Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Metyja

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 6. 2013 17:33

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

4. 1. 2018 23:37

saryk: moc hezké stránky, ráda jsem prohlédla všechna ta videa ze série. Myslím, že jsem se od receptu zde uvedeného zas tak neodchýlila - vycházela jsem z toho, jak nám je dělávala moje babička:-) - možná, že používala sádlo, to už si moc dobře nepamatuju, ale spíše směs másla a sádla, stejně jako na šlejšky;-)

casino casino

4. 1. 2018 22:40

saryk:
Jsem taky stará páka:-D (snad jsem vás neurazil :-K
...především souhlasím s tím "... kazdy si vse upravuje, modernizuje,..." ;-(

Frantiska Frantiska

4. 1. 2018 20:40

saryk: https://www.youtube.com/watch?v=-Ioq6EzRYKo&app=de... pridavam rozklivaci odkaz TVS: Špetka Slovácka - Metyja (26. díl)

saryk

4. 1. 2018 17:22

m.youtube.com/watch?v=-Ioq6EzRYKo

Zdravim, podarilo se mi najit webove stranky Slovacka, kde maji i recepty a vydali dve kucharky straych, poctivych receptu, coz ja osobne postradam. Neni uz co predavat dalsim generacim, mizi ceska kuchyne, kazdy si vse upravuje, modernizuje, experientuje, ale klasicky, poctivy cesky, puvodni recept nedohledate :-(

Mariesa

8. 11. 2016 00:53

Dělávala ji naše maminka(90) ze Slovácka: recept celkem souhlasí, myslím, že tam nepatří mléko. V uvařených bramborech se nechá malinko vody, zasypou se hrubou moukou, promačkají a asi na 20 minut se zapečou v troubě-s moukou se to musí rozpéct, jinak to není ono,je to vláčné a voňavé. V původním receptu jsou švestková povidla a polít horkým sádlem.

Eva Dragonová

23. 3. 2016 20:55

U nás se to dělalo ze zbytku bramborové kaše a bez povidel a já to jako dítě z duše nenáviděla - vždycky jsem měla pocit, že mi sousto v puse bobtná a nutně se udusím. Ale na slano posypané strouhankou opraženou na sádle nebo vyškvařené slanině - mňam! Jo, a říkalo se netyja nebo neteja:-((

srettka

19. 11. 2013 15:24

wau, toto mi úplně uteklo:-O to bych koštla:-8:-p vypadá to luxusně:yes:

zizala zizala (moderátorka)

19. 11. 2013 14:37

hosta: Nádherná fotka :yes::-*

hosta hosta

19. 11. 2013 14:27

milan: no - proti gustu.. atd., moc si to ale s masem neumím představit, myslím, že je to spíš jako sladký kucmoch, prostě samostatné sladké jídlo. I když? Kdoví, třeba se to tak opravdu jedlo:-D

milan

19. 11. 2013 14:09

:yes::yes:Dlouho jsem na tuto pochoutku,kterou dělala moje babička jen vzpomínal.Hledal jsem recept,spovídal ještě staré lidi ve vesnici-jen někteří si matně vzpomínali.Až tady je ten správný recept-moc se původnímu podobá.Jen chci doplnit,že moje babička si tuto pochoutku ještě vylepšila vařeným hovězím masem.http://www.toprecepty.cz/recept/34588-metyja/

hanes24

14. 8. 2013 06:33

Jaksi jsem metyju přehlídl, dělala babička, skoro úplně stejně, za připomenutí takové dobroty by mělo být alespoň 100 bodů:yes::yes::yes:, ale letos jsou erteple opravdu hnus, snad podzimní budou lepší!!! A díky za metyju!!!!:yes::yes::yes:

Svetlana Svetlana

14. 7. 2013 23:47

...babička (90 let):-) se tento recept učila v klášterní rodinné škole...jen to dělaly na pekáčku, a nakonec sypali tvarohem...ale byla to kucyja...:-)

danielle72 danielle72

28. 6. 2013 14:03

To musím zkusit, vypadá báječně:-p:-p:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 6. 2013 16:46

Jituško,tak to je parádní,mě by chutnalo:-p:-K:yes:
yanull:Janko,krásně jsem si početla a ledas čemu přiučila,co se názvů a krajových jídel týká;-)Děkuji Ti:-K

aisha

26. 6. 2013 13:11

Toto vubec neznam..:-O:-O:-O..ale zni to a vypada zajimave..;-):yes:..to budu muset vyzkouset..:yes:

yanull: Pekne poctenicko, vse je krasne vysvetleno..;-);-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: netyja netyje metyj kucmoch s jablky recept metija bramborová metyje netyja z brambor netyja recept bramborová metyja bramborová netyja jídlo metyja staré jídlo z brambor- metija hrušková povidla krajové názvy jídel metija recept slané vdolky sypané mákem kucmoch s jablky recepty.cz bramborová metyje netyje recept lepiduša

Suroviny: brambory, povidla hrušková, mák mletý, cukr moučkový, máslo, mléko, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Metyja

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKx2