frantiska: to áno, ale tu tento recept nepridal Nonya, ale ejajama, tak kto je autor a kto opisuje ? alebo žeby Nonya = ejajama ? :-D;-)

Frantiska Frantiska

4. 4. 2013 19:07

ja mylsim, ze ti odpovi kladne :) uz podle stylu psani a receptu to je jeho recept na varecha.sk

tejaja tejaja

4. 4. 2013 19:02

nonya, je to tvoje foto ? Pýtam sa len preto, lebo je tu presne tá istá fotka, ktorá tu bola predtým, a zmazala sa, pretože to nebolo foto autora.
http://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-dusene-n...

magdalenka magdalenka

4. 4. 2013 18:50

Nonya: pozerala som aj na vareche, dávam si záväzok odskúšať...;-) dokonca mám kopu malej cibule priemer 2,5 - 3 cm, doteraz sa mi ju nechcelo šúpať, nebol dôvod, radšej som kúpila veľkú.

Nonya

4. 4. 2013 13:49

:yes:Ja som zlenivel uz sa mi nechce stat pri hrncoch a stare recepty ako Stifado ci Bourguignon, ktore som robil v liatinovom hrnci sa vecer nalozia do PH a rano su hotove robil som stifado minuly tyzden ale som nefotil.Inac ja by som zo stifada taku dramu nerobil je to vyborny stary dedinsky recet ( aku mala taku dala).:-)

ejajama ejajama

4. 4. 2013 11:24

magdalenka:K občasnému nadzvihování pokličky PH a přehrabování obsahu mě vede zvědavost a mlsnota.
Řecká rajčata, to je o něčem jiném! Barva, chuť, vyzrálost, konzistence... Česká rajčata (prdlajs česká, Made in Spain, Poland, etc.!) jsou bledá, nedozrálá, vodnatá, sosík je pak vodový, proto doporučuji jeho částečné odpaření a proto doporučuji použít i "mírně jetá" rajčata, která bývají časem dozrálejší.
Perlička: Na Rhodu, ač jsme ve vnitrozemí viděli řadu obrovkých zeleninových farem, avšak opuštěných a zdevastovaných, se prodávají v krámcích rajčata v bedničkách Made in Poland :-(( . Taky podle toho chutnají ;-( .
Pravděpodobně tvůj PH funguje obdobně jako ostatní, tedy i můj.

maris maris

4. 4. 2013 11:23

Recept by měl být asi vtipný, ale propracovat se k " jádru věci " je docela problém. Myslím, že není třeba uvádět, že rajčata nesmí být nahnilá ani plesnivá, že se po olivovém oleji dobře kaká atd. Otevírat PH by se měl opravdu co nejméně. Pádlíčko je co ? Vařečka ?
Když se ale člověk " prokouše " tím románem, tak mu zůstane výborný recept.:-p:yes:
Je mi jasné, že se teď dozvím, že nemám smysl pro humor atd., ale budiž, smysl pro humor mám, ale asi jiný;-):-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hovězí stifado králík stifado stifádo z králika styfado jehněčí stifado stifado-recept stiffado koření na stifádo řecké jídlo stifado hovězí stifado recept recka kuchyne recepty stifado jamie oliver stifasdo recept řecký guláš stifádo guláš stifado kralici stifado hovězí pupek recepty sifádo co je stufato stifago

Suroviny: pupek hovězí, cibule, rajče, česnek, rajče ve vlastní šťávě, olej olivový extra virgin, bobkový list, skořice celá, koření hřebíček, pepř černý, koření nové koření, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý, víno červené suché, kečup sladký, cukr, chléb, česnek, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, skořice, koření oregáno sušené, víno červené suché, ocet vinný červený,

TopRecepty.cz

Stifado - řecká alchymie (podle mě)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wQZ