Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chleba z trouby

Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě. Bude potřeba jen trochu šikovnosti a skleněná pečicí mísa s víkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 50 min

180 min (130 min příprava + 50 min tepelná úprava)

12. 7. 2013 21:40

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 216 kJ / 1 964 kcal
Bílkoviny62,10 g
Tuky11,21 g
Vláknina25,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy391,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

- do těsta můžeme přidat i různá semínka (slunečnice...)

- u nás všem moc chutná :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Josef Marek

16. 12. 2015 12:33

Chleba je výborný,já ještě přidávám 1menší uvařenou bramboru nastrouhanou na jemném struhadle a používám 20g čerstvých kvasnic místo sušených,ze kterých připravím kvásek.Těsto nechám kynout asi 1hod.a pokračuji jak uvedeném návodu.

Zkusim zní dobře a rychle a s hladké mouky, co každý má dom

4. 11. 2015 11:13

ivanadvorackova1@seznam.cz:

Věra

16. 5. 2015 10:11

Chléb který se konečně povedl. Dodržela jsem přesně postup i ingredience, jen jsem dala sušené droždí (10 gr.). Vše probíhá tak, jak je popsané. Chuťově je moc dobrý, příště přidám nějaká ta semmínka. Fakt super :yes:toprecepty.cz/recept/34816-domaci-chleba-z-trouby/

lev123 lev123

14. 5. 2015 20:24

Dagmar: Babička to tak dělávala s přeložením a já mám spoustu receptů po ní :-) myslím si, že asi aby byl nadýchaný, bohužel mně to nenapadlo se nikdy zeptat a již už nemohu ani :-(

lev123 lev123

14. 5. 2015 20:19

Kvasnica: a co bych s toho asi tak měla?? :-)) A dlouho jsem tu ani nebyla, takže jsem to ani nepročítala... co tu vůbec psali. Já ti ten recept nenutím tak nevím co máš ?? ;-)

Kvasnica

14. 5. 2015 13:40

Když už sem dáš nějaký recept, tak si ho sama nechval. Přijde-li
až 7 pochválení v téměř stejnou dobu a den, je to podivné a na to
ti nikdo neskočí. Na př.12 a 13.7.2013.
Škoda, že jsem nevaroval dříve. . . .

Dagmar

19. 4. 2015 09:52

Opravdu je třeba těsto před pečením přeložit jednu stranu přes druhou?

Dáša

21. 2. 2015 08:14

Zkoušela jsem už několik receptů na chleba,ale tenhle je úžasný.Nepeču ve formě,ale vytvaruji šišku a peču na plechu.Vydrží až 4 dny měkký.Díky za vynikající recept:yes::-p

Jendice1

15. 1. 2015 10:17

Chlebík je naprosto úžasný a jednoduchý!!!!!:yes::yes::yes:

Jeden z nejlepších, který jsem kdy pekla a také jej peču pravidelně, protože je opravdu jednoduchý.
Zkusila jsem ho i více celozrnný (200g žitné, 100g celozrnné a 230g hladké mouky, občas jsem přidala i vločky či semínka) a vždy vyšel perfektně!!!!
Děkuji moc za recept, chlebík chutná všem!!!;-);-);-)
Ju a já peču ze sušeného droždí a přesto super:-K

Miroslav Nekys

5. 10. 2014 16:16

Tak jsem prubnul prvotinu. Uvidíme, jak to dopadne. Vzhledem k tomu, že jsem maloučko popletl postup, páč u pc, kde jsem četl recept pak seděla polovička a mělo to být tak trošku překvapení, nechal jsem těsto nejdřív vykynout a pak jsem teprve začal míchat mouku a ostatní ingredience. :-p Uvidíme, co bude. :-8

Petra

23. 6. 2014 20:51

chlebík je výborný, použila jsem jeden druh mouky (pšeničná hladká), trochu jsem improvizovala s množstvím droždí,ale povedlo se a byl vynikající :-p

Stefanie

25. 5. 2014 15:48

Moc dobrý ,ještě musím vychytat maličkosti ,ale jinak je moc dobrý a jednoduchý recept .:-p

Karen Válková

25. 2. 2014 12:56

Recept se mi líbí. CHleba se povedl. Ještě co manžel, ale myslím,že bude spokojenej i pán tvorstva. Dík za něj.:yes:

ivana

18. 1. 2014 19:41

Pekla jsem ho jen na plechu / ne v míse / a je skutečně vynikající..:-p

Zuzana

17. 1. 2014 19:52

Výborný. vydrží cca 4 dny měkký, ale vlastně je to moc dlouhá doba, protože byl za 2 dny pryč. zůstal 1 krajíc. Super. Ještě zkusím nahradit hladkou mouku celozrnnou.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chleba ze sušeného droždí recept na chleba v troubě domaci chleba super recept na domácí chleba chleba z trouby pečení chleba v troubě domaci chleb chleba v troubě jak upéct chleba v troubě pečeme chleba v troubě domácí chleba video recepty na chleba do trouby pečení chleba v elektrické troubě jednoduchý recept na chleba do trouby chleba do trouby chléb z trouby rychly domaci chleb rychly domaci chleba domaci chleba recept rychly domaci chleb v troube

Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, cukr, sůl, ocet, kmín drcený, kmín celý, voda, droždí čerstvé, sádlo, mouka

TopRecepty.cz

Domácí chleba z trouby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxn8