Stroganoff dle mé tchýně
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 193 kJ / 1 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,33 g |
Tuky | 49,38 g |
Vláknina | 31,65 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 69,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své tchýně a podobný s máslem jsem tu nenašla. Pokud někdo vyštrachá nějaký podobný, ať ho sem přidá. Přidáváni fotek požadováno !
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2019 21:46
12. 1. 2019 19:08
7. 1. 2014 09:46
7. 1. 2014 00:24
Z pohledu současné gastronomie patří Stroganoff mezi minutky… Tento recept odpovídá přípravě z kýty či falešné svíčkové, ale když mám roštěnec jak je psán v surovinách, tak to i jako minutku připravuju. Nejvíc času zabere příprava, ale vlastní úprava je pak opravdu otázka minut. Posledně jsem připravoval ze 2 kg svíčkové a vzalo mi to až "na stůl" (vlastně jsme u sporáku stáli dva – jeden maso kladl do brutvanu, druhý je obracel, posunoval a vyndával) 20 minut.
Rcp je pěkně napsaný, něco bych dělal jinak…, ale myslím, že tady níže by nemělo být slovo „přidáváme“; možná přeformulovat - „děláme po malých dávkách“
„… přidáváme postupně maso a stále mícháme a opékáme /nesmí nám pustit vodu/, proto přidáváme malé dávky, aby se stihlo v másle opéct“
Je to drobnost, ale když se maso dělá po částech, tak se hotové maso z pánve odebírá, protože jinak pustí šťávu (ono ji pustí i tak, ale neztvrdne a zůstane měkké)
1. 7. 2013 19:02
25. 6. 2013 13:21
Frantiska: Prej s Čiperkou se nebav. Vy jste tady nějaká toprecepťácká morální kazatelka?
25. 6. 2013 11:19
25. 6. 2013 11:11
25. 6. 2013 11:03
25. 6. 2013 10:43
25. 6. 2013 10:27
25. 6. 2013 10:21
25. 6. 2013 10:15
25. 6. 2013 10:06
25. 6. 2013 09:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 7 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 12 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 14 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Nechte se inspirovat velkým přehledem nejlepších nápadů ze studené kuchyně. Spotřebujeme i zbytky z přípravy teplých jídel
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Další recepty
Tématické fráze: stroganov z falešné svíčkové svíčková stroganoff řízek stroganoff beef stroganoff recept kuřecí stroganov originál stroganoff recept stroganov recept original minutky z falesne svickove řízek stroganov svickova ala stroganoff originál svíčková stroganov hovězí zadní baby beef recept hrníčková kuchařka vodouch stroganoff svíčková stroganov original co je stroganoff baby beef recept strogonov recept stroganov original stroganoff recept original
Suroviny: roštěnec hovězí, cibule, žampióny, smetana na vaření, mouka hladká, hořčice plnotučná, pepř černý, sůl, petrželka
Stroganoff dle mé tchýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXWW
32 názorů